Szarvas hírei
Kondoros, Csabacsűd, Nagyszénás, Békésszentandrás és Szarvas legjobb versmondói mérték össze tudásukat a Szarvasért Alapítvány által szervezett „Verselni Arany” elnevezésű szavalóversenyen. A péntek délutáni rendezvény helyszínéül a GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szolgált.
Szarvason lakossági hozzájárulással építenek utakat azokban az utcákban, melyek még nem rendelkeznek szilárd burkolattal. A költségek 75 százalékát az önkormányzat állja, a fennmaradó 25 százalékot pedig az érintett ingatlantulajdonosok fizetik. A 2016-ban megkezdett járdaépítési program is folytatódik.
A szarvasi evangélikus Ótemetőben huszonkilenc olyan katona hamvai nyugszanak, akik az I. Világháború idején a városban és környékén vesztették életüket. Többségük az itteni katonai kórházban hunyt el. Az 1922-ben létrehozott hősi temető felújítása a végéhez közeledik. A helyreállításhoz szükséges anyagi forrást a Hadtörténeti Intézet és Múzeum biztosította.
Egy hét telt el a szarvasi piac legújabb fedett csarnokának átadása óta. Az árusok mostanra már megszokták a kényelmesebb, komfortosabb helyet. Megtapasztalhatták azt is, mennyivel kellemesebb, ha az eső nem csorog sem rájuk, sem a portékájukra.
Szarvasi önkéntesek is csatlakoztak a budapesti székhelyű Re-Formáló Egyesület kezdeményezéséhez, így mostantól a Körös-parti városban is találnak „Enni adok – Enni kapok” ételdobozt a rászorulók. A dobozt vasárnap délben helyezték el az Ótemplomi Szeretetszolgálat Vajda Péter utca 7. szám alatti épületének kapuján. Bárki, akinek felesleges, nélkülözhető élelmiszere van (legyen az néhány alma, egy csomag nápolyi, vagy egy tál főtt étel), elhelyezheti benne. Akinek pedig szüksége van rá, az kiveheti onnan a napi betevőt.
Két kerékpáros sérült meg, mindketten személygépkocsival ütköztek.
Frankó Pál 2001-ben építette fel Szarvason, a Mótyói-szőlőkben a Frankó Tanyát, melyet testvérével, Jánossal együtt azóta is családi vállalkozás keretében üzemeltet. A vendégház ma már négy napraforgós falusi szálláshelyként működik. Frankó Pál pedig a jövőben meghatározó szerepet kap a falusi turizmus fejlesztésében, a közelmúltban ugyanis megválasztották a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) elnökévé. Ennek apropóján beszélgettünk vele.
A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei 2017. szeptember 29-én, 16 óra körül Szarvason, a Vasút utcában elfogtak egy Angliában élő magyar férfit, aki ellen két elfogatóparancs volt érvényben.
A Békés megyei rizskísérleti telepen termesztett rizzsel, az M44-es gyorsforgalmi út régészeti feltárásán talált leletekkel, az "Alföld piramisaival" ismerkedhetnek meg az érdeklődők a pénteki Kutatók éjszakája Békés megyei rendezvényein.
Gyerekzsivajtól hangos ezen a hétvégén a Körös-parti város. Itt tartják ugyanis a Nagycsaládosok Országos Egyesületének jubileumi, 30. találkozóját. A rendezvény fő helyszínéül a Szarvasi Vízi Színház és környéke szolgál. A családok többsége az arborétumot és a Körösvölgyi Állatparkot is felkeresi.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyereményjáték az eMarkttal!
Nyerjen! 9.900 Ft értékben!

Nyereményjáték az eMarkttal!

Műszaki cikk
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás