Mezőberény hírei
Szerdán, nem sokkal dél előtt Mezőberény és Bélmegyer között a Kettős-Körös hídjáról a folyóba ugrott és elmerült egy 75 éves mezőberényi férfi - közölte Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Őrizetben van az a férfi, aki kedden egy mentőápolót ütött meg.
Horgászni indult az a nő, akit holtan találtak szerdán délután Mezőberény külterületén, a Szőcs csatorna vízében - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Sem a települést évtizedek óta vezető Cservenák Pál Miklós, sem az elmúlt négy év alpolgármestere, Harmati László nem tudta megszerezni a szavazatok többségét Mezőberényben. A polgármesteri választást egy függetlenként indult jelölt, Siklósi István nyerte.
Halálos baleset történt péntek délután Mezőberényben, egy helyi, kerékpárral közlekedő férfit ütött el egy traktoros.
A tervek szerint 2011. decemberében adják át azt a felüljárót, ami a 47.számú főút mezőberényi részénél könnyíthet a város forgalmán.
Orgonaillat és az iskolarádióból szóló house stílusú zenére táncoló fiatalok. Ez a két dolog jellemezte a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium folyosóit és tantermeit hét óra tíz perckor. Az illatáradat és a korai pörgős hangulat árulkodott a szombati ballagási és ballagtatási eseményekről.
Brutális rablótámadás áldozata lett egy 77 éves mezőberényi férfi vasárnap éjszaka, akit külterületi házában lepett meg három támadó. A csuklyát viselő elkövetők a bejárati ajtót berúgva takarót dobtak az idős férfira, súlyos életveszélyes sérüléseket okozva ütlegelve követelték megspórolt pénzét, majd a zsákmánnyal elmenekültek. A rendőrséget másnap reggel a helyszínre érkező, az áldozatnál dolgozó munkások értesítették. A kopók a gyors információgyűjtést követően, a klasszikus forrónyomos nyomozás eszközeinek felhasználásával néhány óra alatt elfogták az elkövetőket. A sértett még mindig súlyos, bár már nem életveszélyes sérülésekkel fekszik a kórházban, a banditákra több éves börtön vár.
Elég volt a beszédből, a tettek mezejére kell lépni - fogalmazott mezőberényi sajtótájékoztatóján Erdős Norbert az M44-es út megépítésével kapcsolatban. A képviselő kijelentette, a megye gazdasági fejlődésének egyik záloga a gyorsforgalmi út, ezért mindenképpen el kell készülnie 2014-re. A politikus arról is beszélt, hasonlóan fontos a vasútfejlesztés, hiszen a Gyomaendrőd-Mezőberény-Békéscsaba-Lökösháza vonal az európai vasúti folyosó része. A modernizációval újabb lehetőség nyílik arra, hogy a térség bekapcsolódjon az európai gazdaság vérkeringésébe.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó