Dévaványa hírei
Gyerekzsivajtól volt hangos szombaton délután a dévaványai strandfürdő. Itt rendezték meg ugyanis a gyermeknapot, melyre a ragyogó napsütésben jókedvvel érkeztek a város lakói. Sokan fürdőruhát is hoztak magukkal, ezen a napon mindenki ingyen megmártózhatott a medencékben. A délután folyamán sok-sok érdekes program várta a családokat.
Idén új helyszínen, a strandfürdőben rendezték meg a dévaványai gyermeknapot.
Idén immáron XIX. alkalommal kerül megrendezésre a Dévaványai Városnapok rendezvénysorozat, amely a város kiemelkedő kulturális és szórakoztató rendezvénye. A rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan tematikus felépítésben sorakoztatja fel a legnívósabb könnyűzenei művészeket.
Dévaványa Város Önkormányzatának a folyó és tervezett pályázatok megvalósításához felül kellett vizsgálnia és a mai jogszabályi környezethez kellett igazítania 2002-ben elfogadott Településfejlesztési Koncepcióját, valamint el kellett készíttetnie az Integrált Településfejlesztési Stratégiát.
Élettel teltek meg szombaton a Dévaványai-Ecsegi puszták. A környező és távolabbi településekről is sokan látogattak el a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontba, ahol a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Dévaványa Város Önkormányzatával karöltve, immár negyedik alkalommal rendezte meg a Túzokfesztivált. Ugyanezen a napon a Dévaványa és Ecsegfalva között fekvő Kőmagtári táblán letették annak az állattartó telepnek az alapkövét, amely 800 millió forintból épül meg, 100 százalékos Európai uniós támogatással.
Bivalypörkölt, túzoksör és természetesen sok-sok látnivaló várta szombaton Dévaványán a IV. túzokfesztivál vendégeit.
A Képviselő testület a hagyományoknak megfelelően a márciusi testületi ülésen tanácskozott a civil szervezetek 2019. évi támogatási igényeiről.
Az EFOP-1.2.11-16-2017-00003 kódszámú projektnek köszönhetően kiírásra került a fiatalok jogosítványszerzésének támogatását célzó önkormányzati pályázat. A pályázat során a pályázati feltételeknek megfelelő fiatalok B, C, CE és D kategóriás jogosítvány, illetve könnyűgép és nehézgépkezelői OKJ bizonyítvány és jogosítvány megszerzésének anyagi támogatásához nyújthattak be kérelmet.
Március 25-én megkezdődött a Dévaványát-Gyomaendrőddel összekötő (4231. jelű) közút Gyomaendrőd felőli, most legrosszabbnak számító 2 km-es szakaszának felújítása.
Május 4-én immár negyedik alkalommal rendezi meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság - Dévaványa Város Önkormányzatával karöltve -, a Túzokfesztivált. A természetvédelmi nyílt nap helyszíne ezúttal is a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont.
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft