Szarvas hírei
A fesztiválon a szilva minden formában fellelhető volt: ott volt a friss gyümölcs, szilvalekvár, aszalt szilva, szilvapálinka és persze a szilvás gombóc is.
A kék vércse állománya Magyarországon csakúgy, mint elterjedési területének nagy részén, fokozatosan csökken, ezért 2006. január 1-től az Európai Unió támogatásával a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság koordinálása alatt komplex védelmi program (LIFE) indult e veszélyeztetett faj egymással szoros kapcsolatban álló magyar és nyugat-romániai állományának növelése és hosszútávú fenntartása érdekében. - tudtuk meg Ezer Ádámtól aki a program felelőse
Érdekes és mozgalmas lesz az idei év- ezzel nyitotta meg a tanévet Brachna Irén az intézmény igazgatója. Mint mondta, 500 feletti tanulólétszámmal kezdik a 2009/2010-es tanévet, bár még vannak olyan diákok akik nem iratkoztak be, ezzel is utalt arra a sajátosságra, mely szerint ebbe az iskolába minden év elején be kell iratkozni.
Egy korábbi hír szerint: 1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor a kormány.
230 fotó került abba a kötetbe mely a Körös-Maros Nemzeti Park természeti értékeit, védett és fokozottan védett növény- és állatvilágát hivatott bemutatni.
A Jobbik szarvasi szervezete nem áll el attól a céljától, hogy Szarvas városában -a párt programjának megfelelően - bevezesse a szociális kártyát - áll abban a sajtóközleményben, melyet Gajdos Attila a párt szarvasi alelnöke juttatott el szerkesztőségünkbe.
Még nem tudni, követett-e el más bűncselekményeket a fiatalember. 
2009. szeptember 1-én, este 20 órára tiltakozó demonstrációt szervez a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Szarvasi Szervezete.Helyszín az Evangélikus Ótemplom előtti Letelepedési Emlékmű.
Két Békés megyei településen alakult meg a Jobbik helyi szervezete.
Az elmúlt hétvége mérlege: 3 db birka, és 550l gázolaj, minuszban