Orosháza hírei
A Magyar Pékszövetség az idei Európai Kenyérünnep alkalmából azt sütötte ki, hogy elkészítik az orosháziak egykori Gémes-kenyerét. Az elhatározást tett követte, s a gyopárosfürdői rendezvényen már bárki megkóstolhatta, milyen ízre „buktak" száz éve a magyarok, s más európaiak.
Bejelzett az orosházi kórház rendelőintézetében a tűzjelző automata. A pillanatok alatt helyszínre érkező tűzoltóknak csak annyi dolguk akadt, hogy tisztázták: téves jelzés történt.
Miért akadályozza a város vezetése szándékosan a képviselői munkát? - állt az MSZP Orosházi Önkormányzati Frakciója által meghirdetett sajtótájékoztató témacímében. Ezen túl szó esett a szemétszállítási díjakról és az úgynevezett „Mezgé-ügyről" is.
Orosháza - lélekszámához képest - nagy területen fekvő város. A mobilozáshoz szükséges térerő sok helyen, időnként nulla, vagy ahhoz közelítő. Az ezen javító fejlesztést már régebben elhatározták, de jogi csűrcsavarok miatt jócskán elodázódott a megvalósítás. A bíróság most (talán) pontot tett az ügy végére. Ha igaz, év végére elérkezik a mobil Kánaán az (eddig csak) ígéret földjére.
Három nap nyitva tartás után betörtek egy orosházi húsboltba. Mint kiderült, nem húsért ugrottak be.
Orosházán az augusztus 20-ai ünneplés visszatérően (és egész nap) a lóversenypályán folytatódik. Sokan erre is építették szombati programjukat.
Délelőtt - amikor már utcányi sor várt a fürdőbe való bebocsátásra - megnyitották azt a „zsilipet", melyen programözön zúdul a Gyopárosfürdőre látogatókra. A hivatalos megnyitó ünnepség időpontjában már ezrek vették birtokukba a fürdőt, a színpadi programokat, a pékek utcáját.
Az Európai Kenyérünnep néven számon tartott rendezvényre immár hatodik alkalommal zarándokoltak el Orosházára a kenyérhez kötődő szakmák képviselői. A Pékakadémia megnyitóját szerdán tartották a művelődési központ koncerttermében.
Ha nem is a legfrissebb keletű, de az aktuális hírek közé tartozik, hogy Budapest központjának egyik parkolótársasága havi 5-8 százezer forinttal „megkente" az illetékes közterület-felügyelet vezetőjét. Vajon hivatalosan, vagy zsebből? Ha ez utóbbi történt, lenne tippünk, hogyan lehet(ett) szert tenni a vesztegetésekhez elengedhetetlen (Jolly Joker) fekete pénzre...
Szerencsére (eddig legalábbis) nem gyakran előforduló bűncselekmény áldozta lett egy Suzuki Orosházán. Ha az esetről közvetlen tudomást szerzők megosztják ismereteiket a rendőrökkel, talán egy sertéspestisnél is gyorsabban terjedő járványt előzhetünk meg általa...
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital