Gyomaendrőd hírei
Mezőtúr és Gyomaendrőd között Nagylaposnál ma délután fél hat körül halálra gázolt egy kamion egy elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet. A teherautó tolatás közben ütötte el a biciklist. Az első hírek szerint az áldozat egy 57 éves gyomaendrődi lakos.
Egyedülálló kiállítás nyílt a gyomaendrődi Városi Képtárban. Urszinyi Mária, „Pece parti Párizs" tárlatát láthatják az érdeklődők. A művésznő 1949-ben született Nagyváradon. 1971-ben skizofréniát diagnosztizáltak nála az orvosok. 1975-ben végzett Kolozsváron festészetet (kitűnő eredménnyel), volt rajztanár Halmiban, dolgozott lapillusztrátorként. Egyénileg főként szülővárosában, csoportosan szerte a Kárpát-medencében állított ki, munkái a tengerentúlra is eljutottak.
Május második péntekén több dolognak is örülhettek a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola tanulói. Megkezdődött az a hagyományos ünnepségsorozat, amit az intézmény névadójának a tiszteletére tartottak, ezáltal programözön zúdult a nebulókra és valljuk be, számukra az sem volt elhanyagolható, hogy aznap elmaradt a hagyományos tanítás.
A kezdeti nehézségek után Magyarország jól kihasználta az uniós közös agrárpolitika nyújtotta lehetőségeket - erről Gráf József agrárminiszter beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. A földművelésügyi tárca vezetője hangsúlyozta: Magyarország idén már 460 milliárd forintot fordíthat a mezőgazdaság finanszírozására; ez az összeg a csatlakozáskor 200 milliárd forintot tett ki.
Szombaton ismét hazai pályán játszott labdarúgó csapatunk, amely nem hagyta cserben népes szurkolóit. A Bcs.-Jamina elleni mérkőzésen végig a Gyomaendrődi FC irányított.
Holtan találták meg a Körös egyik holtágában, Gyomaendrőd közelében pénteken azt a horgászt, aki még a múlt héten szombaton tűnt el a vízben.
A program megvalósítását a helyi Munkaügyi Központ Gyomaendrődi Kirendeltségével, a helyi általános és középiskolák, a Térségi Humánsegítő Szolgálat, valamint egyéb civil szervezetek együttműködésével valósítja meg a települési CKÖ.
Minden eddiginél több látogatót vonzott a XI. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál. A Gyomaendrődön már hagyományosnak mondható május eleji rendezvény két napon keresztül várta az érdeklődőket.
Még nem dőlt el, hogy ki vezetheti június 1-től a gyomaendrődi Liget- és Gyógyfürdőt. A város képviselő-testülete érvényesnek ítélte a pályázatot, ezzel egyidejűleg eredménytelennek nyilvánította azt.
A gyomaendrődi futballcsapat ismét a hajrában győzött, ezúttal vendégként. A mezőkovácsháziak szépségdíjas gólt szereztek, de a három pont a miénk lett.
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bacho keretesfűrészt!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bacho keretesfűrészt!

Szerszám
Nyerjen a Békéscsabai Borhálótól!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Békéscsabai Borhálótól!

Étel ital
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital