Békéscsaba hírei
A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Békéscsabán, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat.
A sikeres női kézilabda világbajnoki-selejtező után (Szlovákiában 22-21-re, itthon 33-22-re vertük a szlovákokat) készítettünk interjút Mátéfi Eszterrel, aki a magyar válogatott másodedzőjeként értékelte a nemzeti csapat teljesítményét, illetve a Sonepar-Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzőjeként klubcsapata felkészüléséről, jövő évi terveiről is beszélt.
Túlzás nélkül állítható, a továbbjutás szempontjából „élet-halál" mérkőzés elé néz a magyar férfi kézilabda-válogatott. Ezt a sorsdöntőnek is nevezhető találkozót pedig Békéscsabán, a városi sportcsarnokban játszák le június 18-án, csütörtökön 18 órától. Az ellenfél a csoport negyedik helyén álló görög válogatott lesz.
Közel 130 írás érkezett a Zerge Túrasport Közhasznú Egyesület és a Körös Irodalmi Társaság (KIT) által meghirdetett „Folyóvizeink" novellapályázatra. A két kategóriában kiírt alkotói verseny díjazottjait, könyvhét záró irodalmi délutánon köszöntötték. Szintén itt hirdették ki a Körösök Gyöngye-díj idei nyertesét.
Békéscsabai bábozás - Lenkefi-család - Nemzetközi Bábfesztivál. A fogalmak; a színjátszás eme különleges ága, és egy békéscsabai família neve, elválaszthatatlanul összefonódtak. Az 1949-en indult békéscsabai bábegyüttes vezetését néhány év után Lenkefi Konrád vette át, aki 1968-ban első ízben rendezte meg a Nemzetközi Bábfesztivált. Az eleinte két, majd három évente sorra kerülő fesztiválnak köszönhetően, a világ egyre több pontján ismerték meg a Békés megyei bábozást. Lenkefi Konrád nem csak társulat vezetőként és fesztiváligazgatóként, de bábkészítőként is zseniális volt; a keze nyomán életre kelő alakokat, bábokat Japántól az Egyesült Államokig ismerték, sőt elismerték szakemberek, és laikusok, pályatársak és nézők. Lenkefi Konrád halála után nehéz örökséget vett át fia, Lenkefi Zoltán, aki jelenleg a Békés Megyei Napsugár Bábszínház igazgatója, és ebben az évben első alkalommal fesztiváligazgatója a XV. Nemzetközi Bábfesztiválnak.
A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség Tanévzáró Fesztiváljának szombati napján az 1-2. osztályosok versenyét rendezték. A százszázalékos teljesítményt nyújtó budapesti 1. számú Etalonsport Általános és Sportiskola mögött békéscsabai tanintézet végzett a második helyen.
Esélyteremtő munkaerő-piaci szolgáltatások címmel tartottak előadást Békéscsabán, az Ifiházban. A program során olyan Békés megyei civil szervezetek mutatkoztak be, amelyek a hátrányos helyzetű, vagy megváltozott munkaképességű munkanélkülieket támogatnak, segítik őket az újbóli munkába állásba.
Az idei szezon utolsó bajnoki mérkőzését játszotta a Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE szombaton este, a Kórház utcában. A vendég ezúttal a bajnoki tabella hatodik helyén álló Szolnok volt. A Tisza-partiak kispadján az a Vágó Attila ült, aki korábban a lila-fehéreket is irányította. A lefújást követően, a korábbi békéscsabai tréner lehetett boldogabb, ugyanis együttese 3-1-re nyert a jelenlegi Előre ellen.
A XV. Nemzetközi Bábfesztivál önmagában is egy olyan esemény, amely hagyományokkal rendelkezik, színes, ínyenceket is kielégítő esemény - nyitotta meg pénteki sajtótájékoztatóját Domokos László. A megyegyűlés elnöke a huszonhetedik megyejárás kapcsán arról beszélt, hogy a szombaton kezdődő rendezvény, annak helyszínei, illetve a Békés Megyei Napsugár Bábszínház apropót teremtett arra, hogy a Békés megyében Otthon Vagyunk rendezvénysorozat következő állomása Békéscsaba legyen.
Az edzőcserét követően abban állapodott meg a Békéscsabai 1912 Előre SE vezetősége Belvon Attilával, hogy a szezon végéig irányítja a csapatot. Amennyiben sikerül az együttesnek a minimálisan kitűzött célt, a bennmaradást elérni, újra tárgyalják a megállapodást. Az utolsó forduló eredményétől függetlenül a lilák már biztosították a jövő évi NB II-es tagságukat, így jogosan merült fel a kérdés, marad-e a tréner?
Nyerjen kozmetikai lézeres kezelést!
Nyerjen! 30.000 Ft értékben!

kozmetikai lézeres kezelést!

Egészség
eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!
Nyerjen! 14.900 Ft értékben!

eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!

Műszaki cikk
Nyerjen és táncoljon a GM Tánciskola felnőtt tanfolyamán!
Nyerjen! 26.000 Ft értékben!

és táncoljon a GM Tánciskola felnőtt tanfolyamán!

Szabadidő