Békéscsaba hírei
A város egyik fele csatornázott a másik fele nem. A bővítésre eddig közel 650 millió forintot fizetett be a lakosság, amelyet a Békéscsabai Vízközmű Társulat kezel. A végleges összeget, amely várhatóan 1,3 milliárdot tesz majd ki, 2011 végére a társulatnak át kell adnia az önkormányzat számára.
Új szezon, új remények. Szombaton indul a 2009-2010-es, NB II-es labdarúgó-bajnokság. A keleti-csoport küzdelmeiben a Békéscsaba 1912 Frühwald-Előre SE érdekelt, amely a tavalyival azonos létszámú kerettel kezdi meg a küzdelmeket. Bár voltak változások a csapatban, világraszóló igazolásról nem beszélhetünk. Ettől függetlenül Belvon Attila vezetőedző bízik a jó szereplésben, szerinte a célkitűzésként meghatározott hatodik-nyolcadik hely környéke elérhető eredmény.
Infarktus? Agyvérzés? Valószínűleg mindannyiunk szűkebb, vagy tágabb családi környezetében, vagy baráti, ismeretségi körében már lecsaptak, korunk civilizációs betegségei, amelyek végzetes kimenetelűek is lehetnek. Ha a beteg életben marad, de a rehabilitációs, kórházi ambuláns kezeléseken való részvételre rossz egészségügyi állapota miatt még nem képes, akkor jelentős segítséget nyújthat a hozzátartozóknak megyénkben két szervezet is.
Előzetes letartóztatásba helyezte a Békéscsabai Városi Bíróság azt a 37 éves gyulai férfit, aki vasárnap éjszaka erőszakoskodott egy nővel Békéscsabán. A támadót a békéscsabai rendőrök az elkövetés után néhány órával előállították - tájékoztatta a hír6-ot Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Észrevettük, hogy az Élővíz-csatorna békéscsabai, Lencsési lakótelep mögötti szakaszán két fűzfát is a vízre borított még július elején a vihar. Valamint a parton is egy öreg, kicsavart fa éktelenkedik.
A Foltmentes adomány program keretében az elkövetkezendő két hétvégén a békéscsabai Tesco áruház parkolójában várják a ruhaadományokat a Vanish és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai.
Még éveket kell várnunk az M44-es elkészülésére - hangzott el a Békés Megyei Mérnöki Kamara augusztus 3-án tartott sajtótájékoztatóján. A média képviselőit dr. Cserei Pál a köztestület elnöke, Rung Attila alelnök, valamint Kis Andrea a kamara titkára tájékoztatta a közbeszerzési pályázatok anomáliáiról, illetve a magyar-román együttműködésben Békéscsabára tervezett új, műszaki kar létrehozására.
Két balesetről érkezett bejelentés az elmúlt 24 órában a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A karambolokban egy személy szenvedett nyolc napon túl gyógyuló könnyű sérüléseket, az anyagi kár viszont jelentős - tájékoztatta a Hír6-ot Albert István, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Megkezdte a bérletek árusítását augusztus 3-án, hétfőn a Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabda csapata. A 2009-2010-es szezonra a szurkolók több konstrukció közül választhatnak. Van olyan bérlet amely csak a bajnokikra, míg más bérlettel az összes hazai - beleérve a Magyar Kupa és az EHF Kupa - mérkőzés megtekinthető. Fülöp Csaba gazdasági vezető arról is tájékoztatta a Hír6-ot, hogy pártoló tagság is váltható az új szezonra.
Csökkentik az állami vállalatok tiszteletdíjából adódó összköltségeket. A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntése értelmében, a tavalyihoz képest idén ötven százalékkal kevesebb összeg költhető erre a célra. A döntés eredményeként az érintett cégek Felügyelő-bizottságaiból és Igazgatóságaiból több személy is kikerül. Békés megyében a Körös Volán Zrt-t érinti a döntés. Száraz Gábortól, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kommunikációs irodavezetőjétől megtudtuk, a közlekedési vállalat igazgatósági tagjai közül Tóth Gézának, és a korábbi békéscsabai polgármesternek, Pap Jánosnak szűnik meg a mandátuma.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft