Sarkad hírei
Beharangozók - Hazai pályán idén még nem nyert a Szarvas, de most a listavezető Kondoros ellen szeretne bizonyítani a csapat. Orosházán és Szeghalmon szintén jó mérkőzésre van kilátás, valamint Eleken is sok nézőt várnak a szomszédvári rangadóra.
Két személyautó ütközött hétfőn pár perccel dél után a 4219. számú úton, Sarkad belterületén a Gyulai út 29. szám előtt. A balesetben az egyik autó vezetője megsérült.
Beszámolók - Drámai meccsen fordított a Szabadkígyós a hajrában, a Körösladány pedig három gólos hátrányt dolgozott le Gyomaendrődön. A Füzesgyarmatnak és a Nagyszénásnak be kellett érnie 1-1 ponttal, a második vonalban pedig meglepetésre nem tudott nyerni a Mezőkovácsháza idegenben. A Dévaványa folytatta jó szereplését, a Doboz is pontot szerzett.
A Békés megyei NB III-as rangadót a Gyula nyerte meg. Egy osztállyal lejjebb ismételten győzött a Kondoros, kettős emberelőnyben nyert a Mezőberény is, viszont három meccsen döntetlen született. A Szabadkígyós - Méhkerék derbin hazai siker született, de a 88. percig vezettek a vendégek.
Sarkad város önkormányzata 282 millió 775 ezer 360 forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Szociális célú városrehabilitáció elnevezésű pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 333 millió 304 ezer 323 forint összköltségvetésű beruházásból szolgáltatóházat, szociális bérlakásokat, szociális blokkot, szociális boltot, valamint parkolókat, játszóteret és sportudvart alakítanak ki, illetve közbiztonsági és közlekedésbiztonsági fejlesztések is megvalósulnak a városban.
Sarkad város önkormányzata 282 millió 775 ezer 300 forint uniós támogatást nyert a "Szociális célú városrehabilitáció" elnevezésű pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv (DAOP-5.1.1-09-2f-2012-0002) keretében. A 333 millió 304 ezer 323 forint összköltségvetésű beruházásból szolgáltatóházat, szociális bérlakásokat, szociális blokkot, valamint szociális boltot, parkolókat, játszóteret és sportudvart alakítanak ki, illetve közbiztonsági és közlekedésbiztonsági fejlesztések is megvalósulnak a városban.
Beszámolók - A Szabadkígyós - Füzesgyarmat összecsapás nem hozott gólt, így a csapatok ott fejezték be, ahol elkezdték. A Szeghalom és a Gyomaendrőd megszerezte első győzelmét, míg a Vésztő kiütéses vereséget mért a Bucsára. Battonyán ugyan győzött a csapat, de két emberüket kiállították, meglepetésre botlott a Békésszentandrás hazai pályán.
Eredmények - NB III-as csapatainknak nem sikerült a győzelem, míg a Megye I-ben megszerezte első győzelmét a Szeghalom és a Gyomaendrőd, kiütötte ellenfelét a Kondoros. A Megye II-ben botlott az Elek és a Békés, továbbra is magabiztos a Dévaványa.
A szerencsétlenségben is szerencsés kimenetelű közúti közlekedési baleset történt hétfőn 13.20 óra körül a 4219. számú úton Sarkad belterületén a Gyulai út 49. szám előtt. Vezetés közben szenvedett szívinfarktust egy sofőr, életét sikerült megmenteni.
Beszámolók - Kilenc emberrel is nyerni tudott a Mezőhegyes Nagyszénáson, míg a forduló rangadóján 1-1-es döntetlen született Füzesgyarmaton. Az Újkígyós egy pontot otthon tartott, a Csanádapáca viszont meglepetésre legyőzte a Vésztőt.