Sarkad hírei
Harmadik alkalommal szervezi meg a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az idősek közlekedés-biztonságának javítását célzó előadássorozatát. Ezúttal Mezőberényben, Szeghalmon, Sarkadon és Ecsegfalván várják az érdeklődőket.
Tizedik alkalommal szervezte meg a Sarkadi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete azt a nemzetközi, járási dalos találkozót Sarkadon, amit még Gyetvai Lajos volt nyugdíjas egyesületi elnök álmodott meg - mondta a rendezvény főszervezője, dr. Vass Györgyné elnök asszony. A Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme színültig megtelt a dalos találkozóra érkező nyugdíjasokkal. A sarkadi rendezvényre tizenegy énekkar - kórus, valamint tizenkilenc szólóénekes jelentkezett be. Érkeztek a határon túlról, a Partiumból Nagyváradról egy, Nagyszalontáról két nyugdíjas egyesület képviseltette magát, de jöttek a Székelyföldről is, színpadra állt a Bibarcfalvi nyugdíjasok énekkara is.
Október 21-én, pénteken az ’56-os Forradalom és Szabadságharc hősei előtt tisztelegtek, a forradalom lokális és országos eseményeire emlékeztek Sarkadon. A Központi Orvosi Rendelő előtt álló ’56-os kopjafacsoportnál tartott ünnepséget megelőzően - immár hagyományosan - a városvezetés, a Sarkadi Rendőrkapitányság tisztjei és a Városszépítő Egyesület képviselői megkoszorúzták a rendőrkapitányság épületének falán elhelyezett emléktáblát.
Dr. Mokán István polgármester elmondta, tavaly ősszel a szennyvízberuházáshoz kapcsolódó útfejlesztések a téli idő beálltával felfüggesztésre kerültek, majd a városvezetés az ígéreteihez híven idén folytatta, sőt jelentős önkormányzati forrásokat biztosítva nagymértékben ki is egészítette az útalap rekonstrukciós programot. 2016-ban harmincnyolc sarkadi utcában újult meg az útalap. Volt, ahol az utca teljes hosszában be kellett avatkozni, volt, ahol a kritikus szakaszok kijavítása volt a feladat. Az újteleki városrészen, augusztus közepén elindított program során folyamatosan haladtak a szakemberek, s napjainkra már csak kisebb utómunkálatok maradtak az idei esztendőre tervezett feladatokból, így a télre leállhatnak a munkagépek.
„Emlékezni gyűltünk ma össze itt Sarkadon, emlékezni azokra, akik előttünk jártak, akik bátorságukkal, hősiességükkel megmutatták számunkra, mit is jelent áldozatot hozni a hazáért, áldozatot hozni a nemzetért. Emlékezzünk, mert emlékeznünk kell, hiszen ez az utódok dolga, ez a mi feladatunk. Ezt hagyták ránk azok, akik a vérüket adták október hatodikán. Itt, Sarkadon is meg kell tennünk ezt. Meg kell idéznünk a vértanúk szellemét, még ha időben és térben talán távolinak is tűnik számunkra Arad és az aradi tizenhárom. De ha jobban belegondolunk, nem is vagyunk sem időben, sem térben olyan távol tőlük, mivel az emléküket még ma is őrizzük, és földrajzilag sincs távol tőlünk Arad, hiszen a szomszéd megyéről beszélünk.” – mondta Gajda Róbert kormánymegbízott Sarkadon.
Sarkadon napjainkban 455 főnek biztosítanak munkát az értékteremtő önkormányzati közmunkaprogramok, amelyek keretében egyre több és egyre jobb minőségű terméket állít elő a város. Az egy esztendeje működtetett Önkormányzati Bolt kapcsán dr. Mokán István polgármester hangsúlyozta, régi gondolat volt egy Önkormányzati Bolt megnyitása, ami tavaly vált realitássá, amikor ünnepélyesen megnyitotta kapuit az üzlethelység a sarkadi önkormányzat által üzemeltetett Vásártéren.
A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda 2016. szeptember 23-án, pénteken rendezte meg a Sarkad - Méhkerék - Kötegyán - Újszalonta Településközi Sportnapját. A programok remek időben és hangulatban zajlottak a nap folyamán. A Sportnap nulladik nappal vette kezdetét a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központban, ahol Kelemen Mária vezetésével pilates, step és jump órákra volt lehetősége a mozogni vágyóknak.
Sarkad Város Önkormányzata a képviselő-testület döntése értelmében idén is biztosította azt a közel 4 millió Ft-os forrást, amivel a város segít a sarkadi családoknak az iskolakezdésben, mondta el az iskolakezdési támogatások kifizetésének megkezdésekor dr. Mokán István polgármester.
Negyedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsaba főterén azt az egész napos kiállítást, ahol Békés megye települései mutatták be a közfoglalkoztatás terén elért eredményeiket. Sarkad idén Önkormányzati Boltot nyitott Békéscsaba főterén, ami igazán sikeres volt. A kiállítás sarkadi részvétele kapcsán fontos kiemelni, hogy az idei esztendőben összesen tizenegy programban 513 főt foglalkoztatott, illetve foglalkoztat Sarkad Város Önkormányzata. A Startmunka Mintaprogramnak köszönhetően 455 fő dolgozhat, míg 58 fő dolgozik más, hosszabb idő tartamú közmunkaprogramban, mondta el dr. Mokán István polgármester.
Folytatódik a Békés Megyei Kormányhivatal tudatos ingatlangazdálkodása, hiszen hét középület energetikai fejlesztésére kerül sor, közöttük a Sarkadi Járási Hivatal Szent István téri főépületére is. Európai Uniós forrásokat felhasználva, összességében 1 milliárd Ft értékben újítanak fel épületeket a megyében, mondta el dr. Sipos Lajos, a Sarkadi Járási Hivatal vezetője a dr. Mokán István polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.
Takarítson otthon is profin, a Dig Build Kft.segítségével!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Takarítson otthon is profin, a Dig Build Kft.segítségével!

Szolgáltatás
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség