Szarvas hírei
 Megszülettek az aktuális PANKKK pályázatok hivatalos eredményei. A három témakörben összesen több mint 400 pályázat érkezett be, a legnépszerűbb támogatási forma idén is az első lemezes pályázat volt, de a korábbiaknál többen pályáztak a vidéki klubkoncert támogatásra is.
Szarvas város különdíjasa Soós Tamás, a Békés Megyei Önkormányzat különdíjasa a VAVI Stúdió, Gyula város különdíjasa pedig Morvay Zalán lett. A fődíjas alkotás - amelyet a zsűri elnöke szerint egyöntetűen szavazott meg a zsűri - Karácsony Sándor Gyulai vízjátékok című filmje lett. Az elismeréssel egymillió forint is járt a rendezőnek.
A kiállítás a brüsszeli Európai Parlamentben 2008 májusában angol nyelven volt látható, hogy segítsen megváltoztatni azt a nagyrészt tájékozatlanságból fakadó érzéketlenséget, amely sajnálatosan érvényesül az európai döntéshozók magatartásában az őshonos nemzeti és etnikai kisebbségekkel kapcsolatban általában, a közép- és kelet-európaiakkal kapcsolatban pedig különösen. 
Közösen értékelték az Európai Parlamenti választási eredményeket a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnökei július 11-én Szarvason Dr. Turi-Kovács Béla országos elnök vezetésével.
Kajak-Kenu verseny Szarvason a Holt-Körösön.  A szarvasi Kajak-Kenu Club minden évben megrendezi Körös-Kupa kajak-kenu versenyét.  A versenyt 2003-ban átkeresztelték Körös-Kupa Sándor Tamás emlékversenyre.
A találkozóra számos határon túli vendég is érkezett Szlovákiából, Szerbiából s természetesen Erdélyből is.   
A Kelenvölgyi Kamarazenei Stúdió kilencedik alkalommal július 5-től 12-ig rendezi meg hagyományos nyári kurzusát városunkban.
A szentegyházi huszárok és a szintén onnan érkező táncosok közös, lovas toborzót tartanak Szarvason a Fő téren július 10-én (pénteken) 17 óra 30 perctől, majd a lovas huszárokkal a menet élén közösen vonulnak ki Szarvas Ezüstszőlő városrészébe, ahol műsoros est keretében avatják fel a barátság emlékoszlopot.
Első jelentős rendezvényük 2003-ban a Civil Találkozó volt, Szarvason a Bolza kastély parkjában, ahol a szabadtéren felállított színpadon először mutatkoztak be a város kulturális, közművelődési, népművészeti tevékenységet folytató civil szervezetei.A Körös-szögi Civil Találkozó megrendezése 2003 óta már hagyományossá vált, s azóta egyre több a résztvevők és látogatók száma. Az eddigi rendezvények a kistérség székhelytelepülésén, Szarvason voltak, változó helyszíneken, de mindig nagyon szép környezetben.
Július 07-én a hajnali órákban érkezett bejelentés a szarvasi Rendőrkapitányságra, miszerint a MÁV épületének falát fiatalok festékszóróval festik éppen.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!

Egészség