Sarkad hírei
Az Avar Vendéglő, Étterem Sarkad központjában, a Szent István téren található. Autóval Gyula felől érkezve a villanyrendőrnél balra kell fordulni, és azonnal látszik az étterem terasza. A házat a XIX-XX. század fordulóján Kerekes ügyvéd úr építette. Tőle vette meg Szabó Miklós, egy tanyán élő, jómódú gazdálkodó. A tanyán élők - ha tehették - a múlt század elején a városban is tartottak egy házat, ott laktak télen, amikor nem volt munka a határban. Az épület életében jókora kanyarok voltak, amíg végül vendéglő lett a lakóházból. A hír6.hu megyejárás-sorozatának sarkadi állomásán Ölyűs József tulajdonos nem csak a ház történetét mesélte el, hanem azt is, hogyan lett a kilenctornyú templom melletti kombinált lángossütő-fagylaltozó pavilonból elegáns belvárosi étterem.
Leghosszasabban kétségkívül a társadalmi megbízatású alpolgármester munkarendjének meghatározása, illetve a társadalmi megbízatású alpolgármester 2013. január 31-május 31. között végzett munkájáról szóló tájékoztató elnevezésű napirendi pont megvitatásánál időztek el e havi rendes ülésükön a sarkadi városatyák.
A sarkadi posta megnyitásának 225. éves évfordulójára emlékezett a posta, illetve a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány, karöltve a város vezetésével, szombaton délelőtt a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központ nagytermében. A kiállított postatörténeti emlékek, relikviák mellett a Kass János Kossuth-díjas kiváló és érdemes művész által tervezett bélyegeket, bélyeggrafikákat, valamint Bende Róbert polgármester, képzőművész-tanár, illetve Debreczeni Imre festőművész alkotásait is megcsodálhatta a nagyérdemű.
A Dán Vöröskereszt két munkatársa: Jytte Roswall és Pia Lorentzen vendégeskedett a Sarkad-Kötegyán-Újszalonta Közoktatási Intézményfenntartó Társulás, Óvoda, Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Kossuth utcai székhelyintézményében Sarkadon. A Magyar Vöröskereszt 1. számú bázisiskolája immáron másodjára nyert a Dán Vöröskereszt és a Velux Alapítvány által kiírt Reményprogram pályázaton.
Tanúkihallgatásokkal folytatódott a Gyulai Törvényszék dr. Csepregi-Matus Éva vezette büntetőtanácsa előtt a 2011. október 29-én Sarkadon, a Szent István téren történt tömegverekedés tárgyalása. Az eljáró tanács dr. Dombi Dániel igazságügyi orvos szakértő meghallgatása során az O. Sándor által elszenvedett életveszélyes koponyasérülés keletkezési körülményeivel összefüggésben is megismerte a részleteket.
Új fejezet kezdődik Sarkad város és a Kárpátokon túli Snagov község testvértelepülési együttműködésében. Múlt héten Bende Róbert polgármester vezetésével 35 fős sarkadi delegáció járt, vendégeskedett az Ilfov megyei Snagovban. Bende Róbert sarkadi és Oancea Marian snagovi polgármester aláírta a korábban Snagov városában kötött együttműködési megállapodás folytonosságát szentesítő nyilatkozatot is. A sarkadi delegáció Veress Sándor bukaresti síremlékénél, de Nagy Imre mártírhalált halt miniszterelnök snagovi obeliszkjénél is fejet hajtott, elhelyezte a kegyelet és a megemlékezés virágait.
Újkígyóson nyert magabiztosan a Gádoros, ezzel benn is maradtak. Bucsán gólokból és piros lapból is sok volt, a Körösladány 100%-osan hozta le a szezont!
Beharangozók – Az osztályozó első mérkőzését Méhkeréken rendezik. A Gyulának nem lesz egyszerű dolga a Megye I-es bajnok ellen, kérdés, hogy mennyire látszik meg majd az osztálykülönbség. A Mezőkovácsháza a Szabadkígyós elleni meccsel búcsúzik a bajnokságtól, míg Lőkösházán a Körösladány vendégszerepel majd. A Csanádapáca is szépen zárná a tavaszt, de a Békésszentandrás otthonában nincs garancia semmire!
A rangadón 4 - 1-re győzött a méhkeréki csapat, így a bajnoki serleget ők vehették át tegnap. A Jamina - Tótkomlós meccs is tartogatott fordulatokat magában, az idei év gólkirálya a Jaminában futballozó Nyúl G. lett. Körösladányban minden forduló külön ünnepség.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft