Mezőberény hírei
Mezőberényben 2016. július 1-től a TÍZVÁROS Alapítvány vette át a szalma brikettet készítő üzem működtetését.
Tóth Sándor faművesnek, a Népművészet Mesterének nyílt életmű kiállítása a mezőberényi Muzeális Gyűjteményben 70. születésnapja alkalmából.
Mezőberény egyik kiemelt feladatának tekinti a lakónépesség megtartását, amelynek egyik eszköze lehet a lakhatás biztosítása, a lakáshoz jutás.
A II. világháborúban találat érte a mezőberényi német evangélikus templomának tetőjét. Az esővíz és a hólé a tetőn ejtett seben át lassan, de biztosan vonta uralma alá a gerendákat, s az évtizedek alatt a födém vastag sártapasztása mögött észrevétlenül megtámadta azokat. Mostanáig.
Szombat reggel nyitáskor történt a bűncselekmény.
Gyermekricsaj, önfeledt gyermekkacaj, kanál csörgés és kérések hada: mákosat, káposztásat, túrosat kérek szépen. Ezt lehetett hallani 2016. május 19-én a mezőberényi szlovákoknál a haluska napon.
Szabó Antal és Szabó Antalné, Irénke néni két olyan zenepedagógus volt, akik vallották, hogy: „ Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.” Kodály Zoltán
A magyar Kick-box Szövetség szakmai vezetésében az év elején változás történt a light-contact és kick-light szabályrendszer vezetésében.
Közösség - Média - Művelődés!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Közösség - Média - Művelődés!

Kultúra
Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!
Nyerjen! 12.000 Ft értékben!

Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!

Szabadidő
Nyerjen kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!

Szolgáltatás