A rovat további hírei
Két tonna zöldséget foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a szállítmányt megsemmisítik, mivel annak eredete bizonytalan - közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám és Pénzügyi Főigazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel kedden.
Miért csak annyit utalt át a bank? Miért ennyit vont le a munkáltató? Ezek gyakori kérdések a NAV végrehajtási eljárásai során. Sokan nem értik, hogy a bankszámlájukon van fedezet, mégsem teljesíti a pénzintézet a hatósági átutalási megbízást (ismertebb nevén inkasszót). De miért is?
Csaknem félmilliárd forint áfát csalt el egy magát nagykövetségi alkalmazottnak kiadó férfi a társaival együtt, az ügyben költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt nyomozott a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV). A nyomozás iratait vádemelési javaslattal továbbították a Hajdú-Bihar megyei Főügyészségre, az elkövetők akár 20 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők - közölte a NAV az MTI-vel kedden.
Az online pénztárgépek elvét követve a cégek készletnyilvántartását is be lehetne kötni az adóhivatalhoz - nyilatkozta a Magyar Időknek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.
Azokat a politikai szereplőket vizsgálja a hivatal, amelyek nem tartották be a parlamenti választások idején folyósított állami kampánytámogatások felhasználásának szabályait.
Államtitkársággá alakulhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal; a hatóság valamelyik minisztérium egyik egységeként működhet a jövőben - tudta meg a Napi Gazdaság.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei migránsként megjelenve tartottak ellenőrzést a napokban Szeged, Röszke, Mórahalom és Ásotthalom területén. A 10 főből álló „csapat” 29 vizsgálatot tartott, amelyből 14 alkalommal tapasztaltak jogsértést.
A harmadik hullámra készül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a köztartozásmentes listára kerülésért, mivel a családi otthonteremtési kedvezményhez is szükséges az igazolás. Az önkormányzati képviselők és a kockázatos ekáer cégek már átestek ezen, ami az adóigazolással szemben ingyenes és csak tőlünk függ meddig érvényes.
A Dél-alföldi régió revizorai a taxis szolgáltatókat is ellenőrzik és nem egyedüli példa az az eset, amikor is a lebukott sofőr, aki a nyugtaadás elmulasztása miatt akár 1 millió forint bírságra is számíthat – minderről a NAV adott tájékoztatást.
Összesen 52 ezer doboz csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, amikor két kisteherautót ellenőriztek a 8-as főúton - közölte a NAV vasárnap az MTI-vel.
Takarítson otthon is profin, a Dig Build Kft.segítségével!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Takarítson otthon is profin, a Dig Build Kft.segítségével!

Szolgáltatás
Nyerjen étkezési kupont a Speed-től!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

étkezési kupont a Speed-től!

Étel ital
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital