Mezőkovácsháza hírei
Pályázati forrásból megvalósuló rekonstruálás és felújítás végezhető hamarosan Mezőkovácsházán a köztemetőkben.
Eddig még nem volt Mezőkovácsházán példa arra, hogy egy tehetséges kisdiák a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elismerését nyerte volna el.
A tehetséges diákok számára idén is megrendezték a Savaria Országos Történelemversenyt, ahol a mezőkovácsházi Hunyadi János Középiskolát négy kiválóan teljesített diák képviselte.
2017. március 17-én óriási megtiszteltetés érte a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnáziumot, hiszen az Újpesti Torna Egylet elnöke, Őze István és az egyesület szervezeti igazgatója Trakperger Árpád látogattak el intézményünkbe.
A 2017. március elsejével induló Start közmunka programban résztvevők számára tartottak tájékoztatást kedden reggel. A közfoglalkoztatás célja továbbra is az, hogy a foglalkoztatottak sikeresen vissza-, illetve bekerüljenek az elsődleges munkaerő piacra. Segély helyett munkalehetőséget biztosítanak azok számára, akik álláskeresése hosszú ideje eredménytelen.
Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 1.000.000 Ft támogatást nyert a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által az első világháborús történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetétele, renoválása, helyreállítása (KKETTKK-CP-02 kódszámú) tárgyában kiírt „I. Világháborús hősi halottak emlékművének felújítása Mezőkovácsházán” elnevezésű pályázatával.
A Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központban 2017. február 27-én megszervezésre került az éves jelzőrendszeres tanácskozás, amelynek alapját a 2016-os évre vonatkozóan a jelzőrendszeri tagoknak előzetesen kiküldött beszámolók összegzése alkotja.
Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága minden évben meghirdeti a „Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” c. rajzpályázatot.
2017. február 18- án a Gyula Vigadóban megrendezésre kerülő I. Békés Megyei Wedding Party Díjkiosztó Gálaestjén városunkat két esküvői szolgáltató is képviselte: Barbi Zsolt vőfély és Szabó Ákos fotós.
Mezőkovácsháza Települési Értéktárába a javaslatok alapján eddig 7 helyi érték került felvételre.