Szarvas hírei
A Jobbik Magyarországért Mozgalom szarvasi szervezete - mint a város második politikai ereje - örömét fejezi ki amiatt, hogy a párt 2006-ban elkészített programjának egyik fontos pontját Monok polgármestere is magáévá tette.
Nem mindennapi kiállításmegnyitó szemtanúi lehettek azok akik augusztus elsején elfogadták Gáll Gregor meghívását a Tessedik Sámuel Múzeumba.
Az idei évben immár XII. alkalommal rendezték meg a Körös holtágon a kenumaratont.A szervezők 201 indulót regisztráltak, ez annak ellenére is rekord, hogy néhányan a verseny során feladták.
Füstmérgezés követelt áldozatot Szarvason a Kálvin utcában. Eddig tisztázatlan körülmények között csaptak fel a lángok, a ház 78 éves tulajdonosa füstmérgezést szenvedett.
Babák Mihály, szarvasi polgármester televíziós beszámolójában elmondta, hogy a szarvasiakat megdöbbentette a sokat vitatott, szlovák államfő által szentesített nyelvtörvény, mely drasztikusan korlátozza a magyar nyelv hivatalos alkalmazását.
A szerbiai Versec 1993 óta, minden évben otthont ad annak a Nemzetközi Folkfesztiválnak, amelyen idén a szarvasi Tessedik Néptáncegyüttes is részt vett. A július elején megrendezett fesztiválon India, Szlovákia, Törökország, Görögország, Macedónia, Fehéroroszország, Románia, természetesen Szerbia és nem utolsósorban Magyarország is indított versenyzőket.
A szarvasi Körös Napok Nyári Művészeti Fesztivál keretében kerül sor Konczos Éva festőművész kiállítására.
Ebben az évben a tokaj-rakamazi fesztivál országos happeninggé nőtte ki magát. Budapestről és a főváros környékéről jóval többen érkeztek, mint a korábbi években, sőt, Nyugat-Magyarországról és Szlovákiából sem kevesen jöttek hegyaljázni. A fesztiválozók magját most is a kelet-magyarországi megyékből érkezők alkották.
Az országos tiszti főorvos a mai napon elrendelte a másodfokú hőségriadót, amely fokozottabb odafigyelést követel meg a munkahelyeken is. Arra kérte a közigazgatásban dolgozók munkahelyi vezetőit, hogy tekintsenek el a hivatali ruházatra vonatkozó előírásoktól és elvárásoktól. Kérte, hogy a vezetők engedélyezzék, hogy a hölgyek mellőzhessék például a harisnya, a férfiak pedig a nyakkendő viselését.
Az a gondolat, hogy a forgalmi rendet megváltoztassák már korábban felmerült a város vezetőinek fejében, most azonban eljött az idő hogy az Önök véleményét is kikérjék azzal kapcsolatban, merről legyen egyirányú a Kossuth L. u.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital