Szabadkígyós hírei
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kígyósi-puszták tájegységén januárban az átlagosnál kisebb volt a madármozgás. Februárban azonban meglepetés történt: rekordszámban érkeztek ide a darvak.
Dunai Katalin fényképészmester fotóiból láthatnak válogatást az érdeklődők Szabadkígyóson, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér termében. A tárlatot pénteken nyitották meg, és március 22-ig láthatók a képek.
A Megye I-es és Megye II-es bajnokság dobogójára jó eséllyel pályázó csapatok háza táján néztünk körül. A legtöbb helyen minimális játékosmozgással, szinte az őszi kerettel próbálják meg a tavaszt is sikeresen teljesíteni.
Békéscsaba Megyei Jogú Város, a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békéscsabai Jókai Színház és Szabadkígyós Község Önkormányzata csütörtökön nyitotta meg a „Városaink, községeink, polgáraink” című kiállítást.
Már a rendszerváltozás idején ostorozta Száz nap, amely megrengette a mezőgazdaságot című cikkében a Beszélő liberális hetilapban az újjáéledt Független Kisgazdapárt gazdaságpolitikáját, reprivatizációra épülő termőföldprogramját. Így érthető, hogy a kisgazda gyökerekhez visszanyúló 2. Orbán-kormány tevékenységével is elégedetlen Nagy Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció Párt (DK) mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakértője, országos elnökségének tagja.
Nem sokkal azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc, az ellenzéki Demokratikus Koalíció Párt (DK) elnöke bejelentette, hogy az Abaújjal és Ormánsággal együtt legelmaradottabb Dél-Békésben különleges gazdasági övezetet kell kialakítani, a szomszédos Csongrád megyéből, Balástyáról Karácsony előtt tiszteletét tette Békés megyében Nagy Huszein Tibor agrárközgazdász, a DK agrárszakértője, országos elnökségének tagja.
Játékra hív mindenkit a hír6.hu hírportál. Értékes nyereményeket vihet el az, akinek karácsonyfáját a legszebbnek ítélik az olvasók. Nincs más teendője, mint fotózni, feltölteni és szavazatokat gyűjteni. Legyen az Ön fája 2013 legszebb karácsonyfája.
Beharangozó - Az utolsó fordulóban is nehéz dolga lesz a Kondorosnak és a Körösladánynak, ebből pedig a Szabadkígyós juthat előnyhöz. A Megye II-ben feledtetné múlt heti fiaskóját az Elek, soros ellenfelük a Vésztő lesz. A Dévaványának sem lesz egyszerű dolga idegenben.
Beszámolók - Rászolgált az egy pontra a Csabacsűd Kondoroson, több kiállítás volt Szeghalmon, mint gól, élre állt a Szabadkígyós tegnapi győzelmével. Az Elek rengeteg hibával játszott Mezőkovácsházán, így nagy arányban nyertek a hazaiak, a Békés és a Battonya idegenből hozta el a három pontot.
Országos programadó, kampánynyitó nagygyűlést tartott a hétvégén a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban a sokkal szebb napokat megélt Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt (FKgP, Független Kisgazdapárt). Pallér István volt szabadkígyósi kisgazda önkormányzati képviselő is rajta volt azon a Békéscsabáról indult autóbuszon, amely elsőként érkezett meg a választási rendezvény színhelyére.
Külső-belső a Kira Autókozmetikától!
Nyerjen! 4.000 Ft értékben!

Külső-belső a Kira Autókozmetikától!

Szolgáltatás
Játsszon-A nadrág-gal Szarvason!
Nyerjen! 16.000 Ft értékben!

Játsszon-A nadrág-gal Szarvason!

Kultúra
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bacho szerszámkészletet!
Nyerjen! 9.700 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bacho szerszámkészletet!

Szerszám