hírei
Per pillanat egy gyarmati (gyarmati ?) remek srác történetét duplikáljuk - uszkve 7 hónap elteltével... Íme, egy srác Békéscsabáról. Most már Füzesgyarmatról is. Miközben mindig is gyarmati volt. Illetve 28 éve Gyulán adta ki magából az első életsikolyt (később a metálbandájával leginkább halálsikolyokat dúrt a világegyetembe). A neve hangtanából kifolyólag lehetne akár tót is (ha mondjuk dr. Ferencz Rezső kollégánk kutatásait vesszük alapul), amúgy horvát – de a Google királynő feltételezése szerint a családnevét viselő fejek megtalálhatók szerb és német földön, vagy éppen az Egyesült Államok berkein belül is. Pozojevich Miklóst, a füzesgyarmati önkormányzat rendezvényszervezőjét kérdeztem a film-színház-muzsika triumvirátusáról.
Ötödik éve rendezik meg a Szarvasi Vízi Színházban a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált, melynek díjátadójára tegnap került sor. Az esemény előtt kiállítás megnyitóra hívták az érdeklődőket, a díjak kiosztása után pedig a Monte Cristo grófja 100. jubileumi előadását nézhette meg a színházszerető közönség.
Gyomaendrődön elfogtak a rendőrök egy férfit, aki ellen több elfogatóparancs is volt érvényben. Csalás és más bűncselekmények elkövetése miatt kellett volna börtönbe mennie.
Első alkalommal díjazták a színházművészet mellett a cirkusz- és táncművészeket szerdán, az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál Díjátadó Gálán Szarvason.
Szarvastól Kétsopronyig több megyénkbeli településről választották ki azt a húsz általános illetve középiskolás fiatalt, akik hamarosan színpadra lépnek a szarvasi Cervinus Teátrum Valahol Európában című musicaljében. A rendező, Varga Viktor úgy véli, ez a darab napjainkban aktuálisabb, mint valaha, mert ebben a pénzközpontú, antihumánus világban az emberségre emlékeztet bennünket.
A németországi Münsingen Mezőberény egyik testvérvárosa. Bő másfél évtizede pecsételődött meg azon a helyen egy mesébe illő sors, amikor is a berényi Gulyás Gyöngyi és Herr Michael Rauscher első látásra…
A németországi Münsingen Mezőberény egyik testvérvárosa. Bő másfél évtizede pecsételődött meg ottan egy mesébe illő sors, amikor is a berényi Gulyás Gyöngyi és Herr Michael Rauscher első látásra…
Több mint 2 kilogramm nyári szarvasgombát szedett ki a földből négy férfi Szarvas határában. Engedélyük nem volt, a terület bérlője tetten érte őket. A rendőrség lopás miatt javasol vádemelést ellenük.
Kitüntetéseket adtak át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Sarkadon.
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
Nyerjen éves bérletet az Előre NKSE-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

éves bérletet az Előre NKSE-től!

Sport
Nyerjen éves bérletet a Békéscsabai Röplabda SE-től!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

éves bérletet a Békéscsabai Röplabda SE-től!

Sport