Békéscsaba hírei
Minden szabadtéri rendezvény egy nagy lutri. Leginkább azért, mert egy ilyen jellegű jamboree bármikor az égiek áldozatává válhat. De szombaton, a békéscsabai Lencsési Közösségi Ház által szervezett 17. Szent István Napi Előzetesen nem így történt. Persze az egész országban arcpirítóan sütött.
Forgalomkorlátozás, útlezárás és a helyi járatú buszok menetrendjének ideiglenes változása lép életbe a Szent István napi ünnepségek miatt Békéscsabán. A szervezők a korábbi éveknek megfelelően zárják le a közterületeket.
A megafeszt csabai csípős különlegessége lesz a megyeszékhelyi, Kuss tücsök quintett. A zenekar egészen pontosan vasárnap, délután ötkor durrant oda a harmadik és negyedik kerületnek, a Hajógyári földrész Blues Kocsmájából.
A budapesti produkciós iroda a Gerdhardus elindította ez év márciusában a „ jövő reménysége" nevet viselő showműsorát, amellyel a kezdő divattervezőket, együtteseket,, zenekarokat szeretné támogatni a pályakezdésben. Az iroda ügyvezetője, Güler Ilona a hir6 -nak elmondta: pontosan ezzel a céllal támogatják az augusztus 15-én, a békéscsabai Sportcsarnokban megrendezendő rockfesztivált. Este 7 órától fellépnek a Fall Attack, az Úgyse, és a S.A.D. nevű zenekarok. A rendezvényhez, - melynek belépődíja 3 ezer forint lesz -, a Hooligans fellépése társul, valamint a Sepsiszentgyörgyről érkező Silver Proof szórakoztatja még a nagyérdeműt.
Négy csapat részvételével szervez augusztus 14-én pénteken és augusztus 15-én szombaton felkészülési tornát a Békéscsabai ENKSE. A Panoráma Kupára három olyan együttest hívtak, amelyek a következő EHF Kupában indulnak. A körmérkőzéses rendszerű torna első két találkozóját pénteken délelőtt rendezték. Mindkét meccsen a magyar csapatok nyertek.
Immár hatodik éve áll össze a csapat - Évi Tündér, Tücsök Peti, Hangya Levi, és Jimmy Bohóc - hogy szórakoztassa, megnevetesse a gyermeket és felnőtteket egyaránt a „ Vár a Kölyök sziget" című műsorukkal.
Nagyban folynak a Békés Megyei Tudásház és Könytár átalakítási munkálatai. Lapunk értesülései szerint egy nevét nem vállaló, korábban ott dolgozótól megtudtuk: további létszámleépítésre lehet a könytárban számítani: a 19-es illetve a 22-es számot is emlegetik
Csütörtökön délelőtt egy nagy átmérőjű PVC cső sérült meg Békéscsabán, a Szabó Dezső és az Illésházi utca sarkán. A környéken néhány órára elzárták a vizet, azonban néhányan mégsem szomjaztak.
Nem vágják ki a Szent István téri fákat, sem az Andrássy utat szegélyező platán sort a békéscsabai belváros revitalizációjának legújabb tervei szerint. Erről Szabó János tervező beszélt szerdán este Békéscsabán, ahol lakossági fórum keretében ismertették a korábbi tervek legújabb, átdolgozott változatát. Az ismertetőn dr. Ferenczi Attila, a város Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának elnöke ígéretet tett arra, hogy a Körös Hotel helyzetét végérvényesen rendezi az önkormányzat ősszel.
Négy olyan csapat vesz részt a hétvégi, békéscsabai felkészülési tornán, amelyek indulnak az EHF Kupa 2009-2010-es küzdelmeiben. A házigazdák mellett a székesfehérvári Fehérép-Alcoa FKC, a romániai Nagybánya (HCM Baia Mare) és a szerbiai Kikinda együttesei lépnek pályára.
Karácsonyi nyereményjáték az eMarkttal!
Nyerjen! 9.900 Ft értékben!

Karácsonyi nyereményjáték az eMarkttal!

Műszaki cikk
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!
Nyerjen! 12.000 Ft értékben!

Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!

Szabadidő