A rovat további hírei
A szegedi önkormányzat és a Hunguest Hotels Zrt. elõzetes megállapodása és tervei szerint 2009 végére elkészül a Ligetfürdõ (SZUE) területén egy új, hatmilliárdos élményfürdõ komplexum, amely gyógyászati és wellness szolgáltatásokat is kínál. A szállodaláncot mûködtetõ cég és az önkormányzat vezetõi ezt ma jelentik be Szegeden – adja hírül a Délmagyarország.
Fellélegezhetnek nem csak a budapestiek, de a vidékrõl a fõvárosba utazók is. Megállapodás született, nem lesz sztrájk. Kedden, szeptember 4-én menetrendszerûen járnak a buszok, metrók, trolik és villamosok. A több hónapja tartó bértárgyalás után hétfõre virradó éjszaka egyeztek meg a szakszervezeti vezetõk a BKV menedzsmentjével.
A nyomozók 2007. augusztus 16-án érték tetten azt az öt fõbõl álló társaságot, akik a gyanú szerint az elmúlt, több mint két évben az egész ország területén transzformátor-olajakat loptak. Az elsõ jelzés a bûncselekménnyel kapcsolatban még 2005-ben érkezett a Szentesi Rendõrkapitányságra.
Egyhetes sztrájkra készülnek az egyetemisták Magyarország egyik, a régió pedig vitathatatlanul legnagyobb felsõoktatási központjában, Szegeden. Ilyen módon kívánnak tiltakozni a tandíj ellen.
Nem takarékoskodott a minõsítésekkel a szegedi média azok után, hogy hétfõn a helyi egyetem szenátusa elfogadta a szegedi egészségügyi intézmények összevonásának a tervét. Most már a közgyûlésen a sor, és ha a városatyák is hasonlóan döntenek, mint az egyetem vezetõi, akkor új fejezet kezdõdhet a Tisza-parti város egészségügyében.

A magyar férfi junior vízilabda-válogatott megnyerte az egyesült államokbeli Long Beachben rendezett korosztályos világbajnokságot, miután a döntõben három góllal, 9-6-ra legyõzte Olaszország legjobbjait. Az együttes 1995 után másodszor lett aranyérmes.
2600 mesterséges aroma és háromszáz adalékanyag között akar rendet vágni az Európai Unió. Az is megtudhatja, mit vett le az áruház polcáról, aki élelmiszer-allergiás, nem bízik a génkezelt áruban, netán nem bízik semmiben.
A közelmúltban lezárult az alapfokú mûvészeti oktatást (például zene, színjátszás, képzõmûvészet) is végzõ iskolák minõsítési eljárásának elsõ szakasza, az elõminõsítés. A 817 intézmény közül a bírálóbizottság 689-et fogadott el, két iskola nem jelentkezett, 32 intézményt hiánypótlásra köteleztek, 94 mûvészeti alapfokú iskola elõminõsítését elutasították - tudtuk meg Lévai Pétertõl, a szakmai minõsítõ testület elnökétõl.
Hamarosan dobra veri az Európai Unió a nálunk tárolt magyar kukoricájából még megmaradt mennyiséget. Az állattartók csak sóvárogva nézik a készletet, a Magyar Sertéstartók Szövetsége pedig az Európai Bizottság elnökéhez fordult.
Csütörtökön Aradon jelentette be Mircea Geoana, román politikus, a Szociáldemorata Párt (PSD) elnöke, hogy pénteken Budapestre utazik, hogy tárgyaljon Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnökkel.
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!
Nyerjen! 4.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!

Szerszám
Nyerj akciós kávét a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.018 Ft értékben!

Nyerj akciós kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital