Szarvas hírei
A Nemzetközi Gyorsíró és Gépíró Szövetség - INTERSTENO - augusztus 15-21. között Kínában, Pekingben rendezi meg 47. kongresszusát, illetve a világbajnokságot. Csikós Edina, Nagrant Tünde, és Krasznai-Kis Eszter kvalifikálta magát korábbi eredményei alapján a világversenyre.
Új színfolt a szigeten a Hungaricum falu, mely az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásának köszönhetően, mutatja be hazánk népi kultúráját, és eleveníti fel hagyományait
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat dolog elleni erőszakkal, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt több, előzetes letartóztatásban lévő személy ellen, akik 2008. november 11-én a Békésszentandrás, Fő u. 37. szám alatt található COOP élelmiszerbolt utcafronti részén elhelyezett pénzkiadó-automatát felrobbantották, majd az abban elhelyezett készpénzzel elmenekültek
Korábban olvasóinkat is arra kértük, amennyiben tehetik adják le szavazatukat és segítsenek nevet találni a két kis pávának, melyből a kakas albínó lett, tollazata fehér, ami igen különlegessé teszi.A Pepi Kert munkatársai összegyűjtötték a javaslatokat.  
Az elmúlt hónapokban – persze nem csak a verseny miatt – de valóban kivirágzott a város. A Komép Városgazdálkodási Kft szakembereinek köszönhetően számos virágpalánta került a helyére, beültették a parkokat tereket, a kihelyezett virágládák is pompáznak
221 éve, Tessedik Sámuel lelkészsége idején 1788-ban épült fel Szarvas egyik büszkesége az Ótemplom. A renoválás  külső belső festést, a palatető javítását, és az ereszcsatorna pótlását javítását valamint a teljes elektromos hálózat felújítását jelenti – tudtuk meg Lázár Zsolt evangélikus lelkésztől.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom szarvasi szervezete - mint a város második politikai ereje - örömét fejezi ki amiatt, hogy a párt 2006-ban elkészített programjának egyik fontos pontját Monok polgármestere is magáévá tette.
Nem mindennapi kiállításmegnyitó szemtanúi lehettek azok akik augusztus elsején elfogadták Gáll Gregor meghívását a Tessedik Sámuel Múzeumba.
Az idei évben immár XII. alkalommal rendezték meg a Körös holtágon a kenumaratont.A szervezők 201 indulót regisztráltak, ez annak ellenére is rekord, hogy néhányan a verseny során feladták.
Füstmérgezés követelt áldozatot Szarvason a Kálvin utcában. Eddig tisztázatlan körülmények között csaptak fel a lángok, a ház 78 éves tulajdonosa füstmérgezést szenvedett.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital