Békéscsaba hírei
Kisebb címletű pénzről maratták le a festéket, majd az így letisztított papírra házilag nyomtatták fel a húszezrest azok az elkövetők, akiket csütörtökön, illetve pénteken vettek őrizetbe. A Békéscsabai Rendőrkapitányság öt személyt állított elő.
A rutinosabb képviselők már sejtették a közgyűlési anyag kiosztásakor: nem mindennapi testületi ülés elé néz a megyeszékhelyet irányító grémium. A tekintélyt parancsoló ötven napirendi pont más esetekben két közgyűlésre is elegendő témát szolgáltatott. Ráadásul nem csak az indítványok száma, de azok tartalma is „kiverte a biztosítékot" a képviselők egy-egy csoportjánál. Sok esetben majd órás vita alakult ki egy téma körül. Nem véletlen, hogy az ülésnek lesz még folytatása...
Online közvetítést indít el június 25-én, csütörtökön a Hír6 internetes hírportál. Ennek első, próbaadásában a békéscsabai közgyűlés munkáját követhetik nyomon az érdeklődők.
Két nap alatt, nyolc helyszínen 60 tonna lisztet és 12 tonna kristálycukrot kapnak a csabai rászorulók. Az adományosztás szerdán kezdődött, és még csütörtökön is folytatódik.
Jelentős változást hoz a magyarországi gázszolgáltatásban július 1. Ekkortól ugyanis a nagyfogyasztók csak a szabadpiacról szerezhetik be szükségleteiket, az óránkénti 20-100 köbméter közötti kapacitás lekötésű fogyasztóknak egy évük van a választásra, míg a kis-, illetve lakossági felhasználók az egyetemes szolgáltatás és a szabadpiaci vásárlás között dönthetnek. Ahogy Iváncsics Sándor fogalmazott: „képletesen a fogyasztók eldönthetik, hogy a biztos banki betétet, vagy a rizikós, de nagyobb jövedelmű tőzsdézést választják".
Vasárnap délelőtt, Telekgerendás területén fogták el azt a tiszapüspöki férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a szombati békéscsabai gyilkossággal.
Játékra hívják az érdeklődőket az Ability Park munkatársai a békéscsabai szupermarket parkolójában. Az első pillantásra talán könnyű játékok bizony komoly fejtörést is okozhatnak.
Elfogató parancsot adott ki a Békés Megye Rendőr-főkapitányság az ellen a férfi ellen, aki korábban élettársa volt a szombaton délelőtt, Békéscsabán megölt fiatal lánynak. A tiszapüspöki férfi megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.
Emelkedhetnek a buszjegy árak Békéscsabán, miután az öt százalékos áfa emelés a Körös Volán Rt. költségeit is növeli. A drágításról tárgyalt a város szakbizottsága legutóbbi ülésén, s elfogadta az áremelésre vonatkozó indítványt.
Élelmiszersegélyt oszt 2009. június 24-én és 25-én Békéscsabán a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal segélyező partnere. A Babtista Szeretetszolgálat Alapítvány, mint partner a segélyprogram - többek között békéscsabai - lebonyolításával a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei szervezetét bízta meg.
Nyerjen kozmetikai lézeres gép kezelést!
Nyerjen! 30.000 Ft értékben!

kozmetikai lézeres gép kezelést!

Egészség
Nyerjen kupont, mely a Familiatészta Kft. felajánlása!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kupont, mely a Familiatészta Kft. felajánlása!

Étel ital
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás