Sarkad hírei
A közelmúltban immáron második alkalommal rendezték meg a Teleki Családi Napot Sarkadon. A programok között főzőverseny és palacsintasütés is szerepelt, előbbit a Váczi Erzsébet, Jánki Erzsébet alkotta Kálvin-téri boszorkányok csapata nyerte.
Értékes pontot szerzett a Jamina csapata, míg a Körösladány búslakodhat, hiszen lett volna sanszuk nyerni. A Békés három gólos előnyt bohóckodott el, míg a Csanádapáca nagy pofonba futott bele Battonyán.
Pénteken gólzáporos meccseken vette kezdetét a Megye II. osztály, ma pedig a Sárréti rangadón alakult ki parázs mérkőzés. A Szarvas szoros csatában gyűjtötte be a három egységet, értékes pontot szerzett a Jamina.
Beharangozók – Szomszédvári rangadókkal kezdődik a Megyei I. osztály. Nagy kihívás előtt áll a Körösladány és a Szeghalom, de a Csabacsűdnek és a Kondorosnak sem lesz egyszerűbb dolga. A II. osztályban két összeszokóban lévő csapat játszik rangadót, valamint a Dévaványa is bizonyítana újoncként a Bucsa ellen.
A megyei foci bő másfél hónap pihenő után újra elrajtol. A csapatok már régóta készülnek, több edzőmérkőzést is lejátszottak az uborkaszezonban, azonban hétvégén minden élesben megy már.
Az Avar Vendéglő, Étterem Sarkad központjában, a Szent István téren található. Autóval Gyula felől érkezve a villanyrendőrnél balra kell fordulni, és azonnal látszik az étterem terasza. A házat a XIX-XX. század fordulóján Kerekes ügyvéd úr építette. Tőle vette meg Szabó Miklós, egy tanyán élő, jómódú gazdálkodó. A tanyán élők - ha tehették - a múlt század elején a városban is tartottak egy házat, ott laktak télen, amikor nem volt munka a határban. Az épület életében jókora kanyarok voltak, amíg végül vendéglő lett a lakóházból. A hír6.hu megyejárás-sorozatának sarkadi állomásán Ölyűs József tulajdonos nem csak a ház történetét mesélte el, hanem azt is, hogyan lett a kilenctornyú templom melletti kombinált lángossütő-fagylaltozó pavilonból elegáns belvárosi étterem.
Leghosszasabban kétségkívül a társadalmi megbízatású alpolgármester munkarendjének meghatározása, illetve a társadalmi megbízatású alpolgármester 2013. január 31-május 31. között végzett munkájáról szóló tájékoztató elnevezésű napirendi pont megvitatásánál időztek el e havi rendes ülésükön a sarkadi városatyák.
A sarkadi posta megnyitásának 225. éves évfordulójára emlékezett a posta, illetve a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány, karöltve a város vezetésével, szombaton délelőtt a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központ nagytermében. A kiállított postatörténeti emlékek, relikviák mellett a Kass János Kossuth-díjas kiváló és érdemes művész által tervezett bélyegeket, bélyeggrafikákat, valamint Bende Róbert polgármester, képzőművész-tanár, illetve Debreczeni Imre festőművész alkotásait is megcsodálhatta a nagyérdemű.
A Dán Vöröskereszt két munkatársa: Jytte Roswall és Pia Lorentzen vendégeskedett a Sarkad-Kötegyán-Újszalonta Közoktatási Intézményfenntartó Társulás, Óvoda, Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Kossuth utcai székhelyintézményében Sarkadon. A Magyar Vöröskereszt 1. számú bázisiskolája immáron másodjára nyert a Dán Vöröskereszt és a Velux Alapítvány által kiírt Reményprogram pályázaton.