Békéscsaba hírei
Új egyéni csúcsot elérve, 17 méter 20 centiméteres eredménnyel az ötödik helyet szerezte meg a női súlylökésben Márton Anita az U23-as Atlétikai Európa-bajnokságon. A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club másik versenyzője, Baji Balázs szintén megjavította egyéni legjobbját, s ezzel a 14. helyen zárta a kontinensviadalt.
Átlagosan 70-100 esetben vonulnak ki a mentők Békés megyében mentési feladat ellátására. Ez a szám az utóbbi napok magas hőmérséklete miatt tíz százalékkal emelkedett - kaptuk a tájékoztatás a megyei mentőszolgálat ügyeletesétől. A növekedett riasztások kimondottan a hőség számlájára írhatók hiszen hirtelen rosszullétek, keringési rendellenességek miatt hívták a mentőket.
Bejelentés alapján érkeztek ki a rendőrök szerdán délelőtt egy békéscsabai belvárosi családi házhoz, miután a szomszédban lakó elmondta, a mellette élő idős férfit egy hete nem látta. A kiérkező rendőrök holtan találták meg a 75 éves férfit, akinek holttestét - a Hír6 információi szerint - saját, kiéhezett kutyái csonkították meg.
A tervezett szerint a csúcsforgalmi időszakban, de indokolt esetben más napszakokban is rendőrök irányítják a forgalmat csütörtök reggel nyolc órától Békéscsabán, a Bartók Béla út-Szabadság tér- Bánszki utca-Dózsa György út kereszteződésében.
Nem tűnt vidámnak Belvon Attila vezetőedző, amikor az átigazolási időszak híreiről kérdeztük. Mondhatnánk: harapós kedvében volt. Hamar kiderült, ez annak tudható be, hogy nem úgy alakul a csapatépítés, mint ahogy szeretné.
Tizenkilenc szociális gondozó és ápoló szakot végzett felnőtt kapta meg a tanfolyam sikeres teljesítéséről szóló diplomát szerdán Békéscsabán. Az Ipszilon Kiadó és Pedagógiai Szolgáltató Akkreditált Felnőttképzési Intézete a TÁMOP 2.1.1. pályázatán nyert forrást a „Lépj egyet előre II." elnevezésű, Európai Uniós kiemelt támogatással folyó projekt lebonyolítására. Az Ipszilon a képzéssel a résztvevőknek nem csak új szakmát, de több esetben munkát is ad.
Több mint ezer liter ásványvizet vásárolt a békéscsabai kórház a hőség miatt, emellett több ballon szódavizet, és több száz liter teát is kihelyeztek az osztályokra, hogy a nagy melegben legyen mit inniuk a betegeknek. A kórházban több osztályon van légkondicionáló - elsősorban a súlyos és krónikus betegeket ápoló osztályokon - ahol pedig nincs ott ventillátorokat visznek szükség esetén a betegszobákba.
Az Ökotárs Alapítvány és MOL- pályázaton elnyert - anyagi támogatásának köszönhetően megújul a Pósteleki Pihenőpark. A Mókus Csárda előtti központi kereszteződés és az egykori erdészház előtti részen tereprendezést, növénytelepítést végeznek a Körös Klub önkéntesei.
Felgyorsult egy folyamat a Szabad Demokraták Szövetségében. A kérdés pusztán annyi: ez a párt megújulásához, vagy teljes széteséséhez vezet. A hétvégi elnökválasztás több, mint viharosnak mondható. Az egyik elnökjelölt, Weinek Leonárd kilépett a pártból, majd az új elnök, Retkes Attila felszólította az országgyűlési frakcióvezető Kóka Jánost, az azonnali lemondásra. Kóka nem mondott le, ugyanakkor az SZDSZ tizenkét alapítója kilépett a pártból, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pártelnök is ezt tette. A kialakult helyzettel kapcsolatban a liberálisok békéscsabai országgyűlési képviselőjét, Velkey Gábort kérdeztük.
A hangulatot bemutató, ízelítő kiállítás nyílik a Hegyalja Fesztivál elmúlt éveiben készült pillanatképekből szerdán, Tokajon a Művelődési Házban. A képeket Nyári Attila, békéscsabai fotóriporter készítette.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft