Mezőkovácsháza hírei
A Mezőkovácsházi Városi Könyvtár 2017. április 11-én a hagyományokhoz híven idén is megünnepelte a Költészet Napját. Ez a nap alkalmat adott arra is, hogy megemlékezzünk a 200 éve született Arany Jánosra is, aki nélkül nincs modern magyar nyelv, és nincs nagyratörő magyar költészet.
Magyar Rendőrség Napja alkalmából, ünnepélyes állománygyűlés keretében elismeréseket vehettek át a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vezetője és rendőrei Békéscsabán.
Különleges évfordulót ünnepelt idén a Kalocsa Róza Művelődési Központ felnőtt sakk szakköre, ugyanis ötvenötödik alkalommal rendezték meg 2017. március 15-én az immár hagyományos városi egyéni sakkversenyt, melyet a művelődési ház kamaratermében tartottak.
A Kalocsa Róza Művelődési Központ Százszorszép Foltvarró Köre idén ünnepli fennállásának 10 éves évfordulóját. Ez alkalomból több programot, rendezvényt is terveznek az idei esztendőben. Egyik ilyen eseményként szervezték meg 2017. március 22-én az ,,Együttvarrás” napot az orosházi és gyulai foltvarró szakkörök tagjaival.
A Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ 2017. április 12-én kiosztotta azokat a konzerv adományokat, amit egy Mezőkovácsházához kötődő, jó szándékú Adományozótól érkezett Mezőkovácsházára.
A tavaszi napsütés nemcsak a természetet ébresztette fel, hanem a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóit, pedagógusait is. Hiszen április első hetében két alkalommal került megrendezésre a Jövőnk Záloga Alapítvány jótékonysági rendezvénye, melyre diákjaink és nevelőik már hónapok óta lelkesen készültek.
2017. első néhány hónapja aktív, ámde szakmai megújulást hozó képzésekkel támogatta a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tantestületét.
Felhígított, rossz minőségű mosószerrel üzletelő férfi ellen javasol vádemelést a rendőrség. A főként időseket megkárosító gyanúsított szinte az egész országot bejárta. A Békés megyei rendőrök Budapesten fogták el.
Nagy készülődés előzte meg a harmadik mezőkovácsházi Esküvői Kiállítást, ahol szemet gyönyörködtető ruhakölteményeket, tortákat, csokrokat, teremdíszeket csodálhattak meg mindazok, akik ellátogattak a mezőkovácsházi Kalocsa Róza Művelődési Központba.
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján idén 24. alkalommal hirdette meg a megye valamennyi általános iskolájában és óvodájában a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatot.