Mezőberény hírei
A tervek szerint 2011. decemberében adják át azt a felüljárót, ami a 47.számú főút mezőberényi részénél könnyíthet a város forgalmán.
Orgonaillat és az iskolarádióból szóló house stílusú zenére táncoló fiatalok. Ez a két dolog jellemezte a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium folyosóit és tantermeit hét óra tíz perckor. Az illatáradat és a korai pörgős hangulat árulkodott a szombati ballagási és ballagtatási eseményekről.
Brutális rablótámadás áldozata lett egy 77 éves mezőberényi férfi vasárnap éjszaka, akit külterületi házában lepett meg három támadó. A csuklyát viselő elkövetők a bejárati ajtót berúgva takarót dobtak az idős férfira, súlyos életveszélyes sérüléseket okozva ütlegelve követelték megspórolt pénzét, majd a zsákmánnyal elmenekültek. A rendőrséget másnap reggel a helyszínre érkező, az áldozatnál dolgozó munkások értesítették. A kopók a gyors információgyűjtést követően, a klasszikus forrónyomos nyomozás eszközeinek felhasználásával néhány óra alatt elfogták az elkövetőket. A sértett még mindig súlyos, bár már nem életveszélyes sérülésekkel fekszik a kórházban, a banditákra több éves börtön vár.
Elég volt a beszédből, a tettek mezejére kell lépni - fogalmazott mezőberényi sajtótájékoztatóján Erdős Norbert az M44-es út megépítésével kapcsolatban. A képviselő kijelentette, a megye gazdasági fejlődésének egyik záloga a gyorsforgalmi út, ezért mindenképpen el kell készülnie 2014-re. A politikus arról is beszélt, hasonlóan fontos a vasútfejlesztés, hiszen a Gyomaendrőd-Mezőberény-Békéscsaba-Lökösháza vonal az európai vasúti folyosó része. A modernizációval újabb lehetőség nyílik arra, hogy a térség bekapcsolódjon az európai gazdaság vérkeringésébe.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft