Sarkad hírei
10 emberrel mentett pontot hazai pályán a Szarvas, míg a Körösladány idegenben kapott ki. A Mezőkovácsháza nehézzé tette dobozi szereplését, de a végén nyertek.
Alighanem a UPC Magyarország Kft. tájékoztatójának megvitatása vitte el a legtöbb időt a napirendi pontok megtárgyalása során a sarkadi testület legutóbbi soros ülésén. Noha korábban a társaság képviselői, írásos meghívó ellenére sem tették tiszteletüket a testület ülésén, most Szűcs László kommunikációs igazgató, Gulyás Viktor, a keleti régióért felelős üzemeltetési menedzser, illetve egy másik kollégájuk állta a sarat, hallgatta a záporozó kérdéseket, panaszokat.
A Megyei I. osztályban találkozik egymással a MÁV és a Jamina. Ezek a meccsek mindig jó hangulatban telnek el, de eddig a MÁV-nak több öröme volt ezen találkozók után. Füzesgyarmaton egy nappal a városi rangadó előtt a Méhkerék lép pályára, míg Lőkösházán a 100%-os Dévaványa próbál majd szerencsét.
Tizenhárom rendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt felel a törvény előtt a sarkadi 17 éves R. K., illetve ugyancsak több rendbeli lopás vétség, bűntett minősített esete miatt vette őrizetbe a Sarkadi Rendőrkapitányság a 22 éves B. Alexet, valamint 28 éves testvérbátyját, B. Attilát.
Szoros eredmények születtek a Megye I-ben. A harmadik fordulóban szerezte meg első pontját a Békéscsabai MÁV, míg a Megye II-ben tovább menetel az Elek, Mezőkovácsháza, Dévaványa trió!
Két-két eltiltottja van a Kondorosnak és a Rákóczinak, így a kiállított futballisták nélkül kellene újabb rangadót nyernie a csapatoknak. A Csabacsűd a Gyomaendrőd ellen megszerezné első győzelmét, míg a Körösladány hazai pályán fogadja a nulla pontos MÁV-ot. Egy osztállyal lejjebb a bajnokesélyes Mezőkovácsháza Vésztővel mérkőzik meg, ami szintén jó találkozónak ígérkezik majd.
Államalapító Szent István életútja, országépítő munkássága, öröksége előtt hajtott fejet augusztus 20-án Sarkad város lakossága a tornya mellett nyolc fiatornyos belvárosi református templom tőszomszédságában lévő rendezvénytéren. Az ünnepi alkalom keretében Bende Róbert polgármester átadta a városi kitüntetéseket. Idén Sarkad város díszpolgára címet vehetett át dr. Kaáli Nagy Géza orvosprofesszor, s posztumusz részesült a kitüntetésben a tavaly elhunyt dr. Bagyinka Zsuzsanna háziorvos.
Vezetett, majd hátrányba is került a Nagyszénás, ám végül mégis sikerült legyőzniük a Csabacsűdöt. A Szabadkígyós esélyesként utazott Gyomaendrődre, ám végül az egy pontnak is örülniük kellett. Vésztőre látogatott az Elek, és jó meccsen mind a három pontot elhozták a Sárréti városból. Ez történt a második fordulóban:
Fordulatos meccsen sikerült nyernie a Nagyszénásnak, míg a Körösladány Szarvasról hozta el a három pontot. A Megye II-ben Elek nyerte meg a rangadót, győzött a Mezőkovácsháza és a Dévaványa is.
Beharangozók – A Békéscsabai Előre hazai pályán vág neki az egy csoportos NB II-nek, első ellenfelük a tavaszi hatodik helyezett Tatabánya lesz. Az Orosháza ugyan vendéglátó lesz hétvégén, de a csapatnak meg kell majd izzadnia az egy pontért is, hisz az előző szezon bajnokát fogadja a még összeszokóban lévő csapat. A Gyulának talán könnyebb dolga lesz, de az NBII-ből simán kieső bajaiakat sem szabad leírni.