Szarvas hírei
A kiállítás a brüsszeli Európai Parlamentben 2008 májusában angol nyelven volt látható, hogy segítsen megváltoztatni azt a nagyrészt tájékozatlanságból fakadó érzéketlenséget, amely sajnálatosan érvényesül az európai döntéshozók magatartásában az őshonos nemzeti és etnikai kisebbségekkel kapcsolatban általában, a közép- és kelet-európaiakkal kapcsolatban pedig különösen. 
Közösen értékelték az Európai Parlamenti választási eredményeket a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnökei július 11-én Szarvason Dr. Turi-Kovács Béla országos elnök vezetésével.
Kajak-Kenu verseny Szarvason a Holt-Körösön.  A szarvasi Kajak-Kenu Club minden évben megrendezi Körös-Kupa kajak-kenu versenyét.  A versenyt 2003-ban átkeresztelték Körös-Kupa Sándor Tamás emlékversenyre.
A találkozóra számos határon túli vendég is érkezett Szlovákiából, Szerbiából s természetesen Erdélyből is.   
A Kelenvölgyi Kamarazenei Stúdió kilencedik alkalommal július 5-től 12-ig rendezi meg hagyományos nyári kurzusát városunkban.
A szentegyházi huszárok és a szintén onnan érkező táncosok közös, lovas toborzót tartanak Szarvason a Fő téren július 10-én (pénteken) 17 óra 30 perctől, majd a lovas huszárokkal a menet élén közösen vonulnak ki Szarvas Ezüstszőlő városrészébe, ahol műsoros est keretében avatják fel a barátság emlékoszlopot.
Első jelentős rendezvényük 2003-ban a Civil Találkozó volt, Szarvason a Bolza kastély parkjában, ahol a szabadtéren felállított színpadon először mutatkoztak be a város kulturális, közművelődési, népművészeti tevékenységet folytató civil szervezetei.A Körös-szögi Civil Találkozó megrendezése 2003 óta már hagyományossá vált, s azóta egyre több a résztvevők és látogatók száma. Az eddigi rendezvények a kistérség székhelytelepülésén, Szarvason voltak, változó helyszíneken, de mindig nagyon szép környezetben.
Július 07-én a hajnali órákban érkezett bejelentés a szarvasi Rendőrkapitányságra, miszerint a MÁV épületének falát fiatalok festékszóróval festik éppen.
Nagy hagyománya van a lovassportnak és a lovasversenyeknek Szarvason. 2001-ben a Nemzeti Lovas Fesztivál, míg 2005-ben a III. Lovas Világtalálkozó helyszíne volt a város.
A hagyományörző rendezvényre érkező látogatók hangulatos falusi környezetben ismerkedhetnek meg az aratás hagyományos módjával, eszközeivel és szokásrendjével. A napot aratóbál zárja.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom