Békéscsaba hírei
Döntetlent játszott a Békés megyében edzőtáborozó, montenegroi válogatott ellen a Sonepar-Békéscsaba NB I-es női kézilabda-csapata. A lila-fehérek a hétvégi, Ferencváros elleni záró fordulóra készülve megmutatták, hogy egy nemzeti együttessel is felveszik a küzdelmet. Zsiga Gyula a vendég válogatott szövetségi kapitánya örült a szoros mérkőzésnek.
Az elszámolható költségek 100 százalékára nyert 114 millió forintos pályázati forrást Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzata. A megyeszékhely 2008. decemberében nyújtott be egy projectet a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetésre került, a „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben" című, TÁMOP-3.1.4/08/2 azonosító számú pályázatra. Ezt az anyagot ítélte az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásra érdemesnek.
Megérkezett és az elmúlt hétvégén (május 23-24.) az egyik békéscsabai lovasiskola rendezvényén már láthatták is az érdeklődők a korszerű, fedett mobilszínpadot.
A gazdasági válság miatt szükségessé vált spórolást, az állam szeretné magán kezdeni - többek között ilyen, és ehhez hasonló kijelentések körítésében nyújtotta be a miniszterek fizetésének tizenöt százalékos, és az állami cégvezetők ötven százalékos bércsökkentéséről szóló javaslatát Bajnai Gordon egy héttel ezelőtt. A miniszteri fizetéscsökkentést a parlament megszavazta, de ettől függetlenül még így is hihetetlen összegbe kerül az állami hivatali és önkormányzati rendszer finanszírozása. Alábbi összeállításunkban arra kerestük a választ, mennyit visz haza egy megyeszékhely önkormányzati képviselője. A feltüntetett összegek bruttó értéket jelentenek.
Hat mérkőzés, hét pont. Első hallásra nem tűnik túl fényes eredménynek, de ha azt vesszük alapul, hogy a hat találkozóból mindössze egy végződött vereséggel, akkor már nem olyan rossz a mérleg. Ezt az egyenleget pedig nem más, mint a Békéscsabai Előre 1912 SE vezetőedzője, Belvon Attila tudhatja a magáénak. Amióta a szakember átvette a lila-fehérek irányítását, hat meccsből egyet elveszített a csapat, egyet megnyert, és négy alkalommal döntetlent játszott. Ilyen eredmény született a hétvégi fordulóban is, Vecsésen ezúttal 0-0-ra végzett a gárda. A találkozó után az Előre egykori játékosát, jelenlegi vezetőedzőjét kérdeztük az eddigi teljesítményről és a bennmaradás esélyeiről.
A békéscsabai és Békés megyei lakosságnak biztosan nem kell bemutatni azt a szupermaratoni versenyt, amely évről évre a megye talán legnagyobb sportrendezvénye. A rajthoz álló futók, s immár kerékpárosok, görkorisok két nap alatt teljesítik az összesen 207 kilométeres távot. Az még érthető, amikor a csapatok váltó formájában küzdik le a kilométereket, de az igazán furcsa és egyben csodálatra méltó az amikor az egyéni indulók egymaguk teljesítik a távot.
A Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége a korábbi gyakorlat, és tapasztalatok alapján látott lehetőséget arra, hogy az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság által finanszírozott Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programhoz (HEFOP) benyújtsa az „Esélyteremtő munkaerő-piaci szolgáltatások Békés megyében" című projectjét. A rendkívül rövid pályázati és megvalósít határidő miatt, sokan nem is pályáztak. Akik megtették, azok közül viszont csak nagyon kevesen nyertek. A kevesek közé tartozik a békéscsabai civil szövetség, amely Békéscsaba várossal karöltve 63 millió forintos támogatást nyert.
Újabb kórházi műszerek beszerzésére nyert támogatást Békéscsaba önkormányzata. A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) három évre ütemezve, összesen 44 millió 250 ezer forint támogatást ítélt oda a megyeszékhelynek.
Az előzetes jelzések alapján az elmúlt négy-öt évihez hasonló számban és területen jelennek meg a kiállítók a XVII. Csaba Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásáron - nyilatkozta a Hír6-nak Váradi Zoltán vásárigazgató. Az idei év újdonságát a május 29. és június 1. közötti rendezvényen az I. Békési Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás jelenti.
Sok vita van a város kötvénykibocsátása körül, de azt a bírálók mindig elfelejtik megemlíteni, hogy ebből a pénzből a pályázatokat finanszírozzuk, fejlesztéseket valósítunk meg. Ennek a döntésnek nem csak pénzügyi megtérülése, de lakossági igényt kielégítő célja is van. A város kötvénykibocsátása lényegében beruházás a jövőbe - jelentette ki a közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Ferencz Attila, békéscsabai Fidesz-képviselő.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft