Szabadkígyós hírei
Újabb épülettel gazdagodott hazánk egyetlen interaktív makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország: a szabadkígyósi Wenckheim-kastély mini változatát az Ybl-év jegyében adták át pénteken a Szarvasi Arborétumban található makettparkban.
Bizonyos szempontból az aktuális férfi (frizura)divatot a kvázi legmenőbb sportolók, azaz a focisták diktálják (még ha nem is mindenki van oda értük – pláne, ha magyarok), illetve lehet némi árukapcsolás egy-egy karakteres szuper játékos és egy-egy multi kreátor között. Azonban a szombati Szabadkígyós-Kondorosi összecsapáson (1-1) nem is egy kétezres David Beckham, vagy egy nyolcvanas évekbeli Balázs Pasós rőzséjű tagra lettem figyelmes, hanem egyenesen egy ’848-ból előlépő, reformkori fejre: mégpedig a kígyósi Kossuth Lajosra – aki amúgy Vandlik Attila néven van anyakönyvezve.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kígyósi-puszták tájegységén januárban az átlagosnál kisebb volt a madármozgás. Februárban azonban meglepetés történt: rekordszámban érkeztek ide a darvak.
Dunai Katalin fényképészmester fotóiból láthatnak válogatást az érdeklődők Szabadkígyóson, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér termében. A tárlatot pénteken nyitották meg, és március 22-ig láthatók a képek.
A Megye I-es és Megye II-es bajnokság dobogójára jó eséllyel pályázó csapatok háza táján néztünk körül. A legtöbb helyen minimális játékosmozgással, szinte az őszi kerettel próbálják meg a tavaszt is sikeresen teljesíteni.
Békéscsaba Megyei Jogú Város, a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békéscsabai Jókai Színház és Szabadkígyós Község Önkormányzata csütörtökön nyitotta meg a „Városaink, községeink, polgáraink” című kiállítást.
Már a rendszerváltozás idején ostorozta Száz nap, amely megrengette a mezőgazdaságot című cikkében a Beszélő liberális hetilapban az újjáéledt Független Kisgazdapárt gazdaságpolitikáját, reprivatizációra épülő termőföldprogramját. Így érthető, hogy a kisgazda gyökerekhez visszanyúló 2. Orbán-kormány tevékenységével is elégedetlen Nagy Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció Párt (DK) mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakértője, országos elnökségének tagja.
Nem sokkal azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc, az ellenzéki Demokratikus Koalíció Párt (DK) elnöke bejelentette, hogy az Abaújjal és Ormánsággal együtt legelmaradottabb Dél-Békésben különleges gazdasági övezetet kell kialakítani, a szomszédos Csongrád megyéből, Balástyáról Karácsony előtt tiszteletét tette Békés megyében Nagy Huszein Tibor agrárközgazdász, a DK agrárszakértője, országos elnökségének tagja.
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!

Ajándék
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség