Orosháza hírei
Új kezdeményezés indult Orosházán, a program a gyermekvállalást hivatott ösztönözni a városban. Az önkormányzat babanaplóval, köszöntőkártyával és 18 000 Ft értékű Erzsébet-utalvánnyal kedveskedik az orosházi újszülötteknek. Dávid Zoltán polgármester a keddi, első babaköszöntő rendezvényen kiemelte, minden gyermek nagy áldás, nem csupán családja, hanem települése számára is.
Az orosházi kapitányság november 14-én őrizetbe vett egy helyi férfit, aki a gyanú szerint több kerékpárt is meglovasított.
Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy nyolc hónapos csecsemő egy orosházi lakásban kialakult tűzben - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerdán az MTI-t.
Mint azt már korábban megénekeltük, szombaton tartották a Nyilas Misi kerestetik gálát Békéscsabán a Jókai Színházban. A teátrum stábja nem tudott dönteni, pontosabban rendhagyó döntést hozott: a közel másfélszáz gyermekből három jelentkezőt választottak ki, akik közül kettő játszhatja majd el a Légy jó mindhalálig című darab főszerepét.
A hétvégén rendezték meg Angliában a 7. Európa Kupa, mely egyben a 39th British Open Kyokushon karate verseny volt. A versenyen 16 ország 7 szervezet versenyzői neveztek és mérettettek meg. A verseny az Európa bajnokság után a második legrangosabb eseménynek számít.
Felújították a 47-es út Hódmezővásárhely és Orosháza közötti 19,7 kilométeres szakaszát, a nettó 7,9 milliárd forintos beruházást szombaton adták át. A következő évek legfontosabb feladata a dél-alföldi régióban Kecskemét és Békéscsaba összekapcsolása – mondta Lázár János.
A Békéscsaba és Kondoros között történt halálos baleset mellett Gyula határában és Orosházán is személyi sérüléssel járó baleseteknél helyszíneltek a rendőrök, Lőkösházán pedig határsértővel szemben intézkedtek.
Ma már katasztrófa-védőknek hívják őket. Egyébként ez a név jobban jellemzi tevékenységüket, mint az eredeti, a tűzoltó. Akár tűzoltó, akár katasztrófa-védő is az elnevezésük, gyakorlatilag minden abnormális helyzet konszolidálása az ő feladatuk. Minden olyan helyszínre őket riasztják, ahol extrém körülmények között kell a feladatokat megoldani. Ilyen extrém körülmények: súlyos közlekedési balesetek, árvizek, szélvihar okozta károk, vasúti katasztrófák, üzemi robbanások és természetesen a tűzesetek is.
A békéscsabai ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 37 éves büntetett előéletű orosházi férfi előzetes letartóztatását.
Újabb színdarabbal rukkol elő a közeljövőben Bartus Gyula, a Békéscsabai Jókai Színház művésze. Az Ez is negyvennyolc című történelmi játéka az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ideje alatt játszódik, de egy árva mukkot sem ejt a pilvaxos klisékről, hanem kifejezetten a Békés megyei történésekre koncentrál. A darabbeli eseménysorozat azt a célt szolgálja, hogy a kisember miképp éli meg a forradalom ideje alatti fordulatokat. A színész-rendező-író-retro DJ-vel beszélgettem. (Noha a darab alatt nem a ’970-es évekbeli muzsikák csendülnek fel.)
Fantasztikus időutazás...az Árpád Pálinkával!
Nyerjen! 7.520 Ft értékben!

Fantasztikus időutazás...az Árpád Pálinkával!

Ital
Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!
Nyerjen! 12.000 Ft értékben!

Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!

Szabadidő
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás