Szarvas hírei
A találkozóra számos határon túli vendég is érkezett Szlovákiából, Szerbiából s természetesen Erdélyből is.   
A Kelenvölgyi Kamarazenei Stúdió kilencedik alkalommal július 5-től 12-ig rendezi meg hagyományos nyári kurzusát városunkban.
A szentegyházi huszárok és a szintén onnan érkező táncosok közös, lovas toborzót tartanak Szarvason a Fő téren július 10-én (pénteken) 17 óra 30 perctől, majd a lovas huszárokkal a menet élén közösen vonulnak ki Szarvas Ezüstszőlő városrészébe, ahol műsoros est keretében avatják fel a barátság emlékoszlopot.
Első jelentős rendezvényük 2003-ban a Civil Találkozó volt, Szarvason a Bolza kastély parkjában, ahol a szabadtéren felállított színpadon először mutatkoztak be a város kulturális, közművelődési, népművészeti tevékenységet folytató civil szervezetei.A Körös-szögi Civil Találkozó megrendezése 2003 óta már hagyományossá vált, s azóta egyre több a résztvevők és látogatók száma. Az eddigi rendezvények a kistérség székhelytelepülésén, Szarvason voltak, változó helyszíneken, de mindig nagyon szép környezetben.
Július 07-én a hajnali órákban érkezett bejelentés a szarvasi Rendőrkapitányságra, miszerint a MÁV épületének falát fiatalok festékszóróval festik éppen.
Nagy hagyománya van a lovassportnak és a lovasversenyeknek Szarvason. 2001-ben a Nemzeti Lovas Fesztivál, míg 2005-ben a III. Lovas Világtalálkozó helyszíne volt a város.
A hagyományörző rendezvényre érkező látogatók hangulatos falusi környezetben ismerkedhetnek meg az aratás hagyományos módjával, eszközeivel és szokásrendjével. A napot aratóbál zárja.
2009-ben is Szarvason kezdődött el a strandröplabda bajnokság.A mérkőzéseket a Kacsa-tó mellett játszották, s ezzel egyben fel is avatták a közelmúltban elkészült pályát, mely egy nyertes pályázatnak köszönhető.Míg korábban az egymástól igen távol eső pályákon zajlottak a meccsek, most ezen az egy pályán belül egyszerre három mérkőzést játszottak a csapatok.
Farkas Ernő, Rakamaz polgármestere díszpolgári címmel tüntette ki a fesztivált szervező szarvasi Deltafest Kft teljes csapatát.
A szarvasi Arborétumban nemrég kikelt páváknak keresnek névadó szülőket. Jó lesz odafigyelni a választáskor, hiszen még nem lehet tudni, hogy tojó, vagy kakas a madár.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft