Sarkad hírei
Leghosszasabban kétségkívül a társadalmi megbízatású alpolgármester munkarendjének meghatározása, illetve a társadalmi megbízatású alpolgármester 2013. január 31-május 31. között végzett munkájáról szóló tájékoztató elnevezésű napirendi pont megvitatásánál időztek el e havi rendes ülésükön a sarkadi városatyák.
A sarkadi posta megnyitásának 225. éves évfordulójára emlékezett a posta, illetve a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány, karöltve a város vezetésével, szombaton délelőtt a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központ nagytermében. A kiállított postatörténeti emlékek, relikviák mellett a Kass János Kossuth-díjas kiváló és érdemes művész által tervezett bélyegeket, bélyeggrafikákat, valamint Bende Róbert polgármester, képzőművész-tanár, illetve Debreczeni Imre festőművész alkotásait is megcsodálhatta a nagyérdemű.
A Dán Vöröskereszt két munkatársa: Jytte Roswall és Pia Lorentzen vendégeskedett a Sarkad-Kötegyán-Újszalonta Közoktatási Intézményfenntartó Társulás, Óvoda, Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Kossuth utcai székhelyintézményében Sarkadon. A Magyar Vöröskereszt 1. számú bázisiskolája immáron másodjára nyert a Dán Vöröskereszt és a Velux Alapítvány által kiírt Reményprogram pályázaton.
Tanúkihallgatásokkal folytatódott a Gyulai Törvényszék dr. Csepregi-Matus Éva vezette büntetőtanácsa előtt a 2011. október 29-én Sarkadon, a Szent István téren történt tömegverekedés tárgyalása. Az eljáró tanács dr. Dombi Dániel igazságügyi orvos szakértő meghallgatása során az O. Sándor által elszenvedett életveszélyes koponyasérülés keletkezési körülményeivel összefüggésben is megismerte a részleteket.
Új fejezet kezdődik Sarkad város és a Kárpátokon túli Snagov község testvértelepülési együttműködésében. Múlt héten Bende Róbert polgármester vezetésével 35 fős sarkadi delegáció járt, vendégeskedett az Ilfov megyei Snagovban. Bende Róbert sarkadi és Oancea Marian snagovi polgármester aláírta a korábban Snagov városában kötött együttműködési megállapodás folytonosságát szentesítő nyilatkozatot is. A sarkadi delegáció Veress Sándor bukaresti síremlékénél, de Nagy Imre mártírhalált halt miniszterelnök snagovi obeliszkjénél is fejet hajtott, elhelyezte a kegyelet és a megemlékezés virágait.
Újkígyóson nyert magabiztosan a Gádoros, ezzel benn is maradtak. Bucsán gólokból és piros lapból is sok volt, a Körösladány 100%-osan hozta le a szezont!
Beharangozók – Az osztályozó első mérkőzését Méhkeréken rendezik. A Gyulának nem lesz egyszerű dolga a Megye I-es bajnok ellen, kérdés, hogy mennyire látszik meg majd az osztálykülönbség. A Mezőkovácsháza a Szabadkígyós elleni meccsel búcsúzik a bajnokságtól, míg Lőkösházán a Körösladány vendégszerepel majd. A Csanádapáca is szépen zárná a tavaszt, de a Békésszentandrás otthonában nincs garancia semmire!
A rangadón 4 - 1-re győzött a méhkeréki csapat, így a bajnoki serleget ők vehették át tegnap. A Jamina - Tótkomlós meccs is tartogatott fordulatokat magában, az idei év gólkirálya a Jaminában futballozó Nyúl G. lett. Körösladányban minden forduló külön ünnepség.