Sarkad hírei
Mortimer, a nyomkövető kutya segített a sarkadi nyomozóknak egy betörés gyanúsítottjának azonosításában.
Sarkadon, tegnap délelőtt a rendőrök megtaláltak egy 17 éves kisújszállási lányt, akit eltűnés miatt keresett a Szolnoki Rendőrkapitányság.
Mezőőrökkel, szociális munkásokkal, polgárőrökkel látogatják a tanyákon élőket a rendőrök Békés megyében.
A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei tegnap 10 óra 15 perc körül Sarkadon megtaláltak egy 17 éves kisújszállási lányt, akit eltűnés miatt keresett a Karcagi Rendőrkapitányság.
Színültig megtelt a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme a város idős, nyugdíjas polgáraival az idei Idősek Karácsonya ünnepség alkalmából. Ezt az egyedülálló karácsonyi rendezvényt már lassan három évtizede szervezi meg közös összefogással Sarkad Város Önkormányzata és a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ. Így történt ez az idei esztendőben is.
Dr. Mokán István, Sarkad polgármestere szerint, 2016 a „vetés” esztendeje, mert eddig nem látott mértékű, közel hat milliárd forint összegű fejlesztési elképzelést tett le a városvezetés pályázatok formájában a Magyar Kormány és az Európai Unió jelképes asztalára. Az elképzelések igen széles skáláján mozogva, valamennyi területen előrelépést ígérnek a város számára.
Sarkad Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. december 15-én, az elmúlt héten csütörtökön tartotta a 2016-os esztendő utolsó munkaülését. A decemberi képviselő-testületi ülés a hagyományokhoz igazodva a Bartók Béla Művelődési Központ nagytermében került megtartásra és karácsonyi ünnepséggel, az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával kezdődött, melynek keretében előbb Mester Judit Ibolya alpolgármester asszony megható, szép ünnepi gondolatait hallhatták a jelenlévők.
Még nyáron nyerte meg Sarkad Város Önkormányzata azt a pályázatot, amely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. kiírásában és koordinációjában, a testvér-települési programok és együttműködések támogatása mentén, nagyszalontai és sarkadi tisztviselők, önkormányzati dolgozók számára teremtette meg a szorosabb együttműködés, a tapasztalatcsere lehetőségét. A négy napos projektet idén novemberben, azaz november utolsó hetében valósították meg, így a Sarkadi Polgármesteri Hivatal dolgozói látogatást tettek Nagyszalontán, majd vendégül látták a nagyszalontai önkormányzat több tisztviselőjét és a szomszéd városvezetés több tagját is.
A városvezetés újra kedveskedni akart a Sarkadon élő gyermekeknek, ezért a tavalyi és a tavalyelőtti sikerből kiindulva, idén is közlekedett a Sarkadi Mikulásvonat a gyermekek legnagyobb örömére.
Önkormányzati közfoglalkoztatási programokat jutalmaztak a Belügyminisztériumban, Békés megyéből négy önkormányzat kapott támogatást.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft