Békéscsaba hírei
Napelemes rendszereket létesítenek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kilenc mentőállomásán, a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el - közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel.
Kulcscsomót talált egy férfi Békéscsabán. Bevitte a rendőrségre, így az elhagyott kulcsok visszakerültek a tulajdonoshoz.
A június 28-ai Csabai Mérlegben Nyaralók címmel megjelent egy rövid írás, melyben többek között az olvasható, hogy a békéscsabai önkormányzat 88 millió forintért elárverezi a balatonszárszói (ex-közgés) üdülőjét.
Például a sajtót várta, hogy bemutatkozzon neki. Ugyanis mostantól Békés megyének is van kormányablak busza – ergo házhoz gurul az ügyintézés. A bemutatkozás előtt azonban Takács Árpád kormánymegbízott múltról, jelenről, jövőről mesélt a hivatal Tomcsányi termében.
Még ha ezzel kevesen is vannak tisztában. Nekem például erről csak egy hete van tudomásom, amikor is megkaptam a meghívót a mai, Tunyogi Péternek, az említett P. Mobil zenekar 10 éve elhunyt énekesének a tiszteletére rendezett sajtótájékoztatóra. A lényeg, Tunyónak (r)októberben, a Békéscsabai Jókai Színház egyik falán emléktáblája lesz!
A súlylökő Márton Anita szerint kevés az esély arra, hogy induljon az augusztus 6-án kezdődő berlini atlétikai Európa-bajnokságon, mert elhúzódó sérülése miatt nem tudna megfelelően teljesíteni.
Képmorzsák a Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója programfolyamából.
A Békéscsabai Rendőrkapitányság tegnap szabálysértési őrizetbe vett egy férfit, aki Békéscsabán, egy intézmény előtt ittasan kiabált, szitkozódott.
„Bűnügyi Szolgálati Ág Arany Plakett” díjban részesült dr. Márton Attila r. alezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője, aki közel 35 éve rendőr.
Ezen a nyáron a foci vb-szurkolókra is gondoltunk, mesélte a minap Nagy Árpád főzőmester, a békéscsabai Pálinka Tanyán. Ugyanis aki azokon a helyeken Árpád Pálinkát fogyaszt, ahol a termékeink kaphatók: ott 4 cl Árpád Szilva pálinkát nyerhet egy kaparós sorsjeggyel (minden ötödik nyer). Ez az akciónk a világbajnokság végéig, július 15-ig tart.