Gyomaendrőd hírei
2008 nyarán alakult meg a Magyar Bábus Biliárd Egyesület, ezen belül már 22 klub létezik, köztük az elsőként megalakult Gyomaendrődi Korona Biliárd Klub. Csikós Zoltánt a klub elnökét kérdeztük az eddig eltelt időszak eredményeiről.
Eredetileg április végén döntött volna a gyomaendrődi képviselő-testület a Liget Fürdő ügyvezetői igazgatói posztjáról. Akkor a beérkező pályázatok egyike sem nyerte el a tetszésüket(eredménytelennek nyilvánították az eljárást), így május utolsó csütörtökén, zárt ülésen döntöttek a posztról.
A Dél-Alföld - EU közhasznú Egyesület szervezésében Uniós pályázat keretében Gyomaendrődi és Békés megyei lovas vállalkozók egy hetes szakmai úton voltak Franciaországban. A szakmai út során a párizsi Magyar Nagykövetség fogadást rendezett számukra, amelyen részt vettek francia minisztériumi képviselők, valamint uniós mezőgazdasági attasék is.
Május közepén a Gyomaenrődi Katona József Művelődési Központ, Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény adott otthont a Békés Megyei Viharsarok Néptáncszövetség és a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési KHT által szervezett Néptáncfesztiválnak.
Három közúti balesethez hívták ki a rendőröket az elmúlt huszonnégy órában. Ezek közül kettő járt súlyos sérüléssel - tájékoztatta a Hír6-ot Virág Zsuzsanna, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
Gyomaendrődöt ismét Kohut Gyöngyi képviseli a rangos eseményen. A hétvégén tartották meg a 2009-es Nemzeti Vágta sorsolását. Összesen 90 település várta, hogy kivel sorsolják össze lovasait az előfutamokra. A május 30. és június 1. között Budapesten, a Hősök terén megrendezésre kerülő rendezvényre százezreket várnak a szervezők. Idén még több program várja majd a kilátogatókat, hiszen a különböző lovasversenyek, és a települések bemutatkozását szolgáló Vágta Korzó mellett, egy „Országkonyha" is színesíteni fogja majd Budapest egyik legnagyobb kulturális, turisztikai, és gasztronómiai fesztiválját.
Mezőtúr és Gyomaendrőd között Nagylaposnál ma délután fél hat körül halálra gázolt egy kamion egy elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet. A teherautó tolatás közben ütötte el a biciklist. Az első hírek szerint az áldozat egy 57 éves gyomaendrődi lakos.
Egyedülálló kiállítás nyílt a gyomaendrődi Városi Képtárban. Urszinyi Mária, „Pece parti Párizs" tárlatát láthatják az érdeklődők. A művésznő 1949-ben született Nagyváradon. 1971-ben skizofréniát diagnosztizáltak nála az orvosok. 1975-ben végzett Kolozsváron festészetet (kitűnő eredménnyel), volt rajztanár Halmiban, dolgozott lapillusztrátorként. Egyénileg főként szülővárosában, csoportosan szerte a Kárpát-medencében állított ki, munkái a tengerentúlra is eljutottak.
Május második péntekén több dolognak is örülhettek a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola tanulói. Megkezdődött az a hagyományos ünnepségsorozat, amit az intézmény névadójának a tiszteletére tartottak, ezáltal programözön zúdult a nebulókra és valljuk be, számukra az sem volt elhanyagolható, hogy aznap elmaradt a hagyományos tanítás.
A kezdeti nehézségek után Magyarország jól kihasználta az uniós közös agrárpolitika nyújtotta lehetőségeket - erről Gráf József agrárminiszter beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. A földművelésügyi tárca vezetője hangsúlyozta: Magyarország idén már 460 milliárd forintot fordíthat a mezőgazdaság finanszírozására; ez az összeg a csatlakozáskor 200 milliárd forintot tett ki.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital