Szarvas hírei
221 éve, Tessedik Sámuel lelkészsége idején 1788-ban épült fel Szarvas egyik büszkesége az Ótemplom. A renoválás  külső belső festést, a palatető javítását, és az ereszcsatorna pótlását javítását valamint a teljes elektromos hálózat felújítását jelenti – tudtuk meg Lázár Zsolt evangélikus lelkésztől.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom szarvasi szervezete - mint a város második politikai ereje - örömét fejezi ki amiatt, hogy a párt 2006-ban elkészített programjának egyik fontos pontját Monok polgármestere is magáévá tette.
Nem mindennapi kiállításmegnyitó szemtanúi lehettek azok akik augusztus elsején elfogadták Gáll Gregor meghívását a Tessedik Sámuel Múzeumba.
Az idei évben immár XII. alkalommal rendezték meg a Körös holtágon a kenumaratont.A szervezők 201 indulót regisztráltak, ez annak ellenére is rekord, hogy néhányan a verseny során feladták.
Füstmérgezés követelt áldozatot Szarvason a Kálvin utcában. Eddig tisztázatlan körülmények között csaptak fel a lángok, a ház 78 éves tulajdonosa füstmérgezést szenvedett.
Babák Mihály, szarvasi polgármester televíziós beszámolójában elmondta, hogy a szarvasiakat megdöbbentette a sokat vitatott, szlovák államfő által szentesített nyelvtörvény, mely drasztikusan korlátozza a magyar nyelv hivatalos alkalmazását.
A szerbiai Versec 1993 óta, minden évben otthont ad annak a Nemzetközi Folkfesztiválnak, amelyen idén a szarvasi Tessedik Néptáncegyüttes is részt vett. A július elején megrendezett fesztiválon India, Szlovákia, Törökország, Görögország, Macedónia, Fehéroroszország, Románia, természetesen Szerbia és nem utolsósorban Magyarország is indított versenyzőket.
A szarvasi Körös Napok Nyári Művészeti Fesztivál keretében kerül sor Konczos Éva festőművész kiállítására.
Ebben az évben a tokaj-rakamazi fesztivál országos happeninggé nőtte ki magát. Budapestről és a főváros környékéről jóval többen érkeztek, mint a korábbi években, sőt, Nyugat-Magyarországról és Szlovákiából sem kevesen jöttek hegyaljázni. A fesztiválozók magját most is a kelet-magyarországi megyékből érkezők alkották.
Az országos tiszti főorvos a mai napon elrendelte a másodfokú hőségriadót, amely fokozottabb odafigyelést követel meg a munkahelyeken is. Arra kérte a közigazgatásban dolgozók munkahelyi vezetőit, hogy tekintsenek el a hivatali ruházatra vonatkozó előírásoktól és elvárásoktól. Kérte, hogy a vezetők engedélyezzék, hogy a hölgyek mellőzhessék például a harisnya, a férfiak pedig a nyakkendő viselését.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés