Gyomaendrőd hírei
Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elfogadott döntésekről számolt be lapunknak.
A 20 éves fennállását programsorozattal ünneplő Gyomaendrődi Zenebarátok Kamarakórus november 18-án este hat órától tartja ünnepi hangversenyét a Kállai Ferenc Kulturális Központban.
Közlekedési balesetek, őrizetbe vétel és kukoricatolvaj elfogása is szerepel a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tegnapi napról szóló beszámolójában.
November 5-én, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezték meg az I. Nemzetközi Eurokegel Bajnokságot, amelyen négy ország legjobb biliárdosai álltak asztalhoz.
Képviselő-testületünk legutóbbi ülésén 30 napirendi pontot tárgyalt. A vállalkozásokban működő óvodák beszámolóit hallgattuk meg. Bár a rendszer sok változáson ment keresztül, bátran mondhatjuk, hogy a működés zavartalan. Az óvodák beszámoltak a létszámhelyzetről, a megvalósított fejlesztésekről, programokról. Megállapíthattuk, hogy magas színvonalú ellátást tudnak biztosítani az óvodák. A Szivárvány Gyermekkert (Vásártéri Ltp.) Reméljük, hogy a gyermeklétszám hosszútávon is működőképessé teszi egyrészt a kistérségi óvoda egységeinek működését, másrészt biztosítja a vállalkozói óvodákba is a megfelelő létszámot.
Az egészségügyi ellátás igénybevételével kapcsolatban az elmúlt évek során egy igen kedvezőtlen gyakorlat alakult ki a városban. A páciensek jelentős hányada – előzetes jelzés nélkül - nem jelenik meg az előjegyzett időpontban a szakrendelésen. Sajnos ez a tendencia az elmúlt időszakban tovább erősödött.
Húsz éves fennállását ünnepli a Gyomaendrődi Zenebarátok Kamarakórus. Ebből az alkalomból rendezvénysorozattal készült a jubileum megünneplésére a kórus. Tevékenységükre jellemzően, ezúttal is ők adnak a zeneszerető Gyomaendrődieknek: kiállítást, koncertet, jótékonysági bált.
Méltóságteljes, szép ünnepség keretén belül emlékezett meg Gyomaendrőd az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról.
A rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy férfit, akitől kábítószergyanús anyagot foglaltak le, és a gyanú szerint korábban több embernek adott el kábítószert.
Gyomaendrőd Város Önkormányzata, mint a Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás székhely önkormányzata, június hónap végén pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, a Térségi Szociális Gondozási Központ által működtetett Központi Konyha fejlesztése érdekében.
Fantasztikus időutazás...az Árpád Pálinkával!
Nyerjen! 7.520 Ft értékben!

Fantasztikus időutazás...az Árpád Pálinkával!

Ital
Takaríttasson otthon is profikkal, a Dig Build Kft.-vel!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Takaríttasson otthon is profikkal, a Dig Build Kft.-vel!

Szolgáltatás
Nyerjen kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!

Szolgáltatás