hírei
Az intézmény a gondos gazdálkodásnak és a kistérségi társulásból történő kilépésnek köszönhetően idén olyan forrásokat tudott megspórolni, melyből a következő év elején komoly eszközfejlesztését tud megvalósítani.
Sajtótájékoztató tartottak csütörtök délelőtt a Békés Megyei Kormányhivatal Tomcsányi teremében. Takács Árpád kormánymegbízott először is bemutatta a hivatal új vezetőit, azt követően a karácsony előtti hatósági ellenőrzésekről beszélt.
Bizonyára az idősebbek (jaj… be csúnya szó) még emlékeznek arra, hogy az emberarcú szocializmusban, akár öt évig is vártunk egy Trabantra, hogy a szalonban becsomagolják. Majd a szivárványos rendszerváltozást követően egyre kevesebb lett a Trabicsek, és szinte be sem kellett állni a sorba egy új kocsiért. A vásárlás függvénye pusztán csak pénz kérdése volt. És ha rendezve lett bürokrácia, akár egy órán belül elgurulhattunk a szép új verdánkkal. Az utóbbi időben ez némileg megváltozott… A miértekről és a hogyanokról Szerencsi Lászlóval, a világbajnok békéscsabai AutoMobil Körös Škoda gépjármű értékesítőjével beszélgettem.
Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó Sport7 című műsorunkban megmutatta, mi tölti ki idejét, ha éppen nem 106,7 centiméteres gátakat ugrál át félelmetes sebességgel, és a budapesti atlétikai világbajnokságról is megosztotta véleményét az M4 Sport nézőivel.
Az adventi időszakban megnövekszik a forgalom a bevásárlóközpontok, üzletek környékén. A Békés megyei rendőrség kéri, hogy vásárlás közben is vigyázzanak a pénztárcájukra, mobiltelefonjukra, személyes dolgaikra!
A Békés Megyei Kormányhivatal sikeresen pályázott és 162,25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a KEHOP-5.2.11-16-2017-00120 azonosítószámú, „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Békés Megyei Kormányhivatal épületeiben” című projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében. A beruházás hozzájárul az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatásához.
Közlekedési balesetek, ittas járművezetés gyanúja, szabálysértés és közokirat-hamisítás miatt történt rendőri intézkedések.
Javában zajlik a közösségi használt kerékpár-gyűjtés az AutoMobil Körös Kft. Škoda Szalonjában is. Ha a cikkre kattintasz, informáltabb leszel!
Sarkad Város Önkormányzata az elmúlt néhány esztendőben számos beruházást valósított meg a település és a térség lakosságát szolgáló egészségügyi alapellátás és szakellátás fejlesztése érdekében. Az egészségügyi alapellátás folyamatos fejlesztése mellett a városvezetés kiemelt figyelmet fordít a szakellátás fejlesztésére is, melynek mentén 2017. májusában pályázat került benyújtásra az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 2.2.19-17 Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése tárgyú felhívására. A pályázat a 2017. december 4-én kelt döntés szerint 79.604.060 forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó