Szabadkígyós hírei
Már a rendszerváltozás idején ostorozta Száz nap, amely megrengette a mezőgazdaságot című cikkében a Beszélő liberális hetilapban az újjáéledt Független Kisgazdapárt gazdaságpolitikáját, reprivatizációra épülő termőföldprogramját. Így érthető, hogy a kisgazda gyökerekhez visszanyúló 2. Orbán-kormány tevékenységével is elégedetlen Nagy Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció Párt (DK) mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakértője, országos elnökségének tagja.
Nem sokkal azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc, az ellenzéki Demokratikus Koalíció Párt (DK) elnöke bejelentette, hogy az Abaújjal és Ormánsággal együtt legelmaradottabb Dél-Békésben különleges gazdasági övezetet kell kialakítani, a szomszédos Csongrád megyéből, Balástyáról Karácsony előtt tiszteletét tette Békés megyében Nagy Huszein Tibor agrárközgazdász, a DK agrárszakértője, országos elnökségének tagja.
Játékra hív mindenkit a hír6.hu hírportál. Értékes nyereményeket vihet el az, akinek karácsonyfáját a legszebbnek ítélik az olvasók. Nincs más teendője, mint fotózni, feltölteni és szavazatokat gyűjteni. Legyen az Ön fája 2013 legszebb karácsonyfája.
Beharangozó - Az utolsó fordulóban is nehéz dolga lesz a Kondorosnak és a Körösladánynak, ebből pedig a Szabadkígyós juthat előnyhöz. A Megye II-ben feledtetné múlt heti fiaskóját az Elek, soros ellenfelük a Vésztő lesz. A Dévaványának sem lesz egyszerű dolga idegenben.
Beszámolók - Rászolgált az egy pontra a Csabacsűd Kondoroson, több kiállítás volt Szeghalmon, mint gól, élre állt a Szabadkígyós tegnapi győzelmével. Az Elek rengeteg hibával játszott Mezőkovácsházán, így nagy arányban nyertek a hazaiak, a Békés és a Battonya idegenből hozta el a három pontot.
Országos programadó, kampánynyitó nagygyűlést tartott a hétvégén a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban a sokkal szebb napokat megélt Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt (FKgP, Független Kisgazdapárt). Pallér István volt szabadkígyósi kisgazda önkormányzati képviselő is rajta volt azon a Békéscsabáról indult autóbuszon, amely elsőként érkezett meg a választási rendezvény színhelyére.
Beszámolók - Kondoroson sikerült nyernie a Szabadkígyósnak, Jaminában a Körösladánynak. A Szarvas otthon tartotta a három pontot, míg az Elek magabiztos győzelemmel őrizte meg harmadik helyét. A Sarkad meccsén az összes gól az első félidőben esett, a Megye I-ből kieső csapat két góllal nyert.
Beharangozók - Két veretlen csapat találkozik egymással Kondoroson, és ezen az összecsapáson az őszi első hely is eldőlhet. Szarvason is kemény csata várható, míg a Tótkomlós Gyomaendrődön próbál szerencsét. A Megye II-ben Eleken és Vésztőn is rangadót rendeznek, míg a két kieső helyen álló csapat is összecsap egymással.
A kárpátaljai Csapon, Ukrajnában született 1973-ban, még a Szovjetunióban Magyar István pedagógus, így aztán nincs abban semmi különös, hogy kollégáival, barátaival előszeretettel visszatér a szülőföldjére. Már a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán 1995-ben szerzett diplomája – történelem–néprajz–Kelet-Európa története szak – is jelzésértékű.
Beszámolók - Nagyon sok pályán csak a második 45 perc hozott döntést. A Szabadkígyós idegenben nyert nagy arányban, a Kondoros megizzadt a három pontért otthon, míg a Körösladány szintén hazai pályán játszott jó meccset a Mezőhegyessel. Vésztőn 5 perc alatt intézték el a hazai csapatot, a Dévaványa ismét botlott, most Eleken!