Sarkad hírei
Mezőőrökkel, szociális munkásokkal, polgárőrökkel látogatják a tanyákon élőket a rendőrök Békés megyében.
A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei tegnap 10 óra 15 perc körül Sarkadon megtaláltak egy 17 éves kisújszállási lányt, akit eltűnés miatt keresett a Karcagi Rendőrkapitányság.
Színültig megtelt a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme a város idős, nyugdíjas polgáraival az idei Idősek Karácsonya ünnepség alkalmából. Ezt az egyedülálló karácsonyi rendezvényt már lassan három évtizede szervezi meg közös összefogással Sarkad Város Önkormányzata és a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ. Így történt ez az idei esztendőben is.
Dr. Mokán István, Sarkad polgármestere szerint, 2016 a „vetés” esztendeje, mert eddig nem látott mértékű, közel hat milliárd forint összegű fejlesztési elképzelést tett le a városvezetés pályázatok formájában a Magyar Kormány és az Európai Unió jelképes asztalára. Az elképzelések igen széles skáláján mozogva, valamennyi területen előrelépést ígérnek a város számára.
Sarkad Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. december 15-én, az elmúlt héten csütörtökön tartotta a 2016-os esztendő utolsó munkaülését. A decemberi képviselő-testületi ülés a hagyományokhoz igazodva a Bartók Béla Művelődési Központ nagytermében került megtartásra és karácsonyi ünnepséggel, az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával kezdődött, melynek keretében előbb Mester Judit Ibolya alpolgármester asszony megható, szép ünnepi gondolatait hallhatták a jelenlévők.
Még nyáron nyerte meg Sarkad Város Önkormányzata azt a pályázatot, amely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. kiírásában és koordinációjában, a testvér-települési programok és együttműködések támogatása mentén, nagyszalontai és sarkadi tisztviselők, önkormányzati dolgozók számára teremtette meg a szorosabb együttműködés, a tapasztalatcsere lehetőségét. A négy napos projektet idén novemberben, azaz november utolsó hetében valósították meg, így a Sarkadi Polgármesteri Hivatal dolgozói látogatást tettek Nagyszalontán, majd vendégül látták a nagyszalontai önkormányzat több tisztviselőjét és a szomszéd városvezetés több tagját is.
A városvezetés újra kedveskedni akart a Sarkadon élő gyermekeknek, ezért a tavalyi és a tavalyelőtti sikerből kiindulva, idén is közlekedett a Sarkadi Mikulásvonat a gyermekek legnagyobb örömére.
Önkormányzati közfoglalkoztatási programokat jutalmaztak a Belügyminisztériumban, Békés megyéből négy önkormányzat kapott támogatást.
Tél elején virágkertészetbe menni? Micsoda fura ötlet! Pedig arrafelé most kezdődik a tavasz.
Micsoda fura ötlet! Pedig arrafelé most kezdődik a tavasz. A sarkadi Árvai Tibor kertészeti iskolát végzett zöldség-gyümölcs-szőlő szakon, de mindig is a dísznövények érdekelték.
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!
Nyerjen! 2.600 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!

Ajándék
Nyerjen mobilt az INFOshop Békéscsabától!
Nyerjen! 22.500 Ft értékben!

mobilt az INFOshop Békéscsabától!

Műszaki cikk
Nyerjen kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kényeztető arckezelést Adrienn Kozmetikájától!

Szépség