Békéscsaba hírei
Békéscsabán a közigazgatás legfontosabb intézményei semmit sem változtak az elmúlt évtizedek alatt. Szent István téren van az önkormányzat épülete (korábban tanácsháza), a Szabadság téren van a Békéscsabai Járási Hivatal, a békéscsabai kormányablak (korábban pártház), a József Attila utca-Derkovits sor sarkán van a Békés Megyei Kormányhivatal (korábban megyei tanács).
A fővárosi Automotive Hungary kiállításon a békéscsabai Sandvicken Tools Kft. is kistandolt.
A csütörtökön kezdődő mega-gasztró-murin, az Árpád Pálinka idén 5+1 standon képviselteti magát; ahogy az Év Pálinkafőzdéjéhez illik: letisztult dizájnnal, szokásos prémium minőséggel, közel 50 termékkel (naná, hogy újdonságokkal is!) kedves, mosolygós hostessekkel várják az érdeklődőket.
A Linamar-Békéscsabai RSE sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában az olasz Imoco Volley Conegliano ellen. Sportolóink szemmel láthatóan nem tudták felvenni az atletikus olasz lányok tempóját: a végeredmény megmutatta a jelenlegi erőviszonyokat. A mérkőzést követőn Sasa Nedeljkovic, a BRSE korábbi sikergyáros trénere nevét skandálta a közönség – egy rövid beszélgetésre invitáltuk.
Nyáron kezdte meg működését a Keleti Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet, amely egyrészt a dolgozni vágyó nyugdíjasoknak, másrészt a munkaerőhiánnyal küszködő cégeknek is segít. Az első tapasztalatok után a rendszer működőképességét kutattuk.
Péntek délután startolt a Csaba Centerben az Őszi Divatnapok és Akciók Éjszakái… Szombaton folytatódott, vasárnap pedig pihegnek a szervezők, mert megint (vagy) 48 órán keresztül átgázolt rajtuk ez a masszív programfolyam. Illetve épp ők jáccották át rajtunk – tehát rajtunk gázolt át. De amiben egyetértünk: bitang volt! És a 2017-es Őszi Divatnapok és Akciók Éjszakái című történés függönyét Dér Heni húzta össze. Szerintem a többit a képek mondják el. (ST.)
Levelet szedtünk vasárnap délután a szüleim hétvégi nyaralójában, Szanazugban. (Sok a tölgy, kevés a fű, és a szomszéd bácsival, aki amúgy egy igazi Úr, végre szabadon beszélgethetünk, mert a fő tévedése beült a seprű nyergébe.) Tehát levélszedés…
A „BikeSafe” rendszert népszerűsítették a bűnmegelőzési szakemberek egy békéscsabai üzemben.
Pályakarbantartás miatt jelentős változáspl lesznek a hétvégén a hatvani, a szolnoki és a lajosmizsei elővárosi vonatok menetrendjében - közölte a Mávinform sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.
Komoly visszhangot vert „csabai viagrás per”, a hét évre elítélt V. Viktor az ellene felhozott cselekmények idején ugyanis a békéscsabai önkormányzati képviselő, a jogi és ügyrendi bizottság elnöke volt. A Kúria azonban hatályon kívül helyezte az áru hamis megjelölésének bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott büntetőperben meghozott össze ítéletet, valamennyi terhelt tekintetében és új eljárásra kötelezte a Gyulai Törvényszéket.
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól sört!
Nyerjen! 1.000 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól sört!

Ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!

Étel ital