A rovat további hírei
Szûkszavúnak és lényegében semmit mondónak nevezhetõ a TV2 ma kiadott közleménye, amelyben bejelentik, hogy letiltották az említett kereskedelmi csatorna képernyõjérõl az egyszemélyes médiaintézetnek számító riporter-mûsorvezetõt.
Sorjáznak a kérdések Szegeden, mert egy helyi sütõipari cég az elmúlt hónapokban egy tonna szennyezett guargumit használt fel. Bár ennek az idõközben elrendelt élelmiszer-biztonsági vizsgálatok miatt ki kellett volna derülnie.
A szegedi önkormányzat és a Hunguest Hotels Zrt. elõzetes megállapodása és tervei szerint 2009 végére elkészül a Ligetfürdõ (SZUE) területén egy új, hatmilliárdos élményfürdõ komplexum, amely gyógyászati és wellness szolgáltatásokat is kínál. A szállodaláncot mûködtetõ cég és az önkormányzat vezetõi ezt ma jelentik be Szegeden – adja hírül a Délmagyarország.
Fellélegezhetnek nem csak a budapestiek, de a vidékrõl a fõvárosba utazók is. Megállapodás született, nem lesz sztrájk. Kedden, szeptember 4-én menetrendszerûen járnak a buszok, metrók, trolik és villamosok. A több hónapja tartó bértárgyalás után hétfõre virradó éjszaka egyeztek meg a szakszervezeti vezetõk a BKV menedzsmentjével.
A nyomozók 2007. augusztus 16-án érték tetten azt az öt fõbõl álló társaságot, akik a gyanú szerint az elmúlt, több mint két évben az egész ország területén transzformátor-olajakat loptak. Az elsõ jelzés a bûncselekménnyel kapcsolatban még 2005-ben érkezett a Szentesi Rendõrkapitányságra.
Egyhetes sztrájkra készülnek az egyetemisták Magyarország egyik, a régió pedig vitathatatlanul legnagyobb felsõoktatási központjában, Szegeden. Ilyen módon kívánnak tiltakozni a tandíj ellen.
Nem takarékoskodott a minõsítésekkel a szegedi média azok után, hogy hétfõn a helyi egyetem szenátusa elfogadta a szegedi egészségügyi intézmények összevonásának a tervét. Most már a közgyûlésen a sor, és ha a városatyák is hasonlóan döntenek, mint az egyetem vezetõi, akkor új fejezet kezdõdhet a Tisza-parti város egészségügyében.

A magyar férfi junior vízilabda-válogatott megnyerte az egyesült államokbeli Long Beachben rendezett korosztályos világbajnokságot, miután a döntõben három góllal, 9-6-ra legyõzte Olaszország legjobbjait. Az együttes 1995 után másodszor lett aranyérmes.
2600 mesterséges aroma és háromszáz adalékanyag között akar rendet vágni az Európai Unió. Az is megtudhatja, mit vett le az áruház polcáról, aki élelmiszer-allergiás, nem bízik a génkezelt áruban, netán nem bízik semmiben.
A közelmúltban lezárult az alapfokú mûvészeti oktatást (például zene, színjátszás, képzõmûvészet) is végzõ iskolák minõsítési eljárásának elsõ szakasza, az elõminõsítés. A 817 intézmény közül a bírálóbizottság 689-et fogadott el, két iskola nem jelentkezett, 32 intézményt hiánypótlásra köteleztek, 94 mûvészeti alapfokú iskola elõminõsítését elutasították - tudtuk meg Lévai Pétertõl, a szakmai minõsítõ testület elnökétõl.
Nyerjen kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!

Szolgáltatás
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!
Nyerjen! 3.600 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!

Ajándék