Szarvas hírei
Mintha a vércsék tudnák, hogy 2009-ben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a vetési varjúval együtt az Év madarainak választotta őket, idén eddig soha nem látott tömegben érkeztek vonuló példányok a pannon pusztákra.
A Körös-Maros Nemzeti Park újabb tanösvénnyel gazdagodott, az intézmény pályázati támogatást nyert a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 112/2008. (VIII.30.) rendelete alapján, az erdők közjóléti célú védelmét és bővítését szolgáló feladatok ellátásának támogatására kiírt pályázaton.
Szarvas Város Önkormányzata 2009. évben is meghirdette a „Virágos Szarvasért" virágosítási, parkosítási és környezetszépítő versenyt
 41 város 98 mozija várja ezekben a napokban a nézőket.A szarvasi Turul Moziban két filmdrámát nézhetünk meg. Ünnepi jegyár a moziünnepen: 600.-
Idén ismét megrendezték a Szarvasi Szilvanapokat szeptember 11-13. között, amelynek egyik kiemelt támogatója a 20 éves Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. volt.
Ilyen jelmondatok teszik hangzatossá az idei esztendőben a mobilitási hét programját Szarvason.
A fesztiválon a szilva minden formában fellelhető volt: ott volt a friss gyümölcs, szilvalekvár, aszalt szilva, szilvapálinka és persze a szilvás gombóc is.
A kék vércse állománya Magyarországon csakúgy, mint elterjedési területének nagy részén, fokozatosan csökken, ezért 2006. január 1-től az Európai Unió támogatásával a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság koordinálása alatt komplex védelmi program (LIFE) indult e veszélyeztetett faj egymással szoros kapcsolatban álló magyar és nyugat-romániai állományának növelése és hosszútávú fenntartása érdekében. - tudtuk meg Ezer Ádámtól aki a program felelőse
Érdekes és mozgalmas lesz az idei év- ezzel nyitotta meg a tanévet Brachna Irén az intézmény igazgatója. Mint mondta, 500 feletti tanulólétszámmal kezdik a 2009/2010-es tanévet, bár még vannak olyan diákok akik nem iratkoztak be, ezzel is utalt arra a sajátosságra, mely szerint ebbe az iskolába minden év elején be kell iratkozni.
Egy korábbi hír szerint: 1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor a kormány.