Békéscsaba hírei
A nap talán legnagyobb meglepetését szolgáltatta Baji Balázs, az atlétikai magyar bajnokság második versenynapján. A Buda-Cash Békéscsabai AC sprintere a honi ranglista kilencedikjeként állt rajthoz, és szenzációs versenyzéssel bajnoki címet szerzett. A ranglista vezetőt Baji három század másodperccel győzte le. A 200 méteres síkfutás aranyérme mellett további bajnoki címnek és éremnek is örülhettek a békéscsabaiak.
Csőtörés, amely miatt órákra, vagy napokra elzárják lakókörzetünkben a vizet? Áramszünetet észlelünk és sokszor nem tudjuk, mi történhetett? Biztosan hallottak olyan beruházásról, láttak már olyan építkezést, amelynél a tervrajzon szereplő közmű elhelyezésének akadályát csak akkor vették észre, amikor a kemény munkával, sok-sok idővel már kiásott árokban egy másik, régebben ott lévő közmű „éktelenkedett" a kivitelező számára. Apró boszzúságok, a határidők csúsznak, és a laikus persze nem tudja, miért.
Kötelező az újszülöttek számára az útlevél - tudta meg a Hír6, Békéscsabai Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának okmányirodáján. Az iroda munkatársa elmondta, az irat elkészítési kötelezettsége június 28-ától minden újszülöttre vonatkozik.
A tavalyi kettős győzelem megismétlését várta Eperjesi László edző tanítványától, Márton Anitától. A néhány hete még junior Eb-n versenyző lány szombaton félig teljesítette az elvárást, a női diszkoszvetésben magabiztosan, több, mint három méteres különbséggel nyerte a magyar bajnokságot. A Buda-Cash Békéscsabai AC atlétái és edzői másnak is örülhettek, Baji Balázs ezüstérmet szerzett 110 méteres gátfutásban.
Feloldották az útzárat Békéscsaba határában, a Békési úton, miután befejeződött egy baleset helyszínelése.
Mindkét felkészülési mérkőzését magabiztosan nyerte a Békéscsabai ENKSE a Ferencváros ellen pénteken délelőtt és délután. Ezzel párhuzamosan az Európa-bajnokságra készülő junior válogatottban szereplő csabai lányok szintén remek napot zártak. Ráadásként megtudta a Hír6 Fülöp Csabától, az ENKSE gazdasági vezetőjétől, hogy az EHF Kupa mérkőzések időpontjai is biztossá váltak.
Baleset miatt várhatóan péntek este hét óráig lezárta a rendőrség a Békési utat a békéscsabai elkerülő út utáni szakaszon.
A Békés Megyei Tudásház és Könyvtár felújítási munkálatai már márciusban elkezdődtek, a megújult épület nyitása augusztus közepén várható. Szakemberek véleménye szerint az ott dolgozó munkások komoly egészségkárosodást szenvedhetnek.
A fehéroroszországi bajnokság legjobb csapata ellen lép majd pályára a Békéscsabai Előre NKSE együttese a kézilabdázok EHF Kupájában, ettől függetlenül a békéscsabai vezetők optimistán várják az összecsapást. Fülöp Csaba, a klub gazdasági vezetője úgy fogalmazott, az ellenfél azoknak az egyesületeknek a köréből került ki, amelyek ellen reális esély van a továbbjutásra.
Kozmetikai cikkekkel és élelmiszerrel, fizetés nélkül távozott kedden délután egy vásárló Békéscsabán a Szarvasi úton lévő egyik áruházból. A személyt, aki az áruvédelmi kapu hangjelzése ellenére sem volt hajlandó megállni, a biztonsági őröknek a parkolóban sikerült a rendőrök kiérkezésig feltartóztatni - tájékoztatta a Hír6-ot Virág Zsuzsanna, megyei rendőrségi sajtóreferens.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft