Békéscsaba hírei
„Egy híd Európa közepén" - címmel Nemzetközi Klasszikus Színházi Fesztivál kezdődik október 11-én, vasárnapi 17 órakor. A két hetes programot az Aradi "Ioan Slavici" Klasszikus Színház és a Békés Megyei Jókai Színház közösen szervezi. A megnyitót Aradon és Békéscsabán egy időben tartják, a két város közötti élő, televíziós kapcsolat - magyar idő szerint - 17 órától a hír6-on online látható október 11-én, vasárnap.
Közúti baleset ugyan nem történt, egy súlyos sérülésről mégis tudósított a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
a lift épp nem volt rossz, aznap nem mondott csütörtököt, pedig az volt, és nyár az októberben, az első utam rutinból a piacra vezetett, ó... be szép a málna, mennyi a kilaja, kérdeztem a fogatlan bácsit, száz, az éráttábbnák százhúsz, felelte szálfaegyenes tartással, a málnáé?, hitetlenkedtem, jááá, nám, az álmáé, és akkor málnaüzlet óhne, léc,
Szégyelltem magam, mert amikor a házunk ajtaján becsöngetett a mellettünk lesátorozó szlovák bácsi, hogy, hát hogy is mondjam, azonnal WC-re kellene mennie és közben a hasát fájlalta, bevallom őszintén nem szívesen, - és azt is nagy nehezen - engedtem be a garázsunkban kialakított mellékhelyiségbe!
Nemzetközi Klasszikus Színházi Fesztivál megnyitóját tartják vasárnap délután 17 órától Békéscsabán, a Békés Megyei Jókai Színház előtti téren. Ezzel párhuzamosan Aradon is rendeznek egy ünnepséget. Ezzel a két - párhuzamos - programmal nyílik meg az „Egy híd Európa közepén" elnevezésű rendezvény. Fekete Péterrel, a Jókai Színház direktorával a fesztivál programjairól beszélgettünk.
Amikor csütörtökön megkérdezte tőlem az egyik ismerősöm, hogy ki játszik este az Elefántban, cink, válaszoltam, csak annyit tudtam értelmesen kinyögni, hogy Benkő Zsolt, Budapest. Szégyen, gyalázat. Mentségemre, vagy kevésbé: mindenkinek megvan a maga ikonja, legyen az Sczhwarzenegger, a Balaton szelet, vagy épp a honi bluespiacon ténykedő Benkő Zsolesz. Engem az utóbbi név elhomályosított. No de, félre a csokis mázzal...
Nem volt egyszerű a győzelem kiharcolása az EHF Kupa visszavágóján, a Minszk ellen. A vendégek edzője a találkozó előtt arról beszélt, felkészültek az ellenfélből és nem adják fel a küzdelmet. Tényleg nem adták fel, de a sok hibával, olykor pontatlanul játszó csabaiak lelkesedésüknek köszönhetően hazai pályán is megérdemelten nyertek.
A megyei főjegyzői pályázat elbírálása volt a legfontosabb napirendi pontja a Békés Megyei Képviselő-testület soros ülésének. A közgyűlés zárt ajtók mögött döntött dr. Biri István utódjáról. A délutáni nyilvános ülés kezdetén Domokos László jelentette be, hogy a képviselők 34 igen, egyhangú szavazattal dr. Dávid Sándort választották a megye új főjegyzőjévé. A határozatlan idejű kinevezés életbe is lépett, miután dr. Dávid Sándor letette a hivatali esküjét.
A képviselő-testületi többség által megszavazott 400 millió forintos törzstőke emelés ellenére 37-ről, 33 százalékra csökken Békéscsaba Megyei Jogú Város tulajdonrésze a Békés Megyei Vízművek Zrt-ben. Ez azért történhet meg, mert a vízmű vállalat törzstőkéjét a megyei önkormányzat is növeli, egymilliárd forinttal. Így a két önkormányzat együttes tulajdonrésze meghaladja az ötven százalékát. A szocialisták szerint ez több aggályt is felvet.
A megyei közgyűlés munkáját is folyamatosan nyomon követhetik olvasóink a hír6-on, ugyanis 9 óra 15 perctől online közvetítést adunk a megyeházáról. A képviselő-testület munkája közmeghallgatással kezdődik. A hozzászólásokat, illetve a napirendi pontok tárgyalását élőben nézhetik a www.hir6.hu-n. 11 óra 20 perctől zárt ülést rendelt el a megyei közgyűlés elnöke. Ennek befejezése után folytatjuk a nyilvános ülés közvetítését.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.359 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Étel ital