Békéscsaba hírei
Ez bizony világszám! Böczögő Dorina az egyetlen a világ női tornászai között, aki egykezes kézállást hajt végre a gerendán. Ez nem „saját találmány", de az ötlet házon belülről, a Békéscsabai Torna Clubból jött. Az orosházi lánnyal (mit lány, szinte felnőtt nő) az olimpiai szereplése egy éves jubileumán nem csak a tornáról, de a mókuskerékszerű hétköznapokról is beszélgettünk. És arról, hogy friss jogosítványával a kezében, először ment autóval otthonról a békéscsabai edzőterembe.
Huszonharmadik alkalommal rendezik meg Békéscsabán augusztus 18. és augusztus 20. között a Zenitet. A Zenei Ifjúsági Találkozón ebben az évben tizenegy fúvószenekar vesz részt, köztük szlovák, szlovén és román együttesekkel. Herczeg Tamás fesztiváligazgató ígéri, az idei program kiemelkedően színvonalas előadásokat hoz.
Békéscsabán a városi Kábítószerügyi Egyeztető fórummal együtt működve a Passz Kortárs Segítő Csoport, az S.O.S. Tini telefonos Alapítvány, a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület és a Békéscsabai Keresztény Ifjúsági Egyesület működtet kortárs segítő csoportokat.
Elszaporodtak Békéscsabán a kerékpárlopások. Az ezzel kapcsolatos bejelentésekről, a nyomozások eredményességéről, valamint a talált tárgyak sorsáról kérdeztük Albert Istvánt, a Békés Megyei Főkapitányság sajtóreferensétől.
Az Élővíz-csatorna békéscsabai szakaszán, a víz felszínén összefüggő békalencseszőnyeg lebeg. Vajon mi lehet az oka, az eddig még nem tapasztalt jelenségnek? - kérdezte a hír6 a Körösvidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság osztályvezetőjét, Szabó Jánost.
Forró nyári napok. Nem igazán megy nekünk ez a globális felmelegedés, vagyis szó szerint szenvedünk a 37-40 fokos melegtől. Nem tudunk dolgozni, nem tudunk aludni. Egy-egy kánikulai estén is még 28-30 fokot mutat a hőmérő a lakásokban. Egyetlen megoldás - bár szakemberek szerint a nem rendeltetésszerű használat, akár többet is árthat, mint használ - a klíma.
A Nimród Lovas Iskola már több, mint 3 éve tart a nyári szünet idején lovas táborokat a 6-tól 16 éves korig terjedő korosztály számára. A szervezet két éve egyesületi formában működik.A gyermekek és kamaszok a nyári tábor alatt teljes ellátásban részesülnek, a foglalkozások délelőtt tíz órától, délután öt óráig tartanak, nem bentlakásosak - mondta el a hir6-nak az egyesület vezetője.
„Minden évben próbáljuk az augusztus 20-ai műsort úgy összeállítani, hogy az összhangban legyen az ünnep szellemiségével, és egyben színvonalas is legyen" - jelentette ki hétfő reggeli sajtótájékoztatóján Köles István. A békéscsabai alpolgármester hozzáfűzte, a programok teljes költsége megközelítőleg 8,5 millió forint.
A belváros rehabilitációjához kapcsolódó terveket mutatják be lakossági fórum keretében augusztus 12-én, szerdán Békéscsabán, a polgármesteri hivatal dísztermében.
Megkezdődött a pontgyűjtés az NB II-es labdarúgó-bajnokságban. Az első fordulóban a Békéscsaba 1912 Frühwald-Előre SE Vecsésen lépett pályára, és bár a bajnoki rajton túl van a csapat, a pontgyűjtést csak a következő fordulóban kezdheti meg:Vecsés-Békéscsaba 1912 Frühwald-Előre SE 2-1 (0-0).
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft