hírei
Október 21-én, pénteken az ’56-os Forradalom és Szabadságharc hősei előtt tisztelegtek, a forradalom lokális és országos eseményeire emlékeztek Sarkadon. A Központi Orvosi Rendelő előtt álló ’56-os kopjafacsoportnál tartott ünnepséget megelőzően - immár hagyományosan - a városvezetés, a Sarkadi Rendőrkapitányság tisztjei és a Városszépítő Egyesület képviselői megkoszorúzták a rendőrkapitányság épületének falán elhelyezett emléktáblát.
Minőségi alapanyagokból minőségi pizzákat és hamburgereket készíteni – ezt a célt tűzte maga elé Zahorecz György és felesége, Ágnes, amikor öt és fél évvel ezelőtt pizzériát nyitottak Szarvason. Ma már akkora a választékuk, hogy alig fér el az étlapon: 35 féle pizzát, 23 különböző hamburgert és jó néhány frissensült ételt is kínálnak.
November 7-én könyvbemutatót tartanak a Petőfi Sándor Művelődési Házban, Újkígyóson.
Vojnich Erzsébet kortárs festőművész munkáiból nyílik kiállítás október 29-én Szarvason, a Tessedik Sámuel Múzeumban.
Talán még a helyiek közül is kevesen tudják, hogy a szarvasi Városi Könyvtár Régi Gyűjteményében felbecsülhetetlen kultúrtörténeti értékek lapulnak. Akadnak itt olyan könyvek is, amelyeket még az 1500-as években nyomtattak, vagy kézzel írtak – akkoriban természetesen még rongypapírra.
Képviselő-testületünk legutóbbi ülésén 30 napirendi pontot tárgyalt. A vállalkozásokban működő óvodák beszámolóit hallgattuk meg. Bár a rendszer sok változáson ment keresztül, bátran mondhatjuk, hogy a működés zavartalan. Az óvodák beszámoltak a létszámhelyzetről, a megvalósított fejlesztésekről, programokról. Megállapíthattuk, hogy magas színvonalú ellátást tudnak biztosítani az óvodák. A Szivárvány Gyermekkert (Vásártéri Ltp.) Reméljük, hogy a gyermeklétszám hosszútávon is működőképessé teszi egyrészt a kistérségi óvoda egységeinek működését, másrészt biztosítja a vállalkozói óvodákba is a megfelelő létszámot.
Talán még a helyiek közül is kevesen tudják, hogy a szarvasi Városi Könyvtár Régi Gyűjteményében felbecsülhetetlen kultúrtörténeti értékek lapulnak. Akadnak itt olyan könyvek is, amelyeket még az 1500-as években nyomtattak, vagy kézzel írtak – akkoriban természetesen még rongypapírra.
Újkígyóson a napokban megalakították a 25 főből álló önkéntes tűzoltó egyesületet.
Mert egy nép azt mondta: "elég volt!". Poszterkiállítás nyílt az újkígyósi Cz. Kiss Rendezvényházban.
Az egészségügyi ellátás igénybevételével kapcsolatban az elmúlt évek során egy igen kedvezőtlen gyakorlat alakult ki a városban. A páciensek jelentős hányada – előzetes jelzés nélkül - nem jelenik meg az előjegyzett időpontban a szakrendelésen. Sajnos ez a tendencia az elmúlt időszakban tovább erősödött.
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!
Nyerjen! 4.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!

Szerszám
Nyerjen 3 éjszakás kikapcsolódást a Thermal Hotel Garában!
Nyerjen! 59.900 Ft értékben!

3 éjszakás kikapcsolódást a Thermal Hotel Garában!

Szabadidő
Nyerjen szerelési kupont a Bencs Autó Szerviztől!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

szerelési kupont a Bencs Autó Szerviztől!

Szolgáltatás