Orosháza hírei
Felújítják az Orosháza és Tótkomlós közötti közutat, mondta Fetser János országgyűlési képviselő. A kérdés csak az, mikor kezdenek hozzá igazából.
Többek között bal- és jobboldali politikusok is részt vettek a kora hét végén Debrecenben megrendezett emléktornán. A győztes versenypáros egyik tagja Varga Zoltán önkormányzati miniszter volt.
Június 30. a parlagfű elleni védekezés határnapja. Ettől az időponttól kezdve a külterületeket a földhivatalok, belterületek a jegyzők és megbízottjaik ellenőrzik.
Orosházán, a Szántó Kovács János múzeum Szent Iván-éji Mulatságok című programját szombaton nagy sikerrel tartották meg. Színvonalas szórakozás volt ez kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Az orosházi Szántó Kovács Múzeum idén is megtartja a Múzeumok Éjszakáján „Szent Iván-éji Mulatságok" című monstre programját. elnevezésű programját. Erre az országos alkalom részeként kerül sor június 20-án, szombaton este. Ám - hagyományaiknak megfelelően - egyedi programot felmutató rendezvényt szerveztek erre az estére.
Az EU-választás (vasár)napján hamar kiderült: a választók aktivitása a szép idő ellenére alacsony maradt. Aki viszont az urnák elé járult, bizonyára osztja az általunk Tótkomlóson megkérdezett választó véleményét.
Áll, majdnem áll, mikor áll már teljesen? Félreértés ne essék, arról a fény- és félsorompórendszerről van szó, melynek kivitelezéséhez nemrégen hozzákezdtek Orosházán, a Szentesi út és a szegedi vasútvonal kereszteződésében, de egy ideje mintha állnának a munkálatok.
Dr. Zacher Gábor, tévéadásokból jól ismert budapesti toxikológus tartott előadást tegnap az orosházi művelődési házban. Azok előtt szólt a drogozásról, akik hivatásuknál fogva gyerekekkel, fiatalkorúakkal foglalkoznak.
„Hosszú idő után feléledt a Társaság, s megtalálta magának az útját is. Célunk az elgondolkodtatás, az elmélyülés. Főként ebben a világban." - áll abban az üzenetben, melyet Rózsa Zoltán, a Darvas Társaság elnöke juttatott el hozzánk.
Óriási szerencse - így summázható annak a közúti balesetnek a végkifejlete, mely május 8-án 18 óra tájban történt Orosházán. Ha nagyobb a baj, annak az elhárítására a helyszínre vonuló tűzoltók jelenthettek volna garanciát.