Orosháza hírei
Június 30. a parlagfű elleni védekezés határnapja. Ettől az időponttól kezdve a külterületeket a földhivatalok, belterületek a jegyzők és megbízottjaik ellenőrzik.
Orosházán, a Szántó Kovács János múzeum Szent Iván-éji Mulatságok című programját szombaton nagy sikerrel tartották meg. Színvonalas szórakozás volt ez kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Az orosházi Szántó Kovács Múzeum idén is megtartja a Múzeumok Éjszakáján „Szent Iván-éji Mulatságok" című monstre programját. elnevezésű programját. Erre az országos alkalom részeként kerül sor június 20-án, szombaton este. Ám - hagyományaiknak megfelelően - egyedi programot felmutató rendezvényt szerveztek erre az estére.
Az EU-választás (vasár)napján hamar kiderült: a választók aktivitása a szép idő ellenére alacsony maradt. Aki viszont az urnák elé járult, bizonyára osztja az általunk Tótkomlóson megkérdezett választó véleményét.
Áll, majdnem áll, mikor áll már teljesen? Félreértés ne essék, arról a fény- és félsorompórendszerről van szó, melynek kivitelezéséhez nemrégen hozzákezdtek Orosházán, a Szentesi út és a szegedi vasútvonal kereszteződésében, de egy ideje mintha állnának a munkálatok.
Dr. Zacher Gábor, tévéadásokból jól ismert budapesti toxikológus tartott előadást tegnap az orosházi művelődési házban. Azok előtt szólt a drogozásról, akik hivatásuknál fogva gyerekekkel, fiatalkorúakkal foglalkoznak.
„Hosszú idő után feléledt a Társaság, s megtalálta magának az útját is. Célunk az elgondolkodtatás, az elmélyülés. Főként ebben a világban." - áll abban az üzenetben, melyet Rózsa Zoltán, a Darvas Társaság elnöke juttatott el hozzánk.
Óriási szerencse - így summázható annak a közúti balesetnek a végkifejlete, mely május 8-án 18 óra tájban történt Orosházán. Ha nagyobb a baj, annak az elhárítására a helyszínre vonuló tűzoltók jelenthettek volna garanciát.
Délelőtt ülést tartott Orosháza önkormányzatának képviselő-testülete. Sok minden más mellett (a napirendi pontok tárgyalásának vége felé) Németh Béla (formálisan független)polgármester felolvasta Varga Zoltán önkormányzati miniszter -a képviselő-testület szocialista frakciójának jelen nem lévő vezetője - levelét.
A Pew Research kutatási adatai szerint erősen vitatható az az elképzelés, hogy a dohányzás nyugtató hatású. Az általuk közzétett elemzés szerint ugyanis a dohányosokra nem jellemző, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott életet élnek, sőt nagyobb arányban panaszkodnak arra, hogy stresszes az életük, mint nem dohányzó társaik.
Takaríttasson otthon is profikkal, a Dig Build Kft.-vel!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Takaríttasson otthon is profikkal, a Dig Build Kft.-vel!

Szolgáltatás
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!
Nyerjen! 12.000 Ft értékben!

Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!

Szabadidő