Orosháza hírei
Medgyesegyháza várossá nyilvánítása alkalmából, az ezt „szentesítő" önkormányzati minisztériumi ünnepségen kértük interjúra dr. Nagy Bélát, az új város polgármesterét.
Amikor Litauszki András, a tótkomlósi „magyar iskola" leköszönő igazgatója - július 3-án - sajtótájékoztatót tartott a tótkomlósi közszféra dolgozóinak ünnepi estje (s az annak helyet adó művelődési központ) előtt, az általa „megszólított" jegyző korainak tartotta a reagálást. Közelebbről is meg akart ismerkedni a tényekkel.
Milyen eddig a zöldség-gyümölcs-szezon? Erre a kérdésre kerestünk választ Orosházán. De akár bárhol máshol is hasonló eredményre juthattunk volna.
Az orosházi önkormányzat képviselő-testülete, cakk-pakk, átadta a megyei önkormányzatnak a Kossuth Lajos Közoktatási Intézményt. Az egyik, ezt ellenző képviselő - szabálytalan eljárásra hivatkozva - bíróságoz fordult. Keresetét elutasították.
Érdekes helyszínen nyílt kiállítás Gyopárosfürdőn. Az egykori vasútállomás épületében működő Tourinform Iroda egyik helyisége a képzőművészet rajongóinak „feltételes megállója" lett.
Magyarország új városai az Önkormányzati Minisztérium épületében ma megrendezett ünnepségen mutatkoztak be. Az eseményen Varga Zoltán önkormányzati miniszter köszöntötte az idén városi címet kapott településeket. Valamennyit a polgármesterük képviselte.
Programok Orosházán kicsiknek és nagyoknak. Fesztiválnapjait éli mostanság Orosháza. S ami vasárnapig még hátravan, ahogy mondani szokás: hát az sem semmi...
Sajtótájékoztató tartott az Orosházi Fidelitas a július 4-ei tisztújító taggyűlésen hozott döntései ismertetésére. Az új vezetés bemutatta elnökségi programját is.
Félidejéhez érkezett az Orosháza Fesztivál. Ízelítőül érdemes áttekinteni e nap történéseit, s meglátni benne a következő hét „ínycsiklandozó" programját.
A ritkán felszólaló Fetser János, az orosházi térség egyéni országgyűlési képviselője nemrégen kérdést tett fel a Parlamentben az önkormányzati miniszternek. Ennek címe a következő volt: „Folyamatos törvénysértések az önkormányzatoknál?"