Szarvas hírei
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében 100 millió forintot nyert összesen több békés megyei könyvtár, köztük a szarvasi Városi Könyvtár is. A megyei önkormányzat fenntartásában működő intézmény több más könyvtárral, egyebek mellett a békési, a gyulai és a szarvasi városi bibliotékával közösen mintegy 115 darab számítógépet szerezhet be.
Szarvas központi helyén a Művelődési Központ mögötti játszótér évek óta közkedvelt hely a kisgyermekes anyukák számára, hiszen az árnyat adó fák alatt korszerű és az EU szabályainak megfelelő játszótér került kialakításra.
Szarvason az augusztus 20-i ünnepségek idején, Kondoroson pedig a IX. Betyárnapok miatt kell számítaniuk az autósoknak lezárásokra, eltereléskre.
Az INTERSTENO - a gépírók, gyorsírók és szövegszerkesztők világszervezete kétévenként rendezi meg kongresszusát és a világbajnokságot.
Az Önkormányzat az iskolára több mint 450 millió forintot nyert, így összesen 501.280.967 Ft-ból újul meg az intézmény. Az óvodák felújítására több mint 180milliót nyert a település, ezzel együtt a Dózsa úti óvoda felújítására, valamint egy teljesen új óvoda felépítésére 201.089.380 Ft-ot fordíthatnak.
A Nemzetközi Gyorsíró és Gépíró Szövetség - INTERSTENO - augusztus 15-21. között Kínában, Pekingben rendezi meg 47. kongresszusát, illetve a világbajnokságot. Csikós Edina, Nagrant Tünde, és Krasznai-Kis Eszter kvalifikálta magát korábbi eredményei alapján a világversenyre.
Új színfolt a szigeten a Hungaricum falu, mely az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásának köszönhetően, mutatja be hazánk népi kultúráját, és eleveníti fel hagyományait
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat dolog elleni erőszakkal, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt több, előzetes letartóztatásban lévő személy ellen, akik 2008. november 11-én a Békésszentandrás, Fő u. 37. szám alatt található COOP élelmiszerbolt utcafronti részén elhelyezett pénzkiadó-automatát felrobbantották, majd az abban elhelyezett készpénzzel elmenekültek
Korábban olvasóinkat is arra kértük, amennyiben tehetik adják le szavazatukat és segítsenek nevet találni a két kis pávának, melyből a kakas albínó lett, tollazata fehér, ami igen különlegessé teszi.A Pepi Kert munkatársai összegyűjtötték a javaslatokat.  
Az elmúlt hónapokban – persze nem csak a verseny miatt – de valóban kivirágzott a város. A Komép Városgazdálkodási Kft szakembereinek köszönhetően számos virágpalánta került a helyére, beültették a parkokat tereket, a kihelyezett virágládák is pompáznak
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó