Gyomaendrőd hírei
Felújítási munkák miatt kedden lezárták a Hármas-Körös hídját Gyomaendrődnél. A forgalmat pontonhídra terelik a munkálatok idejére, súlykorlátozás nincs. A hídnál jelzőlámpa lassítja a forgalmat, torlódásokra lehet számítani.
A gyomaendrődi kajakosok kiválóan szerepeltek a Tisza régió diákolimpián. A megyéből a legszorgalmasabbnak a mieink és a szarvasiak bizonyultak hét-hét aranyéremmel.
A Békés Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt 2009. év június hó 11. napján őrizetbe vett egy megyei illetőségű 25 éves fiatalembert.
Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Városi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc tanszakos növendékeinek évzáró műsora.
A XVII. Ghost's Biker Party-nak a gyomaendrődi Liget Fürdő adott otthont (nem először tartották itt a találkozót). A háromnapos rendezvényen töménytelen mennyiségű benzin fogyott, mivel motoros felvonulás is szerepelt a programban. A néha marcona külső mögött családapák, nagypapák sorakoztak, aki nem ismeri őket könnyen az első benyomás alapján ítélt.
Halász István a napokban vehette át a Magyar Diáksport Érdemérem Arany fokozatát. A díjat Martinek János, Szöul kétszeres olimpiai bajnoka adta át, a Magyar Olimpiai Bizottság megbízásából. Az elismerés értékét növeli, hogy Békés megyéből csak egy ember kaphatta meg. Városunk közkedvelt, ma már nyugdíjas éveit töltő testnevelő tanárának jutott ez a megtiszteltetés.
2008 nyarán alakult meg a Magyar Bábus Biliárd Egyesület, ezen belül már 22 klub létezik, köztük az elsőként megalakult Gyomaendrődi Korona Biliárd Klub. Csikós Zoltánt a klub elnökét kérdeztük az eddig eltelt időszak eredményeiről.
Eredetileg április végén döntött volna a gyomaendrődi képviselő-testület a Liget Fürdő ügyvezetői igazgatói posztjáról. Akkor a beérkező pályázatok egyike sem nyerte el a tetszésüket(eredménytelennek nyilvánították az eljárást), így május utolsó csütörtökén, zárt ülésen döntöttek a posztról.
A Dél-Alföld - EU közhasznú Egyesület szervezésében Uniós pályázat keretében Gyomaendrődi és Békés megyei lovas vállalkozók egy hetes szakmai úton voltak Franciaországban. A szakmai út során a párizsi Magyar Nagykövetség fogadást rendezett számukra, amelyen részt vettek francia minisztériumi képviselők, valamint uniós mezőgazdasági attasék is.
Május közepén a Gyomaenrődi Katona József Művelődési Központ, Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény adott otthont a Békés Megyei Viharsarok Néptáncszövetség és a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési KHT által szervezett Néptáncfesztiválnak.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyereményjáték az eMarkttal!
Nyerjen! 9.900 Ft értékben!

Nyereményjáték az eMarkttal!

Műszaki cikk