Mezőberény hírei
Tettlegességig fajult vita miatt intézkedtek a rendőrök Mezőberényben - tájékoztatta szerkesztőségünket vasárnap a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
A Baráti Egylet Mezőberényért 2016. november 1-jén a Városháza előtti Hősi Emlékműnél az I. és II. világháborúban elesettek, a Szovjetunióba kihurcolt és ott elhunyt polgári áldozatok emlékére a történelmi egyházak szolgálatával Halottak napi ökumenikus istentiszteletre hívta a városlakókat.
2016. október 23-án Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete ünnepi programra várta a városlakókat, ünnepelni a történelmi eseményeket és képviselő-testületi döntés értelmében elismerések átadására. Az ünnepi testületi ülés előtt került sor Széri- Varga Géza szobrászművész 1956. Emlékmű c. alkotásának átadására az 56-os emléktéren, majd folytatódott a Városháza dísztermében az elismerések átadásával.
2016. október 23-án Mezőberényben az 56-os emléktéren Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke és Siklósi István polgármester leplezték le Széri-Varga Géza szobrászművész alkotását, az 1956. Emlékművet, majd a mezőberényi történelmi egyházak képviselői Lázárné Skorka Katalin, Szujó Antal, Futó Zoltán lelkészek megáldották.
A 2016. október 21-én átadásra került Pihenőpark Mezőberényben a Városháza és az Idősek Otthona épületeinek szomszédságában, az 56-os emléktéren található. Az önkormányzat tulajdonában levő terület évekig kihasználatlan gyepfelület volt, annak ellenére, hogy a közösség számára hozzáférhető, jól megközelíthető, központi helyen helyezkedik el.
2016. október 20-án ünnepélyes keretek között adták át Mezőberényben a kormányablakot.
Több szabálytalanságot is elkövetett az a mezőberényi autós, akit Kamuton állítottak meg a rendőrök - derült ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság jelentéséből.
Mezőberény város Önkormányzata a Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiuma által kiírt pályázaton elnyert támogatás segítségével egy köztéri műalkotás felállítását valósította meg.
Az egészség a legdrágább kincsünk, de vajon megfelelő lépéseket teszünk- e megőrzése érdekében? …tették fel a kérdést a jelenlévők a Magyar Rákellenes Liga mezőberényi alapszervezete 5. alkalommal megszervezett közös sétáján, a rózsaszín szalag kitűzővel.
„Mezőberény, ahol még sétálni is jó….” ezekkel a szavakkal jellemezték a Gútáról érkezett vendégek a Mezőberényben tartózkodásuk napjait. A közel 50, Gútáról és Kistapolcsányból érkezett vendég 2016. szeptember 30 - október 2 - ig, a Mezőberényi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Szlovákok Szervezete meghívására látogatott Mezőberénybe. A rendezők számtalan programmal várták a városba érkező vendégeket és városlakókat, pénteken Szlovák Kulturális Délutánnal az II. kerületi Evangélikus templomban, majd Szlovák Bállal, szombaton Szlovák Közösségi Ház átadással, Kistapolcsányt bemutató fotókiállítás megnyitóval, Gazda udvar- Mamicska Konyhával, Vrbovszki Pál kocsigyűjteményének megtekintésével, vasárnap Városházi fogadással, Koszorúzással és Istentisztelettel.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!
Nyerjen! 14.900 Ft értékben!

eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!

Műszaki cikk