Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!

5.000 Ft
Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!
Ugrás a hozzászólásokhoz (?)

Mára fogalommá vált. Páros, paprikás, nem csípős, legalábbis a magyaroknak nem. Némely nemzet szülötte a borstól erősnek érzi az ízét, nálunk még a gyerekek sem tiltakoznak miatta, még a szemöldökük sem szalad fel. A kolbász hazánkban leginkább szendvicseinkre kerül, de a merészebb háziasszonyok remek ételeket is megízesítenek vele. Pár ötlet, hogy szabadon szárnyalhasson mindenki fantáziája: rosztyókaleves, zsebes sertésszűz, lecsó túrógombóccal és Gyulai Kolbásszal…vagy pizza az őszi estékre! Íme a recept. Gyulai Kolbász Pizza, hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt (a fele lehet graham liszt is) 2,5 dkg élesztő 3 dl langyos víz 1 csokor friss vagy szárított bazsalikom 3-4 gerezd zúzott fokhagyma 1 szál Gyulai kolbász 1 csapott kiskanál só 1 dl olívaolaj a tetejére: 2 paradicsom 2 szál Gyulai kolbász 1 csokor fölaprított bazsalikom és oreganó 30 dkg pizza mozzarella 3-4 pepeproni Elkészítés: 1. Az élesztőt kb. 1 deci langyos vízbe morzsoljuk, és 1 evőkanál finomlisztet beleszórva kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután egy nagyobbacska tálban a többi liszttel, a fele olajjal meg kb. 2 deci langyos vízzel, a fölaprított bazsalikommal, a fokhagymával, megsózva összegyúrjuk. A gyulai kolbászt apró kockákra vágjuk, a bazsalikomot fölaprítjuk és ezt is a tésztához adjuk Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 6-8 percig intenzíven dagasztunk, egészen addig, amíg az edény falától el nem válik, szép sima nem lesz., majd a maradék olajjal meglocsoljuk, a tésztába dagasztjuk, így jó laza lesz. 2. Ha kész, cipóvá formáljuk, a tetejét olajjal lekenjük, majd konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. A tésztát két részre osztjuk, és enyhén belisztezett gyúrólapon, belisztezett kézzel egyenként 0,5-1 centi vastag kerek lappá nyújtjuk. Akinek van pizza sütő formája, olajozza ki és abba nyomkodja bele a tésztát, akinek nincs, egyszerűen csak tegye sütőlemezre. 3. Amíg a tészta kel, a tetejére való paradicsomot karikákra vágjuk A pizza korongokat a reszelt pizza mozzarella felével, a paradicsommal és a karikákra vágott Gyulai kolbásszal meg a pepperonival megszórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, apróra vágott bazsalikommal és oreganóval meghintjük. 4. Előmelegített forró kemencében vagy sütőben, nagy lánggal (kb. 230 ºC; légkeveréses sütőben 210 ºC) 10-12 perc alatt (a tészta vastagságától függően) megsütjük. Akkor van kész, amikor egy széles lapáttal alányúlva azt tapasztaljuk, hogy kopog a tészta alja. 6 főre Jó tanács: Még jobb, ha a paradicsomot először leforrázzuk, meghámozzuk, s csak ezután kockázzuk föl. Játsszanak, nyerjenek....gyulait!

Nyeremény kategória:
Étel ital
Nyeremény ismertető:
Ajándékcsomag mely a Gyulahús Kft. felajánlása. A nyereményt előzetes egyeztetés után lehet átvenni, a nyeremény pénzre nem váltható.
Játszhatósági időköz:
1440 percenként

Felajánlotta:

Gyulahús Kft.

Gyulahús Kft.

info@gyulahus.hu

http://gyulahus.hu/

Telefon: +36 66 620 220

Nyeremény értéke:
5.000 Ft
Információs honlap:
Játékból fennmaradó idő:
-
Maradék játékszám:
11 alkalom a játék lezárásáig