Sarkad hírei
Szoros eredmények születtek a Megye I-ben. A harmadik fordulóban szerezte meg első pontját a Békéscsabai MÁV, míg a Megye II-ben tovább menetel az Elek, Mezőkovácsháza, Dévaványa trió!
Két-két eltiltottja van a Kondorosnak és a Rákóczinak, így a kiállított futballisták nélkül kellene újabb rangadót nyernie a csapatoknak. A Csabacsűd a Gyomaendrőd ellen megszerezné első győzelmét, míg a Körösladány hazai pályán fogadja a nulla pontos MÁV-ot. Egy osztállyal lejjebb a bajnokesélyes Mezőkovácsháza Vésztővel mérkőzik meg, ami szintén jó találkozónak ígérkezik majd.
Államalapító Szent István életútja, országépítő munkássága, öröksége előtt hajtott fejet augusztus 20-án Sarkad város lakossága a tornya mellett nyolc fiatornyos belvárosi református templom tőszomszédságában lévő rendezvénytéren. Az ünnepi alkalom keretében Bende Róbert polgármester átadta a városi kitüntetéseket. Idén Sarkad város díszpolgára címet vehetett át dr. Kaáli Nagy Géza orvosprofesszor, s posztumusz részesült a kitüntetésben a tavaly elhunyt dr. Bagyinka Zsuzsanna háziorvos.
Vezetett, majd hátrányba is került a Nagyszénás, ám végül mégis sikerült legyőzniük a Csabacsűdöt. A Szabadkígyós esélyesként utazott Gyomaendrődre, ám végül az egy pontnak is örülniük kellett. Vésztőre látogatott az Elek, és jó meccsen mind a három pontot elhozták a Sárréti városból. Ez történt a második fordulóban:
Fordulatos meccsen sikerült nyernie a Nagyszénásnak, míg a Körösladány Szarvasról hozta el a három pontot. A Megye II-ben Elek nyerte meg a rangadót, győzött a Mezőkovácsháza és a Dévaványa is.
Beharangozók – A Békéscsabai Előre hazai pályán vág neki az egy csoportos NB II-nek, első ellenfelük a tavaszi hatodik helyezett Tatabánya lesz. Az Orosháza ugyan vendéglátó lesz hétvégén, de a csapatnak meg kell majd izzadnia az egy pontért is, hisz az előző szezon bajnokát fogadja a még összeszokóban lévő csapat. A Gyulának talán könnyebb dolga lesz, de az NBII-ből simán kieső bajaiakat sem szabad leírni.
Huszonegy, Békés megyéből, Magyarországról, Üzbegisztánból, Grúziából, Ausztriából, illetve Svédországból érkezett művész alkot e héten Sarkadon, a III. Búza Barna Művésztelepen. Az Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola Arany János Kollégiumában, illetve annak udvarán otthonra lelt művésztelep résztvevői a tavaly év végén súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, azóta kerekesszékbe kényszerült sarkadi 26 éves fiatalember, Berényi Péter gyógykezelését is támogatják egy alkotással.
Beharangozók – A Méhkerék otthon, míg a Csabacsűd idegenben próbálja megszerezni első győzelmét, de a második fordulóban az is kiderül, hogy a Szeghalom vagy a Jamina a jobb csapat. A Megye II-ben Vésztőn rendezik a legnagyobb rangadót, hisz a Sárréti csapat fogadja az újonc Eleket, akik égnek a bizonyítási vágytól.
A korábbi évek sikereiből és az egyre jelentősebb érdeklődésből kiindulva, Sarkad Város Önkormányzata - összefogva a helyi művészetpártoló támogatókkal - ismét megszervezte a tavaly és tavalyelőtt egyaránt nagy sikerrel lebonyolított, Búza Barna díszpolgárunk munkássága előtt tisztelgő művésztelepet.
A Sarkadi Bárkás Horgász Egyesület vezetősége augusztus 19-én megyei kisszerszámos halászversenyt, az I. Matus Sándor Halász Emlékversenyt rendezi meg a sarkadi Édenkert tavon.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés