Szarvas hírei
Idénynyitó disznótorra várják a helybélieket és azokat, akik megmérettetnék a kolbászukat. A szarvasi Töltöttkáposzta-főző és kolbászkészítő verseny immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre.
Október 9-én délelőtt, Sopron Megyei Jogú Városban osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2009. évi díjait.
Szóróanyagot juttat el a rendőrség a tanyákon élőknek, hiszen ők, és az egyedül élő időskorúak vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben.  
Mint arról korábban beszámoltunk, a szarvasi Szabadság utcai szakorvosi rendelő felújításához 523 millió 496 ezer 700 forint támogatást nyert a város a Dél-alföldi Operatív Program keretében. Projektindító sajtótájékoztató keretében ismertették a korábbi nyertes pályázat részleteit.
Országszerte megemlékezéseket tartottak október 6-án az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Aradon kivégzett vezetőinek és az első felelős magyar kormány vértanúhalált halt miniszterelnökének tiszteletére.
A megszorító intézkedések nagy vesztesei 2010-ben a művészeti alapiskolák lehetnek. Erre is utalt a szarvasi Művészeti Alapiskola vezetője azon a koraesti rendezvényen, amikor a Zene világnapját ünnepelték.
Szarvas Város Népjóléti Bizottsága megtárgyalta a Polgármesteri Hivatal Hatósági, Szociális és Családvédelmi Osztálya által készített írásbeli beszámolót, melynek tárgya - többek között - az ún. „szociális kártya" esetleges helyi alkalmazásának kérdése volt.
Sajtótájékoztatót tartottak csicskaügyben Szarvason. A modernkori rabszolgatartás ügye hetek óta igen élénken foglalkoztatja a közvéleményt, ezért most a város vezetői és az illetékes hatóságok vezetői hivatalosan is tájékoztatták a helyi sajtót. Az a kritika érte őket, hogy korábban nem tették ezt meg, például amikor nap mint nap valamelyik kereskedelmi csatorna stábja forgatott a városban.
A lopott cuccot eldobálva próbáltak kereket oldani.A vasárnapi békésszentandrási rablással kapcsolatban a következő sajtóközleményt adta ki a Szarvasi Rendőrkapitányság.
Nem tudok úgy újságot kinyitni, hogy ne erről olvassak, rádiót hallgatni, hogy ne ezt halljam, nincs olyan televízós csatorna, mely ne ezzel foglalkozna.