Békéscsaba hírei
A XV. Nemzetközi Bábfesztivál önmagában is egy olyan esemény, amely hagyományokkal rendelkezik, színes, ínyenceket is kielégítő esemény - nyitotta meg pénteki sajtótájékoztatóját Domokos László. A megyegyűlés elnöke a huszonhetedik megyejárás kapcsán arról beszélt, hogy a szombaton kezdődő rendezvény, annak helyszínei, illetve a Békés Megyei Napsugár Bábszínház apropót teremtett arra, hogy a Békés megyében Otthon Vagyunk rendezvénysorozat következő állomása Békéscsaba legyen.
Az edzőcserét követően abban állapodott meg a Békéscsabai 1912 Előre SE vezetősége Belvon Attilával, hogy a szezon végéig irányítja a csapatot. Amennyiben sikerül az együttesnek a minimálisan kitűzött célt, a bennmaradást elérni, újra tárgyalják a megállapodást. Az utolsó forduló eredményétől függetlenül a lilák már biztosították a jövő évi NB II-es tagságukat, így jogosan merült fel a kérdés, marad-e a tréner?
„Keress olyan mestert, amelynek szelleme világos, tudása nagy, szíve jó" - kezdte egy ókori mondással köszöntőjét Vantara Gyula a városi pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen. Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere kijelentette, ezek azok a tulajdonságok, amelyek a tanárt tanárrá, a pedagógust pedagógussá teszik.
„Közös munkánk, értékeink, hagyományaink ápolása a jövő záloga, hiszen Békés megye mindannyiunk otthona." - olvasható az Otthonunk Békés megye rendezvénysorozat mottójaként. A sikeres esemény következő állomásaként Békéscsabára érkezik, a XV. Nemzetközi Bábfesztivál beharangozó programjaként. A rendezvényt Domokos László a Békés Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg, a házigazda Vantara Gyula Békéscsaba Város polgármestere lesz.
A nős férfiak nagy többségének ez a kedvence. Nem is tudom miért... :D
A Sonepar-Békéscsabai Előre NKSE csapatát működtető Békéscsaba 1912 Előre Kft. a napokban 2009. július 1-től 2010. június 30-ig szóló együttműködési és támogatási szerződést kötött a Bonduelle Central Europe Kft.-vel, így a világ több mint 80 országában jelen lévő Bonduelle Csoporthoz tartozó vállalat a nemzetközi kupaporondra kilépő békéscsabai női kézilabdázók egyik kiemelt szponzora lett.
„Ez az eredmény stabil alapot képezhet ahhoz, hogy bölcs, kiszámítható és hatékony ellenzéki politikával a most elért öt százalékot jövőre, a parlamenti választásokon megduplázzuk" - fogalmazott az Európa parlamenti választások eredményét értékelve Takács Péter, az MDF elnöke.
2009. június 03-05 között rendezték meg megyénkben a 18. Országos Védelmi Igazgatási Tájértekezletet. A Békés Megyei Védelmi Bizottság, mint főszervező lehetőséget adott, több Helyi Védelmi Bizottságnak is, hogy tájékoztassa a konferencia résztvevőit.
Egyértelműen kudarcként értékelte az Európa parlamenti választás eredményét Velkey Gábor, az SZDSZ országgyűlési képviselője. A politikus elmondta, az elmúlt évek hibás politikája, politikai tartalma és stílusa miatt büntették a választók a liberális pártot.
Megtévesztéssel próbálnak ismeretlenek bejutni a békéscsabai idősek lakásaiba. Mint az önkormányzat sajtóreferensétől megtudtuk, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala részéről azonnali, magasabb összegű készpénz juttatást felajánló házalók járják a települést. Botyánszki Mária elmondta, a polgármesteri hivatal ilyen módon támogatást nem nyújt.
Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 3.100 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft