Sarkad hírei
Huszonegy, Békés megyéből, Magyarországról, Üzbegisztánból, Grúziából, Ausztriából, illetve Svédországból érkezett művész alkot e héten Sarkadon, a III. Búza Barna Művésztelepen. Az Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola Arany János Kollégiumában, illetve annak udvarán otthonra lelt művésztelep résztvevői a tavaly év végén súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, azóta kerekesszékbe kényszerült sarkadi 26 éves fiatalember, Berényi Péter gyógykezelését is támogatják egy alkotással.
Beharangozók – A Méhkerék otthon, míg a Csabacsűd idegenben próbálja megszerezni első győzelmét, de a második fordulóban az is kiderül, hogy a Szeghalom vagy a Jamina a jobb csapat. A Megye II-ben Vésztőn rendezik a legnagyobb rangadót, hisz a Sárréti csapat fogadja az újonc Eleket, akik égnek a bizonyítási vágytól.
A korábbi évek sikereiből és az egyre jelentősebb érdeklődésből kiindulva, Sarkad Város Önkormányzata - összefogva a helyi művészetpártoló támogatókkal - ismét megszervezte a tavaly és tavalyelőtt egyaránt nagy sikerrel lebonyolított, Búza Barna díszpolgárunk munkássága előtt tisztelgő művésztelepet.
A Sarkadi Bárkás Horgász Egyesület vezetősége augusztus 19-én megyei kisszerszámos halászversenyt, az I. Matus Sándor Halász Emlékversenyt rendezi meg a sarkadi Édenkert tavon.
A közelmúltban immáron második alkalommal rendezték meg a Teleki Családi Napot Sarkadon. A programok között főzőverseny és palacsintasütés is szerepelt, előbbit a Váczi Erzsébet, Jánki Erzsébet alkotta Kálvin-téri boszorkányok csapata nyerte.
Értékes pontot szerzett a Jamina csapata, míg a Körösladány búslakodhat, hiszen lett volna sanszuk nyerni. A Békés három gólos előnyt bohóckodott el, míg a Csanádapáca nagy pofonba futott bele Battonyán.
Pénteken gólzáporos meccseken vette kezdetét a Megye II. osztály, ma pedig a Sárréti rangadón alakult ki parázs mérkőzés. A Szarvas szoros csatában gyűjtötte be a három egységet, értékes pontot szerzett a Jamina.
Beharangozók – Szomszédvári rangadókkal kezdődik a Megyei I. osztály. Nagy kihívás előtt áll a Körösladány és a Szeghalom, de a Csabacsűdnek és a Kondorosnak sem lesz egyszerűbb dolga. A II. osztályban két összeszokóban lévő csapat játszik rangadót, valamint a Dévaványa is bizonyítana újoncként a Bucsa ellen.
A megyei foci bő másfél hónap pihenő után újra elrajtol. A csapatok már régóta készülnek, több edzőmérkőzést is lejátszottak az uborkaszezonban, azonban hétvégén minden élesben megy már.
Az Avar Vendéglő, Étterem Sarkad központjában, a Szent István téren található. Autóval Gyula felől érkezve a villanyrendőrnél balra kell fordulni, és azonnal látszik az étterem terasza. A házat a XIX-XX. század fordulóján Kerekes ügyvéd úr építette. Tőle vette meg Szabó Miklós, egy tanyán élő, jómódú gazdálkodó. A tanyán élők - ha tehették - a múlt század elején a városban is tartottak egy házat, ott laktak télen, amikor nem volt munka a határban. Az épület életében jókora kanyarok voltak, amíg végül vendéglő lett a lakóházból. A hír6.hu megyejárás-sorozatának sarkadi állomásán Ölyűs József tulajdonos nem csak a ház történetét mesélte el, hanem azt is, hogyan lett a kilenctornyú templom melletti kombinált lángossütő-fagylaltozó pavilonból elegáns belvárosi étterem.
Nyerjen a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!

Egészség
Karácsonyi nyereményjáték az eMarkttal!
Nyerjen! 9.900 Ft értékben!

Karácsonyi nyereményjáték az eMarkttal!

Műszaki cikk
Nyerjen MinDig TV beltérit a TelemaX-tól!
Nyerjen! 8.000 Ft értékben!

MinDig TV beltérit a TelemaX-tól!

Számítástechnika