Gyomaendrőd hírei
Játékos Civiltalálkozót szervez a ClubNetCet Egyesület Gyomaendrődön, 2009. Július 24-én a Kreativitás innováció 2009-es évének hivatalos programjaként.
A hónap közepe után bezárják azokat a szeméttelepeket, amik nem felelnek meg az uniós környezetvédelmi előírásoknak. A megyében Gyomaendrődön és Békéscsabán marad két hulladéklerakó.
A hír6 szerkesztőségét dr. Virág Zsuzsánna tájékoztatta a Gyomaendrődön bekövetkezett balesetről. A vasúti építkezésen történt a szerencsétlenség.
Nemrégiben az egyik gyomaendrődi idősek otthonában felvilágosító előadást tartottak az egészség megőrzésével kapcsolatban. Szüleink, nagyszüleink mit választanának: a pacalt, vagy a müzlit?
Békés megye gasztronómiai fesztiváljai július elején a szabadkígyósi kastélyparkban mutatkoztak be, ahol ételkészítési bemutatókkal és pörköltfőző versennyel várták az érdeklődőket. Prohászka Béla, mesterszakács a megye rangos gasztronómiai fesztiváljai között a gyomaendrődi sajt- és túrófesztivált is megemlítette.
A júniusi gyomaendrődi képviselő-testületi ülés napirendjeinek a tárgyalása előtt, Dezső Zoltán egy nyílt levelet nyújtott át Várfi Andrásnak. A levélben kérdések fogalmazódtak meg a Liget Fürdő új vezetésével kapcsolatban. Mint ismeretes, június 1-től Kovacsics Imre irányítja a város legfőbb turisztikai létesítményét.
Több százmilliós veszteséget könyvelhetnek el a magyarországi nagy tejtermelők a jelenlegi felvásárlási árak miatt. A Békés megyében gazdálkodó Hidasháti Zrt. például éves szinten közel nyolcmillió liter tejet termel. Az előállítási költség literenként nyolcvanöt forint, miközben a felvásárlási árat most szállították le hatvan forintról ötvenkilenc forintra. Eszerint évente több, mint kétszázmillió forint veszteséget jelent a részvénytársaságnak a tejágazat. Végh László, a cég vezérigazgatója kijelentette, csak azok a hazai társaságok maradhatnak átmenetileg működőképesek, akik ezt a veszteséget más ágazataik forrásából, azok nyereségének rovására képesek finanszírozni.
Nem kezdődött problémamentesen a július hónap Gyomaendrődön. Az elsején lezúduló "égi áldás" és az orkánerejű szél, bizony átszabta a város arculatát.
Tavaly a gyomaendrődi református templomban bűvölte el a hallgatókat, idén a Katona József Művelődési Központban aratott osztatlan sikert. Horgas Eszter világhírű fuvolaművészről van szó, aki most egy kvartett élén adta elő komolyzenei produkcióját.
A Körös Kajak SE versenyzői aktuális megmérettetésként jún. 26-28-án az Országos Diákolimpián versenyeztek Sukorón, a Velencei-tónál. Minden versenyző döntős volt - sokan több versenyszámban is - és igen szép számmal felállhattak Gyomaendrőd képviselői a dobogóra is.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség