Békéscsaba hírei
A békéscsabai és Békés megyei lakosságnak biztosan nem kell bemutatni azt a szupermaratoni versenyt, amely évről évre a megye talán legnagyobb sportrendezvénye. A rajthoz álló futók, s immár kerékpárosok, görkorisok két nap alatt teljesítik az összesen 207 kilométeres távot. Az még érthető, amikor a csapatok váltó formájában küzdik le a kilométereket, de az igazán furcsa és egyben csodálatra méltó az amikor az egyéni indulók egymaguk teljesítik a távot.
A Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége a korábbi gyakorlat, és tapasztalatok alapján látott lehetőséget arra, hogy az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság által finanszírozott Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programhoz (HEFOP) benyújtsa az „Esélyteremtő munkaerő-piaci szolgáltatások Békés megyében" című projectjét. A rendkívül rövid pályázati és megvalósít határidő miatt, sokan nem is pályáztak. Akik megtették, azok közül viszont csak nagyon kevesen nyertek. A kevesek közé tartozik a békéscsabai civil szövetség, amely Békéscsaba várossal karöltve 63 millió forintos támogatást nyert.
Újabb kórházi műszerek beszerzésére nyert támogatást Békéscsaba önkormányzata. A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) három évre ütemezve, összesen 44 millió 250 ezer forint támogatást ítélt oda a megyeszékhelynek.
Az előzetes jelzések alapján az elmúlt négy-öt évihez hasonló számban és területen jelennek meg a kiállítók a XVII. Csaba Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásáron - nyilatkozta a Hír6-nak Váradi Zoltán vásárigazgató. Az idei év újdonságát a május 29. és június 1. közötti rendezvényen az I. Békési Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás jelenti.
Sok vita van a város kötvénykibocsátása körül, de azt a bírálók mindig elfelejtik megemlíteni, hogy ebből a pénzből a pályázatokat finanszírozzuk, fejlesztéseket valósítunk meg. Ennek a döntésnek nem csak pénzügyi megtérülése, de lakossági igényt kielégítő célja is van. A város kötvénykibocsátása lényegében beruházás a jövőbe - jelentette ki a közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Ferencz Attila, békéscsabai Fidesz-képviselő.
Egyedülálló kövületeket láthattak az érdeklődők a szombati, békéscsabai ásványkiállításon. Az igazi szenzációt a Carcharodon Megalodon (már kihalt óriáscápa faj) fogak jelentették, amelyeket meg is vásárolhattak az érdeklődők.
Újabb pontot szerzett a kiesés ellen küzdő Békéscsabai Előre 1912 SE az NB II-es labdarúgó-bajnokságban. A lilák még sem lehetnek elégedettek, hiszen az utolsó percekben esélyük volt a győzelemre.
A tisztújítás mellett kitüntetéseket is megszavazott a Magyar Kézilabda Szövetség küldöttgyűlése hétvégi tanácskozásán. Az elismerésben részesülők között van Békési Mihály, a békési férfi kézilabda csapat vezetője, utánpótlás edző, valamint Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Mintegy háromszáz-négyszáz fős tömeg gyűlt össze pénteken kora este Békéscsabán, a Kossuth téren. A zászlókkal felszerelkezett érdeklődök a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP-választási kampányára voltak kíváncsiak.
Sokallja az MSZP azt a harmincöt százalékos sikerdíjat, amelyet Csapó Ágnes, a Budapest Priv-Invest Kft. ügyvezetője kap Békéscsaba város 4 milliárd forintos kötvénykezeléséért - jelentette ki a párt frakciójának sajtótájékoztatóján Tóth Károly képviselő.
Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft