Szarvas hírei
Jeles egyházi ünnepség helyszíne volt szombaton a szarvasi evangélikus Ótemplom. Itt iktatták be tisztségébe a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének új püspökét, Kondor Pétert. Az új püspök - aki jelenleg a békéscsabai evangélikus gyülekezet lelkésze -, szorosan kötődik Szarvashoz: az itteni gimnáziumban érettségizett és 1996-98. között az Ótemplom lelkésze is volt.
A Képviselő-testület múlt heti döntésének megfelelően 2018. július 1-jétől az Önkormányzati Magazin adása átkerül a Szarvasi Kábeltelevízió csatornájára.
A Holdfény Mulató! Már csak néhány jegy maradt a június 28-ai swing-musicalre – akit érdekel, gyorsan csapjon le rá!
Ismét egy újszerű kezdeményezéssel rukkolt elő a Minden ami Szarvas (MASZ) csapata. A részleteket kedden reggel sajtótájékoztató keretében ismertették.
Az egyik szarvasi szociális otthon dolgozója tegnap 22 óra 15 perc körül tett bejelentést a rendőrségre, hogy az egyik gondozottjuk eltűnt.
A város hivatásos tűzoltói megkezdték a lángok oltását, írja a katasztrófavédelem.hu.
Július 11-én kezdődik a Szarvasi Vízi Színházban a VII. Cervinus Művészeti Fesztivál. Ennek apropóján a Cervinus Teátrum vezetői ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottak. A rendezvényen a város vezetői is jelen voltak.
Két aranyérmet nyert a Szarvasi Kézműves Sörfőzde a Central European Beer Awards-on (C.E.B.A-2018).
Június 1-3. között Szarvas adott otthont a Gyermek Néptáncosok XIII. Országos Szólótánc Fesztiváljának. A megmérettetésre a korábban megtartott regionális válogatókból összesen 76 produkció jutott be. A fesztivált az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület rendezte, a Szarvasi Hagyományőrző Közalapítvány pedig társrendezőként működött közre.
Babák Mihály köszöntője: