A rovat további hírei
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a turisták kedvelt üzleteiben figyelik a forgalmat, valamint összevetik tapasztalataikat az online pénztárgépek és a kibocsátott számlák adataival. Az adóhatóság már az útdíjkamerák rendszerét is folyamatosan használja az ekáer-visszaélések kiszűréséhez. Áltranzitok és határmenti cigarettacsempészek is buktak már le így, a korábban trükköző kereskedőket pedig kiemelten ellenőrzik.
Július elején indult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzés-sorozata - a turisták által gyakran látogatott helyeken és a tömegeket vonzó rendezvényeken számítani lehet az adóellenőrök és a pénzügyőrök jelenlétére - a megszokott próbavásárláson túl a revizorok forgalmat is számolnak a kockázatos adózóknál, vagyis az online pénztárgépekből érkező adatok elemzésével kiválasztott, valamint a korábban már mulasztási bírsággal sújtott üzletekben - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.
Az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerben (ekáer) az útdíjkamerák segítségével azonnal feltűnik, ha a fuvarokmányok alapján tranzitárut szállító kamionok Magyarországon pakolnák ki árujukat - hangsúlyozta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei összesen 5228 doboz adózatlan cigarettát és 2,6 kg finomra vágott fogyasztási dohányt találtak egy szegedi garázsban, valamint az előtte álló gépjárműben. Az adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták és büntetőeljárást indítottak.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban augusztusban alkalmazható üzemanyagárakat.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 30 tonna illegális fémhulladékot találtak Bács-Kiskun megyében. A nagy mennyiségű fémet lefoglalták, majd fémkereskedelmi hatósági eljárást indítottak.
Változik a gazdaság, változnia kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) gyakorlatának, működési technikájának, ez eredményezhet személyi változást - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtökön.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felhívja az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszert (ekáer) használó adózók figyelmét, hogy bejelentésekre, valamint tájékozódásra kizárólag a NAV hivatalos ekáer weboldalát (www.ekaer.nav.gov.hu) használják - hívja fel az érintettek figyelmét az adóhatóság.
Az amerikai kitiltási botrány kezelése gyengítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mostani vezetését, ezért szükség lehet személyi változásokra is - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Figyelő gazdasági hetilap csütörtöki számában megjelent interjújában.
Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából a NAV Békés Megyei Adóigazgatóságának munkatársai az alábbi elismeréseket vehették át:
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen bérletet a 17. Csabai Sörfesztiválra!
Nyerjen! 8.000 Ft értékben!

bérletet a 17. Csabai Sörfesztiválra!

Fesztivál
Csapatok figyelem! Nyerjen sporthálót a La Rete Kft.-től!
Nyerjen! 20.000 Ft értékben!

Csapatok figyelem! sporthálót a La Rete Kft.-től!

Szabadidő