Békéscsaba hírei
„Ez az eredmény stabil alapot képezhet ahhoz, hogy bölcs, kiszámítható és hatékony ellenzéki politikával a most elért öt százalékot jövőre, a parlamenti választásokon megduplázzuk" - fogalmazott az Európa parlamenti választások eredményét értékelve Takács Péter, az MDF elnöke.
2009. június 03-05 között rendezték meg megyénkben a 18. Országos Védelmi Igazgatási Tájértekezletet. A Békés Megyei Védelmi Bizottság, mint főszervező lehetőséget adott, több Helyi Védelmi Bizottságnak is, hogy tájékoztassa a konferencia résztvevőit.
Egyértelműen kudarcként értékelte az Európa parlamenti választás eredményét Velkey Gábor, az SZDSZ országgyűlési képviselője. A politikus elmondta, az elmúlt évek hibás politikája, politikai tartalma és stílusa miatt büntették a választók a liberális pártot.
Megtévesztéssel próbálnak ismeretlenek bejutni a békéscsabai idősek lakásaiba. Mint az önkormányzat sajtóreferensétől megtudtuk, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala részéről azonnali, magasabb összegű készpénz juttatást felajánló házalók járják a települést. Botyánszki Mária elmondta, a polgármesteri hivatal ilyen módon támogatást nem nyújt.
Több, mint kétszer annyi forrásigény érkezett a kis- és középvállalkozásokat támogató gazdaságélénkítő pályázatra, mint tavaly - nyilatkozta a Hír6-nak Mezei Zsolt képviselő, a a békéscsabai Városfejlesztési Környezetgazdálkodási és Mezőgazdasági Bizottság tagja. A képviselő elmondta, túl vannak az elbírálásán, jelenleg a sikeres pályázókkal folyik a szerződéskötés.
A békéscsabai tűzoltó-parancsnokság a 2009. június 2-i ünnepélyes átadáskor vehette át az új AQUARIUS vízszállító gépjárművet, mely egy 2007-ben benyújtott pályázat eredménye. A jármű megérkezésével egy hasonló kategóriájú, de 29 éves, és az utóbbi időben gyakran meghibásodó jármű kerül kiváltásra.
Megérkeztek kedden délután a Békés megyei önkormányzat épületébe a vasárnapi Európa parlamenti választás eszközei. A szavazóköri dobozokat, szavazószelvényeket, ellenőrző lapokat, kötegelő zsinórt, jegyzőkönyvet, és egyéb kötelező kellékeket innen továbbítják a szavazókörökhöz.
Sikeres négy nap után zárta kapuit hétfőn este a XVII. Csaba Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásár. Arról még nincsenek pontos adatok, hogy hány látogató fordult meg a vásár területén, de abban szervezők és kiállítók maximálisan egyetértenek, hogy újjáéledt idén a rendezvény. A vásárigazgatót egy gyorsmérleg megvonására kértük.
Ukrán jobbátlövővel, Olha Nikolayenkoval erősít a következő szezonra a Sonepar-Békéscsaba ENKSE NB I-es női kézilabda-csapata. A gárda egy évre szóló szerződést kötött az idegenlégióssal - tájékoztatta a Hír6-ot Fülöp Csaba, a klub gazdasági vezetője.
Fontos üzleti tárgyalás színhelye volt a XVII. Csaba Expo vasárnap délután. Itt folytatott ugyanis egyeztetést Vladimir Culea, a Nemzetközi Temesvár Expo ügyvezető-igazgatója és Váradi Zoltán, a Csaba Expo vásárigazgatója. A megbeszéléseket követően a két fél arról nyilatkozott a Hír6-nak, hogy ősszel, közös szervezésben hozzák létre Temesváron, a nemzetek kulturális és gasztronómiai fesztiválját.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés